Srpanj 19, 2025, 23:20:38 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Odlazak u Australiju.  (Posjeta: 5593 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ifsilon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
Odg: Odlazak u Australiju.
« Odgovori #25 u: Studeni 16, 2012, 14:10:22 poslijepodne »
Puno vam hvala svima na podršci.  :zagrljaj: Najiskrenije se nadam da ću uspjeti u onom kaj sam naumio jer mislim da ovdje neću ostvariti svoje ciljeve.
Shvatio sam da me više ništa ne drži ovdje i da bi napokon trebao počet malo gledati i na svoje dupe. Prijatelji? Obitelj? Poznanici? Da falit će mi. Falit će mi sve na kaj sam ovdje navikao i dole ću se osjećati sam ko pas, ali mislim da sam još dovoljno mlad i imam vremena da bi se mogao prilagoditi.

Nino, veliš, razmaženi? Pa ako se želja za boljim sutra, promjenom okoline i napretkom zove razmaženost, onda mogu reći da sam jebački razmažen. Ne želim se dovesti u situaciju, kako je netko već rekao, da sam sebi zamjeram kaj nisam otišao i da mi djeca jednog dana budu u još većem sranju nego ja sad.

Svakako ću se truditi otići dole i ako mi to uspije, vjerujem da ću biti puno zadovoljniji. Ako mi se ne svidi ili će me ovo mjesto previše vući nazad, mislim da ću imati više mogućnosti skupit lovu i sjest na avion prema Zagrebu nego kaj imam sad.

Vedrane, bez brige, dok ja skupim lovu za do dole, proći će još bar 2 AkTera.  :D

Offline blacktihi

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #26 u: Studeni 16, 2012, 15:04:13 poslijepodne »
Ifsilon, ako si čvrsto složio prioritete onda je to to... Većina mojih kolega sa fakulteta radi u najprestižnijim svjetskim tvrtkama, da imaju isti status kao domorodci, nemaju... Kada treba nekoga poslati na teren nekoliko tisuća kilometara daleko, uglavnom oni idu... Da li im je bolje nego ovdje? Odgovor je DA, jer ovdje nikad ne bi mogli stvarati ono za što su se školovali i o čemu su maštali cjeli svoj život. Sve to ima svoju cjenu, ali oni su je platili unaprijed i sada uživaju u tome što rade... Prema tome, ako imaš snove koje ovdje ne bi mogao ostvariti, tada samo naprijed... I pusti moraliste iz fotelje, živi svoje snove  :122:

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #27 u: Studeni 16, 2012, 15:07:37 poslijepodne »
. I pusti moraliste iz fotelje, živi svoje snove  :122:
:dead: ne razumijem...stvarno ne razumijem cemu, ali...kako mi se doista ne ulazi u polemike....necu vise citati ovu temu.....
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline blacktihi

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Studeni 16, 2012, 15:19:54 poslijepodne »
Nisam mislio na tebe Delbi... Sorry ako te pogodilo...

Mislio sam na sve one birtijske tipove koji sve mogu i sve znaju dok ne dođe trenutak da to pokažu... Takvih svatko od nas može nabrojati oko sebe jako jako puno

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #29 u: Studeni 16, 2012, 16:45:11 poslijepodne »
pred malo neko je na fejsu zaljepio clanak o tipu koji ima 30 godina i dao je izjavu kako je prodao sve sta posjeduje dobio 6000kn i kupuje kartu za kanadu. svi su se oko njega sjatili da mu je to pravi potez a niko se nije zapitao kako tip ima 30 prokletih godina a sve sta je zaradio i kupio je 6000kn!!! taj je jedna obicna ljencina koji ce kruha gladan bit u emiratima a ne u kanadi. cast izuzecima al ima ljudi koji nisu guzicom mrdnuli nego samo okolo placu kako nema posla nema para a uredno je u gostioni na kavi...takvi su i najglasniji.
posla ima samo je pitanje koliko se kome da raditi. nije ni skola toliko bitna koliko je volja

Offline niia

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #30 u: Studeni 16, 2012, 16:52:42 poslijepodne »
Radije ću živjeti u iznajmljenom stanu, zarađivati da mogu preživljavati ali biti sretna s ljudima koje volim. Moja djeca će jednog dana imati izbor, iako se nadam da će do tada i ovdje biti bolje. Ja sam odabrala živjeti ovako, vjerojatno nikad neću imati super luksuzni auto, kuću od 200+ kvadrata ali ću preživljavati kako najbolje znam i snalaziti se i dalje....

