Srpanj 20, 2025, 00:17:14 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ..pozdrav,biljke co2 i sl..  (Posjeta: 1682 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline elvis78

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
..pozdrav,biljke co2 i sl..
« u: Veljača 13, 2013, 08:38:42 prijepodne »
Pozdrav svima na forumu :)
..evo i ja sam prije tjedan dana uredio svoj aq s biljkama,(dosad sam imao umjetni dekor i to mi nije više to naravno)..zanima me količina CO2 koji dodajem pomoću reaktora tipa uradi sam.Sve šljaka super,akvarij izgleda dobro,što se tiče izgleda i ponašanja ribica,čistoće uopće,bistrine vode,(mekana pitka kišnica iz poljskog bunara..ko staklo  ;) ),a i te travčice što sam posadio mi izgledaju puno bolje nego onda kad sam ih kupio..samo mislim da sam u strahu da ne potrujem ribice dobio 30kapljica CO2/min i sad mi se to čini možda malo premalo s obzirom da sam pročitao da treba biti 1kap CO2/sec..dobro,nemam ja tih biljčica puno a i akvarij je 55l,,ali ipak zanima me vaše mišljenje a evo i slija..

Offline elvis78

• Novi član
  • *
Odg: ..pozdrav,biljke co2 i sl..
« Odgovori #1 u: Veljača 13, 2013, 08:50:51 prijepodne »
evo još jedna slika

Offline dejanb82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • adriana
« Odgovori #2 u: Veljača 13, 2013, 11:37:29 prijepodne »
kakva ti je rasvijeta? podloga?

Offline elvis78

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Veljača 13, 2013, 12:13:36 poslijepodne »
..daylight 20w,a podloga je ta neka za donji sloj s pripravcima,a gore sam,(čisto radi ukrasa),tanje malo nasuo taj amado,s tim da sam ga prvo dobro dobro isprao,jer je bio pun fine prašine,čak sam zamalo bio odustao od njega,jer sam od 7 kg nakon ispiranja dobio oko 4,5-5 kg toliko je bio pun fing materijala da ne kažem prljav,(onda znaš koliko sam ga ispirao)..ali vrijedilo je :D

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2013, 12:22:56 poslijepodne »
ovak, prvo ne kuzim kaj znaci kapljice CO2. To je plin i jako tesko ces ga dozirati u kapljicama. Dalje, vidim da si spomenuo mekanu vodu. Osobno nemam iskustva sa time jer trosim samo pipovacu ali dodavanje CO2 u mekanu vodu moze biti pogubno za ribe jer se vrlo lako previse spusti pH.
Ne znam koja je to "trava" ali ne vidim tu neku potrebu za gnojenjem, akvarij je prazan.

Offline elvis78

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Veljača 13, 2013, 12:24:36 poslijepodne »
..e ljudi jeli netko zna kako se zove ta viša trava na slici,jer da vam budem iskren nemam pojma što sam to uzeo, niti ovi u dućanu nisu bili sigurni kako se to zove..a pogotovu u što će se pretvorit na kraju :D..meni se svidjela a i uzeo sam je kao neku višu biljku da bude i da se ne širi,(sudeći po korijenu nebi trebala,jer je nekakav drvenast..)..ova manja bi trebala bit eleocharis parva,ali mi je nekako sumnjivo visoka za tu biljku premda po korijenu se vidi da je to nešto što bi se trebalo raširit..

Offline elvis78

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Veljača 13, 2013, 12:32:57 poslijepodne »
ovak, prvo ne kuzim kaj znaci kapljice CO2. To je plin i jako tesko ces ga dozirati u kapljicama. Dalje, vidim da si spomenuo mekanu vodu. Osobno nemam iskustva sa time jer trosim samo pipovacu ali dodavanje CO2 u mekanu vodu moze biti pogubno za ribe jer se vrlo lako previse spusti pH.
Ne znam koja je to "trava" ali ne vidim tu neku potrebu za gnojenjem, akvarij je prazan.

..ma znaš što,nisam ni htio da bude pun biljki..hoću da se čitavo dno pokrije sa niskim tj da bude ono hairy grass i da mi se samo ove dvije malo ističu kamen dva i dec it..čisto radi održavanja..a ovo s CO2 bi trebalo bit onda ok jer sam dobio upola manje tih mjehurića nego što sam trebao za tu litražu..ha što misliš?..ribe se nisu otrovale u 7 dana što co2 lagano tako kulja :D

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 13, 2013, 12:41:15 poslijepodne »
Sagitaria ili valisneria, rekao bih. Prije sagitaria. Ali to se sadi svaka biljka za sebe na nekih 5cm razmaka pa onda se to zgusne s vremenom kako tjeraju mlade biljke.
Parvula mislim da ti nece uspjeti u tim uvjetima.

