Joj ne vjerujem, napisem cijeli roman i onda mi se komp restartira

.
Nego, prekrasno crtaš. Pogotovo mi se sviđa sjenčanje koje si napravila kod ovog lika iz ff

. Istina nije ni meni šišmiš naj na, mozda da je druga pozadinska boja, no ako je frendica zadovoljna- i ti bi trebala biti

.
Upravo to što pandorica veli, u tome ti je recept uspjeha u handmade tržištu- prilagoditi se kupcima.
Tobože neznam kako stvari stoje sa kutijicama, no počni prvo sa prijateljima i obitelji, ako imas face ili nesto slično, stavi slike pa napomeni da izrađujes po naruđbi i sl. Najbitniji ti je marketing- što više ljudi čuje za tebe i budu zadovoljni, to češ imati veću šansu da nešto i prodaš. Najbitnije ti je da si napraviš neki standard kvalitete i toga se držiš.
Gdje kupuješ kutije? znam da su po hobby ducanima dosta skupe... pogotovo one veće. Možda, tj sigurno imas jeftinije u ducanima tipa offertisima. ne brini previše za kvalitetu- sve su manje više made in china. Kad ju primes u ruke, vidiš dal je dobra ili ak se jedva drži.

U Mulleru imaju isto ponudu boja i kistova, pa baci oko i tamo. Ne preostaje ti nista drugo nego si uzeti vremena i obići po dučanima i vidjeti kako se cijene vrte... Ako to već i nisi napravila.
Možda ono što te i najviše zanima, a to je eventualna zarada. Ovisi o tome koliko vremena i volje imaš za uložiti u to sve. Nebudeš bila miljoner, no solidan đeparac se da iz toga izvuči. Najbitnije ti je da si pokriješ materijal, no opet moras paziti da nebudes preskupa, jer češ malo ili nikako prodavati, no opet ti je cilj nesto i zaraditi. Najgore i najfrustrirajuće je kada moras svoj trud dati u bescjenje.... Facebook ti je pun korisničkih racuna koji su otvoreni isključivo zbog prodaje handmane stvari. Možda ima nečega s kutijama, pogledaj.
Ja konkretno radim s gipsom, odnosno sa kalupima. Figurice isto bojam sa akrilnom farbom i lakiram, stavljam magnete i sl, ovisi koja je namjena .Da imam više vremena ( a mozda i volje) bilo bi vise zarade, no nemogu se zapravo pozaliti. Tematski sam orjentirana na božić i uskrs, a gotovo sve ode mami na posao pa ona prodaje kolegicama i kolegama, a uvjek trebam nesto doraditi, jer traže. Mali dio ode od strane prijatelja i obitelji i to prventveno jer mi ponestane vremena.
Koliko zaradim? Nikad zapravo nisam stavila na papir sve troškove i dobila koja je zapravo dobit, no npr sad za božić je bilo negdje oko 500kn. Da sam napravila vise bila bi i zarada veča, no jednostavno nisam imala vremena za napraviti više. Nije mi namjera hvaliti se, već ti dati primjer po kojem bi se možda mogla orjentirati.
Iskreno nisam čula da netko radi to sto ti, no to ne znaci da to mozda ne rade. Sa kutijama je moderno sada raditi decoupage, no mislim da će se ljudima svidjeti što mogu imati nesto po svom ukusu koji nitijedan dekorativni papir nemoze dati. Ako se i nitko ne bavi s čim ti, tim bolje za tebe- manje konkurencije

.
Moja su iskustva da ljude zanimaju takve stvari, tako da probaj, jer nečes znati ako nebudes probala, a mozes samo uspjeti. Trebati ti samo volja i čelični zivci