:up:  :klap:

Offline dejanb82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • adriana
« Odgovori #31 u: Studeni 16, 2012, 16:58:43 poslijepodne »
velika je to odluka,čovijek ne zna šta da napravi,80 % mladih planira van, eu ili preko bare,imam rodbine svuda po svijetu i izgleda da je svima  bolje nego nama  :'(

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #32 u: Studeni 16, 2012, 17:00:43 poslijepodne »
posla ima samo je pitanje koliko se kome da raditi. nije ni skola toliko bitna koliko je volja

znaci, 300.000 nezaposlenih su ustvari lijencine koje ne zele raditi, a ostalih 300.000 ili pitaj boga koliko tisuca koji rade a ne dobivaju placu mjesecima, ili rade za 1400kn pa placu i kukaju na tv-u da se netko smiluje, pa im omoguci da rade i zarade, su ustvari foliranti zeljni paznje?

najte kakati..... :D :D :D :D

ako imas priliku, idi....nece biti lako, nece biti jednostavno, ali ces zivjeti daleko bolje, ako ne materijalno, onda ces barem biti mirniji i sretniji.

Offline markomed

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #33 u: Studeni 16, 2012, 17:21:09 poslijepodne »
Znači ove godine prijateljstva ti nisu ništa značile?!?!? Seronja mali  X-( :D  :D
Meni zmije!! Meni zmije!!
 :D Šalu na stranu, stari popričamo kad stignem u Zg
Da ti dam po gujci  :D

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #34 u: Studeni 16, 2012, 17:24:19 poslijepodne »
izvlacis iz posta ono sta ti pase,pise cast izuzecima... znam pun k.... ljudi koji kombiniraju sa svim i svacim samo da nebi radili,ne pricam bezveze nego ono sta vidim.
jos od kad sam u srednju isao radio sam sa strane da imam za van(uz ono sta sam od staraca dobio-nije me sram priznat),poslje rocne vojske opet sam odmah radio do posla na kojem sam sad.. tu mi istice ugovor za godinu dana ne planiram ga produzavat al  znam da cu imat posla i mimo ovoga makar je tu placa sigurna.

Offline Flamingos

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • strpljen-spasen
« Odgovori #35 u: Studeni 16, 2012, 18:03:38 poslijepodne »
Ova je tema krenula u potpuno pogresnom smjeru... Ja cu u tom smjeru i nastaviti. Normalno je da ce neki reci kako ne bi odavde isli, jednostavno jer im je stvarno dobro, imaju dobre stalne poslove i uglavnom ne mogu potrositi koliko zarade. Pogledajte samo kakvi se auti voze, nema veze jesu na kredu, leasing ili su iskesirani...

Ja radim u gradjevinskoj firmi kao fizikalac vec 4 godine. Zavrsio sam za gradjevinskog tehnicara visokogradnje ali nisam imao vezu i bio sam primoran traziti bilo sta. Oni koji zive u slavoniji znaju koliko ovdje posla ima i kakvo je stanje. Prije dva mjeseca su zaposlili 4 gradjevinska tehnicara bez dana radnog iskustva, ALI imaju debelu vezu.
E sad, placu nisam dobio 5 mjeseci, EJ 5 MJESECI!!! I sad nek mi neko kaze da je ovdje dobro! Kazete ljudi ne umiru od gladi, ne umiru ali u mojoj grupi ima 7 radnika koji NE JEDU na poslu vec 2 mjeseca jer nemaju za kiflu a nemaju sta ni od kuce ponijeti. To je samo moja grupa od 18 ljudi, a u firmi radi oko 500 radnika... Koliko ih ima u drzavi??? Ja imam "srece" jer me punac i punica izdrzavaju...  Zasto jos uvijek radim? Zato sto mi gazda ne da otkaz, a ako ga dam sam nemam pravo ni lipe dobiti s biroa... A posla ovdje necu naci nikada...

Ko je kriv za takvo stanje? Jesam ja kriv? Jel onaj radnik s kojim podijelim pola kruha jer me grize savjest ako pojedem "sve" sam??? Onaj koji nema djetetu knjige kupiti a mora jer ne moze u skolu bez toga???

I kad smo vec spomenuli to umiranje od gladi, jel se to mora i ovdje poceti dogadjati da bi mogli priznati sebi kako nam je lose stanje u drzavi???
Tako blizu a tako daleko...

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Studeni 16, 2012, 18:05:48 poslijepodne »
Slazem se, ne treba generalizirati i izvaciti iz konteksta.

samo, ja te pitam, da zaglavis i 6-7 mjeseci ne dobijes placu, pa si onda jos koji mjesec bez ikakvog prihoda i nezaposlen (zbog ovog ili onog razloga), dali bi i dalje smatrao lijencinom onoga tko je jedva nakupio 6000kn? neki ljudi to ne zarade ni za 5-6 mjeseci. a zive, placaju rezije, skoluju djecu i sve ostalo.....

a ovi sto ne rade, a imaju.....imaju jednu vezu koja im omogucava 2000kn socijalne pomoci. dobivaju 1000kn djecjeg doplatka iako nemaju djece. dobivaju 2000kn za troskove brige o ivalidima i sl, a takve niti ne poznaju.....

niti znanje, niti skola, niti vjestina, samo veza ili placanje. u nekim krajevima je to jedini kriterij na temu "tko radi, a tko je nezaposlen".

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #37 u: Studeni 16, 2012, 18:15:40 poslijepodne »
Imam rodbinu i poznate diljem svijeta.....Novi zeland, Australija, Kanada, Njemačka....i svi su financijski situirani. Sasvim druga stvar je dali su emotivno sretni. Starija generacija koja je rođena u Hrvatskoj govori da će uvijek biti stranci u tuđoj zemlji i u srcu nisu ispunjeni do kraja da ne velim koliko im nedostaje rodbina u domovini. Ovi mlađi koji su rođeni u tuđini toliko su srasli u društvo stranih država da one za njih više i nisu strane, njima je tamo dom..i biti će asimilirani u slijedećim generacijama nažalost.

Mislim da sunce svuda isto grije a onda je lijepše biti među svojima i na svojem....pa makar i sa manje para...ipak nije sve u novcima ako ćemo pošteno. ;)

Offline niia

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #38 u: Studeni 16, 2012, 18:23:21 poslijepodne »
moj komentar ne može nikako bit objektivan pošto mi se radi o bratu. nisam ni mislila komentirat, al moram. u potpunosti se slažem sa Chilii da je najbitnije posložit prioritete u životu. đabe ti sve pare i uspjesi svijeta ako to nemaš s kim podjelit i s kim se veselit. koliko je u stvari bitno imat para i živjet ko bubreg u loju ako si tisuće kilometara od obitelji i prijatelja? misliš li stvarno da je dovoljno doći natrag jednom u ko zna koliko godina vidjet ljude koji bi dali sve za tebe? mislim da je puno bitnije sagledat ono šta ostavljaš iza sebe i zapitat se je li ono čemu se nadaš bitnije. kao i svaka sestra, svom bratu želim samo najbolje i ono što ga usrećuje, ali ako to znači da ću ga izgubit, zauzet ću potpuno sebičan stav i ako treba dat obje ruke i noge da ne odeš.  -?

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #39 u: Studeni 16, 2012, 19:31:52 poslijepodne »
znaci, 300.000 nezaposlenih su ustvari lijencine koje ne zele raditi
večina  :up:
tko hoce raditi taj ce si naci posao

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Studeni 16, 2012, 19:39:39 poslijepodne »
povlacim se iz ove teme, najpametnije......

skuzio sam da imate pravo, biti gladan, zivjeti u sobici i preturati po kantama, nositi boce i prodavati...nije to potreba, to je zivotni stil koji covjek sam izabere. vecina to izabere zato sto su ustvari samo lijeni i ne zele raditi i zaraditi.  :D :D

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #41 u: Studeni 16, 2012, 19:44:22 poslijepodne »
ja sam samo rekao iz osobnog iskustva.
pitao sam 20ak provjereno nezaposlenih mlađih osoba dali zele raznositi letke samnom i svi su odgovorili NE.
zato sto moras nositi kad pada kisa, kad je hladno, kad je vruce, rano ujutro, a i dosta je naporan posao a njima premalo placen.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Studeni 16, 2012, 20:10:30 poslijepodne »
e pa to je ono, ne treba generalizirati, u ovom ili u onom smijeru, svejedno je.

