Srpanj 19, 2025, 11:03:31 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Odlazak u Australiju.  (Posjeta: 5575 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Odlazak u Australiju.
« Odgovori #50 u: Studeni 17, 2012, 09:32:07 prijepodne »
.Sada nakon 15 godina imam obitelj,kuću,auto star 15 godina,pasa i gomilu ribica,

I nezadovoljan si?

Offline pravda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #51 u: Studeni 17, 2012, 09:46:37 prijepodne »
.Sada nakon 15 godina imam obitelj,kuću,auto star 15 godina,pasa i gomilu ribica,

I nezadovoljan si?

Da.

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #52 u: Studeni 17, 2012, 09:58:43 prijepodne »

I nezadovoljan si?

Da.
Tko god je nezadovoljan ima pravo i mogucnost izbora,ja nemam puno,ali se trudim.Imam obitelj, 2 sina,auto star 21 godinu,podstanar sam,imam akvarij i to je to,ali za sve pare ne bi otisao iz Hrvatske,borim se kao i 80% ostalih,ali u srcu samo HRVATSKA :klap:

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #53 u: Studeni 17, 2012, 11:15:31 prijepodne »
Možemo se svi skupa j..... i sa faksevima i sa znanjima ako ih nemaš gdje primjeniti, sustavno su zatrli ono jedino što garantira poslove a to su proizvodnja i izvoz! Zašto su razvijene zemlje poput Švicarske, Austrije, Njemačke, Danske, Nizozemske i sl? Jer svaka od njih obiluje tvrtkama koje proizvode i uspješno i.zvoze i to specifično znanje.. Naravno, ima tu i političkih i bankarskih i inih razloga.. ali prvenstveno ljudi rade i uspješno to plasiraju svoje proizvode cijelom svijetu.. A nas su hranii glupostima da čemo živjeti samo od turizma i šta ti ja znam čega ne.. Zboog pojedinačnih interesa su popljačkali tvornice više ili manje perspektivne i nastala je ogromna rupa u ekonomiji... Umjesto da se satrla tvornica ne bi li se njeni tehnički kapacitet i znanje prodali strancima a zemljište građ. mafiji, trebalo se tu tvornicu sačuvati a tako i njena radna mjesta pa nebi sad imali hrpe izgrađenih stanova koje rjetko tko može kupiti. Možda bi Ifsilon s obzirom na svoju struku radio sad na primjer u jednoj takvoj ex. Zg. tvornici koja je na primjer proizvodila alate i strojeve kojima su se u Rusiji dalje proizvodili fucking nadzvučni zrakoplovi!!!! Možda bi još postojala Zagrepčanka koja je izvozila mlađ uzgojne ribe u Ameriku itd itd...

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Studeni 17, 2012, 11:59:32 prijepodne »

Tko god je nezadovoljan ima pravo i mogucnost izbora,ja nemam puno,ali se trudim.Imam obitelj, 2 sina,auto star 21 godinu,podstanar sam,imam akvarij i to je to,ali za sve pare ne bi otisao iz Hrvatske,borim se kao i 80% ostalih,ali u srcu samo HRVATSKA :klap:

Nisam nezadovoljan onim što imam,naprotiv imam mnogo više nego puno ljudi,no nisam zadovoljan time što se moram odricati puno toga,a čega se do prije neklih 4-5 godina nisam morao.Režije i cijene pojedoše sve u toj mjeri da sa svojim radom izlazimo sve teže s kraja na kraj,ne samo moja obitečj,nego i većina ljudi u Hrvatskoj.Meni još nije dogorjela svijeća,ali ovim tempom za 2-3 godine ću postati gologuzan,ako se nešto ne pomakne na bolje.Što se tiče truda,trudimo se i ja i moja žena,no uzaludan vam trud svirači,jer političari razjebaše sve.Džaba meni moga truda i znanja kad ga nemogu unovčiti,evo najsvježijeg primjer,ponude mi iz jedne organizacije da na tjednoj bazi osvježavam jedan dio na njihovom portalu za 300kn na mjesec i plaćenim doprinosima,nakon 2 mjeseca ništa od novaca,vidim u kojem smjeru ide i ponudim im da mi kupe novi laptop po mojim specifikacija i za neto godišnju cifru koju sam trebao dobiti.Na to su odmah pristali,ono što hoću reći je to da se vraćamo u kameno doba,ja tebi ribu a ti meni kožu od mačke.Eto kolega se rapitivao kako da ode vani,a mi zastranili  :D

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #55 u: Studeni 17, 2012, 15:13:44 poslijepodne »

,evo najsvježijeg primjer,ponude mi iz jedne organizacije da na tjednoj bazi osvježavam jedan dio na njihovom portalu za 300kn na mjesec i plaćenim doprinosima...

