Odlazak vani DA!Znači ako imate želju i priliku samo naprijed,nedajte se sputavati.Vidim da ima različitih mišljenja i na žalost svi su u pravu.Također razmišljam o odlasku vani,jer ovdje ma koliko se trudio nikako na zelenu granu,pokušavam naći još jedan posao iako smo oboje zaposleni.Piše se tu i o pohađanju pravog fakulteta,ma koji fakultet pitam vas ja?!?Pa da bih upisao fakultet trebali su mi roditelji imati prihoda da me pošalju u grad na stan i školovanje.Nekima je to normalno da ih tata i mama pošalju u školu,meni na žalost to nije moglo biti omogućeno,ne zato što mi je tata bio lijenčina i nije za 33+4 gdine nije zaradio ništa,nego zato što su ga otjerali poput šugavoga psa s posla.Od 16-te godine radim i pokušavam si zaraditi neki novac,imao sam sreće da sam našao odmah poslije škole posao kao konobar,iako sam elektrotehničar po zanimanju.U vojsci nastradao i sad imam problema sa nogama,a na invalidskoj 90.tih su mi sugerirali :"Ako imam nekoga da mi to malo pogura,pa da imam invalidnost preko 20%",ovako imam samo gomilu papira od bolnica i operacije.Imam 4 završene škole,odnosno tečaja upisanih u knjižicu,od koji je jedan za java programera,ali eto u ovoj šugavoj sredini nisam uspio naći posla i svi oni koji barataju sa kodom znaju kako to brzo izlapi ako se ne barata sa njim.Biti stranac negdje znam kako je,jer sam se sa 21 godinom odselio od roditelja da im makar malo olakšam da me negledaju.Sada nakon 15 godina imam obitelj,kuću,auto star 15 godina,pasa i gomilu ribica,ali i gorak okus u ustima.Iako je situacija u cijeloj zemlji teška,ipak ima razlike u pojedinim krajevima je jako teška,pogotovo nama na istoku,kako je kolega iz Tenje napisao,žalosno je da ljudi rade bez plaće,a još žalosnije da bi se dobio posao sa plaćom minimalca treba veza iz sabora.Sad gledam kako bih našao novaca da upišem fakultet koji mi je želja oduvijek,jer sa ovim školama ne mogu ni imati neka značajnija primanja.Da nedužim više ako imate želju otići idite,ako želite ostati ostanite jako me boli kad vidim koliko smo razjedinjeni,ne složni i DA,svi gledaju samo sebe,ma koliko to poricali.