ma nece ni corydorasima biti nista na stupanj dva nizoj temperaturi od idelane, bez brige.
Ja stvarno jesam fanaticni pristalica tjedne izmjene vode, ali, s dobrom filtracijom, puno biljaka i pametnim hranjenjem, sasvim je moguce to razvuci i na rjedji interval. trenutno, 6 tjedana bez izmjene vode (za sada) na 150l sa tri zlatne, no2 0, no3 15. jasno, sto ishlapi nadolijem. unutrasnji pregradni filter sa 3 kile keramike, lavom, tablom spuzve.
testeri su skupi i najcesce ne trebaju, ali nebi ti bilo lose pratiti barem ova 2 najbitnija parametra no2 i no3, na tjednoj bazi, i onda ces jako brzo pronaci pravi ritam izmjene vode s obzirom na filtraciju i uvjete u akvariju. Jer ne valja ni precesto-previse, ali ne valja ni zapustiti akvarij.
Po meni, dok god no2 drzis na cistoj nuli (ili barem nekoj testeru nemjerljivoj vrijednosti), a no3 ispod 25-30, nemas nikakve brige, niti razloga mjenjati vodu.
Da se osvrnem i na tvoj problem. moze biti problemi s probavom,ali uobziri i jednu zanimljivost - riba kad miruje, a to sam jako puno puta vidio kod zlatnih, stvarno stoji lagano repom prema dolje. evo bas gledam u svoje, sve tri su u toj pozi meditiranja.
Ako ta faza traje kratko, a vecinu vremena riba normalno pliva, kopa po kamencicima, bavi se vec cime se bavi, poboljsaj im malo ishranu, grasak barem jednom tjedno, jedan dan u tjednu bez ikakve hrane. i to je to, netreba panicariti i traziti problem tamo gdje mozda i nije.
svaka ozbiljnija bolest, problem s probavom ili slicno se jace manifestira, i takva riba najcesce ni ne jede, pliva jako tesko, izvrce se na bok, lezi na dnu i slicno....