Za sad smo još s našim narodom, uglavnom, ali.... kako mi sve više odlazimo van ( nekih 100 000 u zadnjih 20 godina je podatak, uz uredno svakodnevno odlijevanje, plus prirodni pad nataliteta), kako radim u krugovima u koje svako malo dolaze "neslužbene" informacije ( to vam je ono što kaže osoba na pravom položaju s pravim informacijama, ali neslužbeno, tj. nisam ja to rekao jer ne smijem) o planiranim imigracijama , pa kad se u to ukombinira i predstojeći porez na nekretnine stvari postaju, onak, loše ...
Žalosno je tu puno toga..prvo je sigurno to što se politika RH, već sam to pisao nekoliko puta , pa tko se slaže tko ne, ne kreira na Markovom trgu, poslušnici iz hrvatskih vlada (svih) samo provode naloge ( argument- da li Hrvatska kao država ima nacionalnu strategiju razvoja, da li ima ikakvih dugoročnih strateških projekata na bilo kojem polju? Pa mi nemamo financijski plan za više od mjesec dana unaprijed, da vam odmah odgovorim) , drugo je to što se obrisi budućih 10-tak godina Hrvatske u okvirima EU polujavno, čak već i javno rekao bih, više nego jasno naziru iz izjava bitnih likova te tvorevine, za nas uopće nisu ni dobri ni prihvatljivi, ali mi kao da ne shvaćamo da je to zaista ideja koja će se provoditi ili jednostavno nemamo ljude koji bi obranili nacionalne interese i sve više se približavamo koncepciji Hotel Hrvatska koja je zacrtana u EU krugovima, a to je lijepa, relativno čista zemlja, sa najbližim toplim morem za bogato europske penzionere i menađere, u kojima će domicilno stanovništvo, po mogućnosti slabo ili strogo usmjereno strukovno više obrazovano ( Bolonja, jel) kolokvijalno zvano balkanski domoroci, biti kuhari, sobarice, konobari i kurve... i nosači golf palica... tko neće neka briše van gdje god zna i umije, ukoliko je dobro obrazovan i sposoban u zemlje "stare EU" po mogućnosti, zbog fluktuacije radne snage lako će se nadomjestiti sa smeđim, žutim, crnim, ljubičastim ako treba, koje NE želimo više u staroj EU jer ih imamo dovoljno, a za odrađivanje nekog imigrantskog minimuma će dobro poslužiti i recimo Hrvatska...
Nije deco nikakva teorija urote, nije nikakvo laprdanje, dovoljno je čak i uz mainstream medije, pogledati desetak godina u rikverc i spajati točkice.. još kad neformalno čujete stvari koje u medijima nećete čuti, kada sudjelujete u EU projektima pa vidite što prolazi a što nas zaobilazi, kada od prave osobe na pravom mjestu dobijete informacije koje samo bedak ne može protumačiti kako treba, onda postajete pomalo zabrinuti, jer ako ste imalo patriotski nastrojeni, eu
ropska ideja o Hotelu Hrvatska uopće nije ono što nam se trubi već godinama kao cilju kojem svi moramo stremiti...dapače, taj cilj vas potakne da se zapitate da li će do penzije vas zakačiti novi klasni/ratni sukob ili će ta "čast" dočekati vašu djecu..
E vidite, to je razlog zbog čega mene neće tako lako dobiti van... Možda jesam bedast, možda zaista vidim bijele miševe, a ne ružičaste slonove, ali ja ostajem tu i raditi ću sve što je u mojoj domeni znanja i sposobnosti da Hrvatska ne postane EU Florida, već NORMALNA zemlja sa URAVNOTEŽENIM granama privreda u kojima SVI mogu pronaći svoje mjesto i u kojoj će svi ljudi živjeti normalno od svojeg poštenog rada... Ne utvaram da ću spasiti zemlju

takvim razmišljanjem, ali da se nađe pola milijuna ovakvih budala možda bi nešto i napravili...Ako je osjetno manji broj debila i mufljuza oportunista, koji su bez imalo društvene odgovornosti i patriotskog osjećaja, gledajući samo svoje financijske interese, mogao sve u vrlo kratkom roku razjexxx, osjetno veći broj poštenih i normalnih bi trebao moći popraviti štetu, prije nego šteta bude tolika da će je biti zaista teško popraviti...
iako još uvijek mislim da bi brži i efikasniji put bio skidanje nekoliko tisuća glava, zapljena sve njihove imovine jer je ionako društvenog porijekla i uvođenje strogih pravila igre u ovaj neoliberalno kapitalistički đumbus koji su nam prodali u šarenom celofanu, a kad smo skinuli mašnicu i razvezali paket, uvidjeli smo koji je to proljevasti drek.. bar se nadam da su svi progledali, jer ne znam koje bi to ružičaste naočale bilo tko trebao imati da brani ovaj i ovakav trenutno važeći društveno poslovni sistem...