"za 300 kn na mjesec ces radit..pa nebi ja......" takav stav je 80 posto ljudi na birou.  lola kaze da se ispod 3000 kn ne budi svako jutro a kamo radtit i onda visi po gostionama i place kako mu nije dobro. takvih je brdo i zato je moj komentar gore kakav je.

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #56 u: Studeni 17, 2012, 16:59:55 poslijepodne »
jako slican odogovor sam i ja dobio kad sam trazio ljude za posao
radis 8 dana u mjesecu, zaradis cca 800kn, ali za to trebas propjesaciti dnevno oko 30ak km sa lecima u ruci

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #57 u: Studeni 17, 2012, 17:06:07 poslijepodne »

"za 300 kn na mjesec ces radit..pa nebi ja......" takav stav je 80 posto ljudi na birou.  lola kaze da se ispod 3000 kn ne budi svako jutro a kamo radtit i onda visi po gostionama i place kako mu nije dobro. takvih je brdo i zato je moj komentar gore kakav je.

pa ja radim za 3000kn i evo me... živa već 3godine... nema ništa bolje, a bolje i 3000kn nego 0kn... uvijek vedra i nasmijana, think pink i tojto...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #58 u: Studeni 18, 2012, 22:32:10 poslijepodne »
Therion hvala ti na linkovima, puno su mi pomogli!

Offline neo20,5

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #59 u: Studeni 19, 2012, 10:40:36 prijepodne »
Idi probaj,nemaš kaj izgubit,ja sam dost bio vani i svugdje je isto pa sam se vratio u slo.Sad posljednje vrijeme me vuče k vam u zg.jer i nakon 25g u slo ja sam još uvjek stranac a vjerovatno ču bit to isto i kad bi došao u zg.tak da ideš probaš vidiš osjetiš kaj ti paše nikad nije kasno ,kasno je ak ne probaš ;)

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #60 u: Studeni 19, 2012, 10:53:48 prijepodne »
Nemoj ic nikam, bit ce bolje kod nas...

Ovak smo u našoj zemlji s našim narodom i svi skupa se borimo za bolje sutra. Ja znam da nebum iso nikam dokle god ima kruha pa makar i u kontenerima...

Kad nije dobo pregrmis, kad je uzasno malo starci poguraju ali si svoj na svom! Imam neko znanje, imam cilj, putevi ce se otvorit u buducnosti.
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #61 u: Studeni 19, 2012, 13:18:30 poslijepodne »
Za sad smo još s našim narodom, uglavnom, ali.... kako mi sve više odlazimo van ( nekih 100 000 u zadnjih 20 godina je podatak, uz uredno svakodnevno odlijevanje, plus prirodni pad nataliteta), kako radim u krugovima u koje svako malo dolaze "neslužbene" informacije ( to vam je ono što kaže osoba na pravom položaju s pravim informacijama, ali neslužbeno, tj. nisam ja to rekao jer ne smijem) o planiranim imigracijama , pa kad se u to ukombinira i predstojeći porez na nekretnine  stvari postaju, onak, loše ...

Žalosno je tu puno toga..prvo je sigurno to što se politika RH, već sam to pisao nekoliko puta , pa tko se slaže tko ne, ne kreira na Markovom trgu, poslušnici iz hrvatskih vlada (svih) samo provode naloge ( argument- da li Hrvatska kao država ima nacionalnu strategiju razvoja, da li ima ikakvih dugoročnih strateških projekata na bilo kojem polju? Pa mi nemamo financijski plan za više od mjesec dana unaprijed, da vam odmah odgovorim) , drugo je to što se obrisi  budućih 10-tak godina Hrvatske u okvirima EU polujavno, čak već i javno rekao bih, više nego jasno naziru iz izjava bitnih likova te tvorevine, za nas uopće nisu ni dobri ni prihvatljivi, ali mi kao da ne shvaćamo da je to zaista ideja koja će se provoditi ili jednostavno nemamo ljude koji bi obranili nacionalne interese i sve više se približavamo koncepciji Hotel Hrvatska koja je zacrtana u EU krugovima, a to je lijepa, relativno čista zemlja, sa najbližim toplim morem za bogato europske penzionere i menađere,  u kojima će domicilno stanovništvo, po mogućnosti slabo ili strogo usmjereno strukovno više obrazovano  ( Bolonja, jel) kolokvijalno zvano balkanski domoroci, biti kuhari, sobarice, konobari i kurve... i nosači golf palica... tko neće neka briše van gdje god zna i umije, ukoliko je dobro obrazovan i sposoban u zemlje "stare EU" po mogućnosti, zbog fluktuacije radne snage lako će se nadomjestiti sa smeđim, žutim, crnim, ljubičastim ako treba, koje NE želimo više u staroj EU jer ih imamo dovoljno, a za odrađivanje nekog imigrantskog minimuma će dobro poslužiti i recimo Hrvatska...

Nije deco nikakva teorija urote, nije nikakvo laprdanje, dovoljno je čak i uz mainstream medije, pogledati desetak godina u rikverc i spajati točkice.. još kad neformalno čujete stvari koje  u medijima nećete čuti, kada sudjelujete u EU projektima pa vidite što prolazi a što nas zaobilazi, kada od prave osobe na pravom mjestu dobijete informacije koje samo bedak ne može protumačiti kako treba, onda postajete pomalo zabrinuti, jer ako ste imalo patriotski nastrojeni, europska ideja  o Hotelu Hrvatska uopće nije ono što nam se trubi već godinama kao cilju kojem svi moramo stremiti...dapače, taj cilj vas potakne da se zapitate da li će do penzije vas zakačiti novi klasni/ratni sukob ili će ta "čast" dočekati vašu djecu..

E vidite, to je razlog zbog čega mene neće tako lako dobiti van... Možda jesam bedast, možda zaista vidim bijele miševe, a ne ružičaste slonove, ali ja ostajem tu i raditi ću sve što je u mojoj domeni znanja i sposobnosti da Hrvatska ne postane EU Florida, već NORMALNA  zemlja sa URAVNOTEŽENIM granama privreda u kojima SVI mogu pronaći svoje mjesto i u kojoj će svi ljudi živjeti normalno od svojeg poštenog rada... Ne utvaram da ću spasiti zemlju :D takvim razmišljanjem, ali da se nađe pola milijuna ovakvih budala možda bi nešto i napravili...Ako je osjetno manji broj debila i mufljuza oportunista, koji su bez imalo društvene odgovornosti i patriotskog osjećaja, gledajući samo svoje financijske interese,  mogao sve u vrlo kratkom roku razjexxx, osjetno veći broj poštenih i normalnih bi trebao moći popraviti štetu, prije nego šteta bude tolika da će je biti zaista teško popraviti...

iako još uvijek mislim da bi brži i efikasniji put bio skidanje nekoliko tisuća glava, zapljena sve njihove imovine jer je ionako društvenog porijekla i uvođenje strogih pravila igre u ovaj neoliberalno kapitalistički đumbus koji su nam prodali u šarenom celofanu, a kad smo skinuli mašnicu i razvezali paket, uvidjeli smo koji je to proljevasti drek.. bar se nadam da su svi progledali, jer ne znam koje bi to ružičaste naočale bilo tko trebao imati da brani ovaj i ovakav trenutno važeći društveno poslovni sistem...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #62 u: Studeni 19, 2012, 13:53:02 poslijepodne »

progledat će ne brini oni koji to još nisu kad uđemo u EU - rasprsnut će se bajka ko balon od sapunice...

DEFINIRATI NACIONALNI INTERES...onda izabrati časne i poštene patriote na odgovorne funkcije u državi da SPROVODE NACIONALNI INTERES. Gotova priča. The End. Hrvatska sačuvana.

Offline sidsloth

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Studeni 19, 2012, 15:17:17 poslijepodne »
Ljudi iskreno da kažem,nije nam (meni) lako i kad čitam ove naše novine i gledam dnevnik i ostale emisije nažalost nisam imao prilike već zadnjih par godina čuti nikakve dobre vjesti vezane za za ovu našu državu  :'(
I mi sa "dobrim" plačama teško spajamo kraj sa krajem gdje već prvog u mjesecu znaš kolko bu ti ostalo od plače, a još je nisi dobil, a ostalu bu jako malo ako bude nešt, već razmišljam da sve to tu ostavim i odem sa ženom i djecom van. Pomalo mi puca film sa tim obečanjima  a od toga ništa jer realno gledano (ne da sam pesimist ali tak je ) u Hrvatskoj tako brzo nebude bolje za nikoga osim za mafiju i političare.
Podržavam Ifsiliona da ode van za boljim životom. Neka mlad je,bez obaveza i ima volje, a volja je najbitnija. Samo naprijed

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Studeni 19, 2012, 15:46:44 poslijepodne »
Sa 4-5 banki ću pogledat u nazad i mislit si "Papčino malojajčana! Nisi imao muda sa 20 i kusur godina,..."

nekak si mislim..da više treba imat jaja za ostat..nego otić...   :D :D :D

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #65 u: Studeni 19, 2012, 16:03:13 poslijepodne »
sidsloth, hvala ti na podršci!  :up:

Matija, mislim da je to i kod mene slučaj jer se već užasavam ovoga ovdje i gaće mi se tresu iz dana u dan kad pomislim da može biti samo gore.

Offline sidsloth

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Studeni 19, 2012, 20:21:05 poslijepodne »
 :up:
Slažem se sa Matiom da treba imat muda da ostaneš    :ad8:  nažalost  :'(
Ali ljudi TKO ostaje dokraja?   Najhrabriji i naljuđi (a znamo da je tanka granica između)
Ne da sam lud ali nisam ni toliko hrabar. Ako se ukaže prilika mi odlazimo također, je....š sve one komentare hrabrih "domoljuba" prvo se pobrini za sebe i svoje jer ako ne pobrineš sam nitko ti neće pomoći.
U Međimurju postoji poslovica da
       Ako si ne pomogneš sam ni bog ti neće pomoći,a ako si pomogneš sam ti bog netreba pomagati.
 :( nažalost treba znati čitati između redaka  :(

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #67 u: Studeni 19, 2012, 21:13:17 poslijepodne »

iako još uvijek mislim da bi brži i efikasniji put bio skidanje nekoliko tisuća glava, zapljena sve njihove imovine jer je ionako društvenog porijekla i uvođenje strogih pravila igre u ovaj neoliberalno kapitalistički đumbus koji su nam prodali u šarenom celofanu, a kad smo skinuli mašnicu i razvezali paket, uvidjeli smo koji je to proljevasti drek.. bar se nadam da su svi progledali, jer ne znam koje bi to ružičaste naočale bilo tko trebao imati da brani ovaj i ovakav trenutno važeći društveno poslovni sistem...

Tu je dio rješenja ;)

,a ovdje je bio početak problema

Autor: Renta
Umetanje Citata

progledat će ne brini oni koji to još nisu kad uđemo u EU - rasprsnut će se bajka ko balon od sapunice...

DEFINIRATI NACIONALNI INTERES...onda izabrati časne i poštene patriote na odgovorne funkcije u državi da SPROVODE NACIONALNI INTERES. Gotova priča. The End. "Hrvatska sačuvana"......ja bi nadodao od rada i reda ;)
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #68 u: Studeni 20, 2012, 11:39:08 prijepodne »
čitam sve ovo i slične priče i..... šutim....
ali sad nekako ne mogu više
naime, mislim da sam među starijima ovdje i s nekakvih najviše životnog iskustva
kojekakvog
u kojekakvim okruženjima...
i - ne - ne bih išla odavde ni prije niti sada (i to ne zato što mi je sjekira pala u med), ali isto tako razumijem i one koji su odlučili otići

no, ono što me boli, jako i prejako jest da se i u tome dijelimo!
pa zar mora biti uvijek da onaj koji ne misli kao ja je onaj koji nema-ima muda, koji jest-nije faca, koji jest-nije domoljub i koješta drugoga?