Kaj se tice CO2/pH, ne znam. To je tesko reci po slikama. Ili nabavi dropchecker ili neki pH tester ili gledaj ribe. Stvarno ne znam niti priblizno kako je to kad uvodis CO2 u mekanu vodu jer je meni tvrdoca vode oko 14.

Offline elvis78

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Veljača 13, 2013, 12:48:29 poslijepodne »
ova manja je valisneria nana a ova veća sagitaria nešto :D..sad sam vidio par slika ;)

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #9 u: Veljača 13, 2013, 14:16:38 poslijepodne »
Dropchecker obavezno, ja sam svoje ribe pobila sa diy co2. KH mi je 4

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #10 u: Veljača 13, 2013, 16:07:02 poslijepodne »
Ta visoka biljka bi po meni mogla biti Acorus gramineus 'Variegatus', biljka koja ne raste po vodom nego će ti stagnirati i nakon nekog vremena propasti. Ne vidim točno jer je slika premala, ali ako ima čvrste, nesavitljive listove i čvrsti rizom iz kojeg raste korijenje onda je to to. Izvadi ga iz vode i posadi ga u teglu, voli ti vlažnu zemlju. :)

U tom stilu, ali malo veća ti je biljka Cyperus helferi, on raste pod vodom, pa stavi to ako uspiješ nabaviti.
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline elvis78

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Veljača 13, 2013, 16:57:44 poslijepodne »
Ta visoka biljka bi po meni mogla biti Acorus gramineus 'Variegatus', biljka koja ne raste po vodom nego će ti stagnirati i nakon nekog vremena propasti. Ne vidim točno jer je slika premala, ali ako ima čvrste, nesavitljive listove i čvrsti rizom iz kojeg raste korijenje onda je to to. Izvadi ga iz vode i posadi ga u teglu, voli ti vlažnu zemlju. :)

U tom stilu, ali malo veća ti je biljka Cyperus helferi, on raste pod vodom, pa stavi to ako uspiješ nabaviti.

...eto i sad kako da čovjek ne ode tamo i nekom ne odšarafa vu-gla..je ima upravo takav korjen i listove..može u akvarij ali samo djelimično potopljena evo sad sam i to naša..moš mislit koliko iman volje sad opet brljavit po akvariju i kupovat i sadit nove biljke

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 13, 2013, 17:11:25 poslijepodne »
za akvarij uvijek moras imati volje. Inace si promasio zanimaciju  ;)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #13 u: Veljača 13, 2013, 17:18:03 poslijepodne »
Zar to i nije najveci gust,osobito kad hoces imati nesto bilja,pa ko da imas vrt u malom,i to jos vodeni  :D :D

Offline elvis78

• Novi član
  • *
« Odgovori #14 u: Veljača 13, 2013, 17:19:03 poslijepodne »
..dobro,nema veze ajde >:(...usisat ću šlaufom amado okolo do prvog sloja podloge i lagano izvuć to smeće van zatim posadit nešt drugo..izgleda da mi ova manja ipak je parvula ali mi se opet čini da sam je dosta rijetko posadio i u slabim čupercima premda izgledaju dobro i zdravo

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 13, 2013, 17:51:29 poslijepodne »
nije amado nego je manado  :D
i ne trebas nis usisavati, samo to lagano izvuci van. Dok se ne ukorijeni nije problem. Problem je kad imas kripte stare godinu ili vise  :roll:

Offline elvis78

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 u: Veljača 13, 2013, 18:28:50 poslijepodne »
thanks kingo :up: ..ništa neću dirat do subote kad cu ici u shoping i nekom se na j.... mame tulave za 100kn,a dotad ću izabrat nešt drugo,pa kad posadim,slikat cu i postat

Offline elvis78

• Novi član
  • *
« Odgovori #17 u: Veljača 20, 2013, 20:31:04 poslijepodne »
..pozdrav ljudi
..ej covjece sve mi je ipak ok s aq :),valjda neću ureći :D..biljke se razvijaju ljepo i brzo,(uključujući  Variegatus.. nisam se ima živaca  ići se natezati u dućan s nekim ko samo tu jadan radi za ko zna kakvu plaćicu..) i nisam ribice pobio s co2,mirne su i zdrave;)..otkrio sam nešto..i biljkama i ribicama odlično paše dnevno svjetlo,tj sunce,premda kod mene aq nije direktno izložen,što i mislim da možda nebi ni bilo dobro..

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #18 u: Veljača 20, 2013, 20:33:12 poslijepodne »
Pase i algama tako da pazi malo :up:
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE