Svakako sa ulazkom u EU ne očekujte previše.
Istina je da neče bit više granice, da če se slobodnije nabavljat to i ono, ali ni kot nas nije nekakve jake izbire organizma, iz preprostog razloga - po ekzotima je vrlo mala potražnja i zato se u zoo trgovinama ne izplati imat zaliha.
Svakako biče više mogučnosti uvoza, ali tu je jedna prepreka koja je najbitnija - medju akvaristima je sve manje novca za nabavku, i bojim se da kad udjete u EU biče i gore, jer tako je bilo i kot nas,od jednom je sve poskupilo.
Prije ulaska u EU je jedna obična kafa kot nas došla 120 sit - što je isto kao sada 0,60€,pola godine po ulasku u EU kafa je odmah poskočila na 1€ a sada je 1,20 i više, i tako su sve cijene išle na gore - a plate??????
Isto se desilo sa ribama, prije ulazka u EU sam prodavao gupije iz vlasatitog uzgoja po 100 sit ( 0,50€) kad smo išli u EU sam polako došao na 1€ sad jih imam po 1,5€, što je napram našim zoo trgovinama vrlo niska cijena, jer kot nas u zoo trgovini nema gupija izpod 2€ negu su cijene izmedju 2,20 - 3,50€ za jednog gupija.
I bojim se da če tako bit i kod vas,polako čeju vam ič cijene na gore, jer čete bit deo jednog velikog tržišta u kome nema milosti.