zaboga, pa upravo te naše podjele nas vode da mnogi mladi i oni koji to više nisu razmišljaju otići
svjesni ili nesvjesni onog što ih tamo negdje očekuje

naime, danas nigdje u svijetu ne postoji bajka, osim onima koji su (možda) rođeni pod sretnom zvijezdom...

vjerujte, uspješnih priča u postotku na broj stanovništva zapravo ima jednako i tamo i ovdje, ili bi barem moglo tako biti....

zato - dosta podjela!
oni koji odluče kako će dalje živjeti - ovdje ili tamo - odlučili su i trebaju snositi posljedice te odluke
a ne smatrati one koji su odlučili drugačije da su na suprotnoj strani
pa svi smo mi na istoj strani - želje za preživljavanje dostojno čovjeka i za sigurnosti naše obitelji-djece-prijatelja (pa i domovine)
zato - sretan put i puno dobrih želja sa dobrim/mirnim životom onima koji su odlučili otići
i - sretno onima(nama) koji su odlučili ostati!

prestanimo se dijeliti!

http://www.glas-slavonije.hr/181973/4/Stotine-mladih--odlucilo-je-otici-iz-Baranje

jer, jesu li ovi mladi ljudi lošiji ili bolji od drugih koji nisu otišli? ajme.... :(
« Zadnja izmjena: Studeni 20, 2012, 11:46:17 prijepodne od babyboom »

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #69 u: Prosinac 29, 2012, 19:31:31 poslijepodne »
Sve više razmišljam o odlasku. Situacija je sve gora. Nisam ljen ali nemam ništa. Radim 10 sati dnevno, subote, koliko treba, šta god treba...a ne mogu spojiti plaću sa plaćom. Ne priuštim si ništa posebno, nemam kredita... a opet ne ide. Da znam da bi se uspio negdje vani zaposliti istog trena bi otišao. Možda se "gastarbajteri" osjećaju jadno jel nisu na svom, nemaju nikog, ovo ono... a kako se ovdje čovjek osjeća jadno kad djetetu ne možeš priuštiti ništa lijepo, kad za jauznu važeš hoćeš uzeti burek sa jogurtom, ili četvrt sa 5 deka parizera... jadno. Jadna je i država u kojoj se ne cijeni rad nego lopovluk, gdje su neradnici i kriminalci cijenjeni ljudi. Istina je da ima ljudi koji više kukaju nego što im je stvarno loše. Zuje po kafićima, androidi na stolu, cigare se dime a nemaju para... Ali eto moja priča nije sa happyendom, za sada. Ali još ne gubim nadu, još se borim, drži me ono nešto...
I prije nekoliko godina voda je došla do grla i bilo je pitanje ići ili ostati... I kad god bi prevagnulo ono "ići" nazad povukle me ovo:

...a kada umoran zaspe
i više se ne probudi
jedino za čime žudi
je da umjesto blaženstva i raja
vidi zoru kako rudi
i sunce starog kraja
I Love Animals... They’re Delicious

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Prosinac 29, 2012, 19:38:30 poslijepodne »
IggyOS odvagni dobro za i protiv,osobno nevidim neku svijetlu budućnost kod nas.Za sada još mogu podmirivati svoje troškove,ali po projekcijama na poslu do proljeća bi mogao ostati bez plaće,isto to se smiješi i mojoj supruzi.I što nam onda preostaje???Pinklec na rame i put pod noge,kuću ostavim banci,rasprodam što imam i na put.Lijenčine nismo ni ja ni supruga i nije nam teško raditi,ali hoćemo biti adekvatno plaćeni za rad,rad bez plaće ne dolazi u obzir.

Offline ante78

• Trade Count: (+12)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #71 u: Prosinac 29, 2012, 20:22:54 poslijepodne »
ja samo kazem dobro je dok imam roditelje pa se nekako skrpamo
zena ne radi,ja trenutno doma do proljeca pa opet sezonski jadan je to zivot,a djete na putu
ima se zasad al nije kao prije par godina
i ovo malo poslova sto se ima ni nedodu na zavod vec se zna tko ce raditi cekat jedno god dvije a onda
ako bude kako je bilo do sad imam neke rodbine i torbe na leda i u canadu
moj savjet svima tko ikako moze neka ide ovdje nece biti bolje ni za 50 god
bar je tako u slavoniji