Eto, da se javim sa svojim pozitivnim iskustvom.
Jos nisam instalirao DC, ali, koliko vidim stvar funkcionira dobro.
Prije nisam imao nikakav CO2, a sada sam stavio ljestve sa Pro sistemom za proizvodnju CO2.
Mjehuric izlazi cca 1-2/sec na akvarij od 160l sa relativno malo bilja.
Inicjalna smjesa (200g sode + 200g limunske) je trajala cca 7 dana.
Ono sto me bunilo na pocetku je da je tlak bio tako nizak da se manometar nije ni pomako, pa sam zakljucio da manometar ne valja. Ali, manometar je ok, samo mu treba da se istitra sve skupa.
U uputama pise...
Dodaj 200g sode + 200ml vode u jednu bocu, 200g limunske + 600ml vode u drugu bocu te spoji creva/cepove kako treba. Stisni sadrzaj limunske kiseline tako da krene preljevanje iz boce u bocu, i tu nastane reakcija proizvodnje plina. Nakon toga se sustav puni plinom pod tlakom, ali, tlak je znacajno manji od 1 bar, pa treba otpustiti trenutni zrak iz boce par puta da se generira novi plin s vecim tlakom, te da sam zrak izadje iz boca (cilj je da vam ide van CO2, a ne zaostali zrak iz boce).
Kada se tako ustima proces, stvar funkcionira s vise manje stabilnim tlakom danima.
Na kraju, primjetiti cete da vam je limunska kiselina prebacena u spremnik sa sodom. Kada se to desi, vrlo vjerojatno cete imati jos "taloga" od sode na dnu. Protresite bocu, promjesajte, to ce proizvesti jos plina za 1-2 dana sigurno (meni je nakon toga skocio tlak sa 1 bar na 3, te je bilo plina u 2.5l bocama za jos 2 dana). Na kraju svega, ispustao sam visak plina, a tekucina u boci je bila totalno bistra, a kada ju se proljeva, bude "gazirana"

Kako koristim 2.5l boce kokakole, odlucio sam povecati dozu za 50%, pa cu se javiti kada ta doza istekne. (prema racunici, stalo bi i 100% - duplo smjese)
Na putu mi je jos i solenoid (elektroventil), pa ce se trajanje vrlo vjerojatno poduplati nakon spajanja.
Svakako javim ponasanje...