70*41*37cm/70l(cca)
Temp - 25,5°
Ph 7,6-8,0
No2 0
No3 10
Gh 16
Kh izmedju 3-6
Cl2 0
Parametri su prema tetra testu 6u1
Prije dvije godine akvarij pusten u pogon,prije godinu dana pretvoren u toplovodni
Prve ribice useljene mjesec dana nakon pokretanja
Jednom mjesecno mijenjam 25l vode
Usisavam dno
Filter je unutrasnji homemade (tad nam se to cinilo kao odlicna ideja) sa pumpom bluepower ,l,l, 230-240vl
http://www.aquariumline.com/catalog/ferplast-bluepower-pump-p-5186.html?language=enKod svakog ciscenja akvarija (jednom mjesecno) isperem filter akvarijskom vodom koju izvadim, svaki drugi put kod ciscenja promjenim vatu koja se nalazi na samom vrhu filtera-prva do pumpe. Osim vate u filteru jos imam keramiku I spuzvu-njih sam promjenila prije pola godine
U akvariju se nalazi muljeviti pijesak I rijecno kamenje I sljunak, u akvariju se nalazi I umjetna stijena od plastike koja djelomicno po sebi ima I alge
Grijac - wave tropic 100watt
Pumpa za zrak trixie ap180
Nemam co2 sustav
Ne dodajem nikakvu kemiju osim fishtamina
Ribice: 2neonke-1,5 god
1neonka-pola god
5neonki 3-4mj
4gupija oko godinu dana starosti
2platija 1,5god
4platija nisam sigurna u starost (mogu li to kako provjeriti)
Nema agresivnih ribica
Hranim ih naizmjenicno sa jbl granulama koje sam dobila od kolegice veterinarke I jbl hranom za male gupije, jednom tjedno im dodam prokuhanu jabuku mrkvu ili grasak - hrana ima vazeci rok trajanja, a prekjucer sam I'm prvi put dala granule namocene u otopini od cesnjaka
U akvariju imam bilje koje je lijepo i zeleno, na biljkama sporijeg rasta ima malo algi, ali pokusavam ne koristi sredstva protiv algi. Ne dohranjujem biljke s nicim
Podloga se sastoji od bijelog mulja I rijecnog kamenja I sljunka
Prije 20ak dana stigla 4 gupija (2/2) I 2 platija (1/1)
Prije 3 dana stigla jos dva zenska platija I 5 neonki
Prije tri dana sam stavila I novu biljku
Lagano se voda zamutila prilikom premjestanja akvarija prije tri dana,ali se filtracijom vratila u normalu kroz sat vremena - trenutno je voda bistra I bez mirisa
Simptomi:
Neonka ima na trbuhu ranice(pretpostavila sam da su to ozljede nastale prilikom boravka veceg broja ribica u malom akvariju prilikom premjestanja velikog akvarija), sa obje strane trbuha ima po jedan prozirni mjehuri
Osim toga neonkica nema drugih promjena na tijelu, vesela je,normalno jede, pliva uzduz cijelog akvarija,boje su joj I dalje jarke
Izmet je normalan
Nisam joj davala nikakve lijekove, jos uvijek ju nisam izolirala
Ostale ribice su vesele, nema vidljivih znakova bolesti
Evo ga