Evo sam konačno završio nekakav video uradak kako bih predstavio svoj biljni RIO 180.

Riječ dvije o generalijama... akvarij je svima poznati RIO 180 sa 2x45W T5 lampama. U startu su bile JBL 9000K, a onda zamijenjene sa aquastar + grolux, foto period je varirao i onda stao na 10-21 h. Za filtraciju se brine Haqos 1200 + protočna pumpa 600 l/h. Podloga je vulkanit i kamenčići 1-3 mm, CO2 iz boce 1b/s 0-24 kontroliran DC-om, a gnojenje PPS pro.
Sa biljnim svijetom se nisam previše zamarao, sadio sam sve do čega sam došao! Nešto je raslo, nešto nije nikako, dio bi počupali corydorasi sa čeprkanjem... sad prevladava Valisnerija (koje se mislim polako riješiti jer mi ide na živce svojim rastom), veliki grm Crypte te Anubiasi i Microsorum. Ima nešto Bacope i limuna ali to brzo iščupaju tako da se skoro ni ne vidi. U desnom zadnjem ćošku je Echinodorus amazonicus koji malo živnuo tek promjenom lampi, mjesecima je stajao bez ikakvog napretka!
Od riba su prvi zaplivali Ancistrusi, Corydorasi, gupiji i molly. Nakon toga su uplivale Appistogramme, Pelvicachromis Pulcheri, sijamci, jedan zalutali švert i isto tako zalutala neonka. Apistogramme i Pulchere sam reducirao na jedan par pa se uselilo jato Hasemania Nana.
Trenutno je unutra 12 Corydorasa, 1m+2ž ancistrusa, po par Apistogramma i Pulchera, po jedna neonka, molly i švert, 2 sijamca, ne znam točno koliko gupija i isto tako ne znam točno koliko "krijesnica".
Samo bi za kraj još napomenuo da je sve nabavljeno sa foruma osim filtera i sijamaca. Ne bih se zahvaljivao svima pojedinačno jer bi sigurno nekog zaboravio pa vam ovako svima kažem HVALA!

Video uradak je nekakav presjek od početka do danas. Kvaliteta videa je takva kakva je, ne mogu bolje izvući iz fotića. Nadam se da će vam se svidjeti!