AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 80x32x45 - 95L
- temperatura, 25 C
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH ne mjerim
- vrijeme od pokretanja akvarija, 10.08.2012.
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, mjesec dana
- koliko često i koliko mijenjate vodu svakih 7 dana 20 litara
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) vanjski JBL 701, protok 700 l/h
- način i periodi čišćenja filter materijala čišćen prvi puta nakon tri mjeseca
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) biom filter spužva, bio balls, keramički valjčići
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? imam samo kamenje, nema nikakve sluzi
- grijač imam 100W
- pumpa za zrak ne
- CO2 sustav – kakav DIY CO2 sa dvije boce
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) za pripremu vode koristim FFM, ujutro makro po PPS PRO metodi 4ml na dan + 2ml Profito
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 1X ancistrus, 1X sijamski algar, 10X rasbora hengeli, 10X crvena neonka
- starost ribica ne znam, crvene neonke su došle prije tri tjedna
- ima li potencijalnih „terorista“ ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) jednom ili dva put na dan, nedjeljom bez hranjenja (listići, tubifex, daphne + tabletica za ancistrusa + tikvica)
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) bio još jedan sijamac ali je uginuo prije tjedan dana , nikakvih simptoma niti ozljeda na tijelu nije bilo osim što je bio mršav, ubrzano je disao i skrivao se samo kao da je gubio boju i uginuo, mislio sam da je razlog drugi sijamac jel ga je uvijek naganjao a i nemam algi u akvariju pa je i to problem za čistaće. dva dana u akvariju je bio malo jači powerhead kojeg sam maknuo a rasbore se zalete na pumpu i puste se da ih "baca" po akvariju
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) ne, osim što je površina malo masna i bijelkasta iako spraybar mreška površinu
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke trunula je polysperma sad je ok
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma krvavi otvoreni čir (rasbora hengeli) na desno boku blizu repa, a na kontra strani bijeli krug + plus kod čira je tijelo prema repu svinuto
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... ništa nisam uočio
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) za sada se normalno ponaša i pliva
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) rijetko vidim ribice kako imaju stolicu
- kad su se simptomi prvi puta uočili jučer
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima sinoć ubačeno 20ml FFM-a
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? navedno prije da je uginuo sijamac
- stanje ostalih stanovnika normalno
poslije stavim slike ako uspijem uslikat