netko hoce, netko nece, istina je uvijek negdje izmedju, a situacija u zemlji je jako dobro poznata, pa ja nekako vise naginjem teoriji da masa ljudi hoce raditi a nema gdje, nego onoj drugoj. barem sto se starijih ljudi tice....

no, pustimo to, ako covjek odluci da ide - sretno! i ako odluci da ostane - opet sretno!  ;)

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #43 u: Studeni 16, 2012, 22:31:49 poslijepodne »
Joj Nia, tvoj post me baš nekako rastužio.....
Situacija koju ću zauvijek pamtiti.... dakle očev brat je sa ženom odselio u Ameriku, njoj je umro otac i ona nije došla na sprovod, nije mogla, radila je nekog vraga. Meni osobno je to strašno i grozno, njoj je bilo sasvim normalno! S druge strane umro mi je djed, ja i brat u Zagrebu, mama i seka u Njemačkoj na natjecanju, mamin brat na brodu negdje na Aljasci - svi mi smo u roku 48 sati bili u Dubrovniku na sprovodu.

Ne znam, situacija je gadna, ja sam honorarac, ali srećom imam djeda koji mi je osigurao jedan stabilan mjesečni prihod, prihod od nekretnine. Zato i mogu biti honorarac i raditi u životu onu što stvarno volim. S druge strane moj muž isto je radio posao koji obožava, ostao bez njega kad su letili honorarci s HRT-a... grmili smo s jednim prihodom godinu dana jer sam ga natjerala da napokon diplomira. I sad gledam kako se sve isplatilo. Zovu ga nazad na posao, upravo se papirologija rješava. Zašto?? Jer se dokazao u svom poslu, bez ikakvih veza i poznanstava, a na HRT je došao i godinu dana volontirao!!!! Ne za 1600kn kao što je sad već bez lipe cijeli taj period. I dokazao se. I izborili su se da se vrati nazad u redakciju. Poanta svega je da nije sve u vezama već i u osobnom dokazivanju na tom poslu.
Mnogi će me pobiti ali meni osobno je obrazovanje ključan faktor, danas s SSS-om je jako, jako teško.

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #44 u: Studeni 16, 2012, 22:50:30 poslijepodne »
Obrazovanje je jako bitno, ali nekad niti s VSS-om nije lako, puno je tu faktora u igri. Ali da treba stalno ulagati u obrazovanje, treba... :up:

A podržavam zapravo i jednu i drugu stranu, sve je to u redu, razumijem i one koji žele otići, a jasno mi je da netko nikad ne želi otići. Svatko će sam najbolje procijeniti kako se osjeća i kakvi su mu prioriteti. Ja sam nekako uvijek oscilirao između dvije strane, iako sam uvijek bio bliže ostanku, a ne odlasku.

Ali ifsilon će najbolje procijeniti što mu je činiti, sad će istraživati, istraživati... pa će jednog dana odlučiti. Možda se predomisli pa ne ode, možda stvarno ode. Ako to stvarno bude toliko želio neka ide. Možda se vrati nakon godinu, dvije, tri... ali bitno je u cijeloj stvari da ako se i vrati barem će znati da je pokušao. Neće si predbacivati cijeli život zašto nije pokušao.

U svakom slučaju neka odluči onako kako bude smatrao da je najbolje, želim mu također puno sreće kakvu god odluku donio. :up:

Žao mi je jedino što se u cijeloj priči delbi naživcirao, ipak je on toliki pozitivac da je šteta da je tako ispalo. -?

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #45 u: Studeni 16, 2012, 22:52:46 poslijepodne »
Joj Nia, tvoj post me baš nekako rastužio.....
Situacija koju ću zauvijek pamtiti.... dakle očev brat je sa ženom odselio u Ameriku, njoj je umro otac i ona nije došla na sprovod, nije mogla, radila je nekog vraga. Meni osobno je to strašno i grozno, njoj je bilo sasvim normalno! S druge strane umro mi je djed, ja i brat u Zagrebu, mama i seka u Njemačkoj na natjecanju, mamin brat na brodu negdje na Aljasci - svi mi smo u roku 48 sati bili u Dubrovniku na sprovodu.

Ne znam, situacija je gadna, ja sam honorarac, ali srećom imam djeda koji mi je osigurao jedan stabilan mjesečni prihod, prihod od nekretnine. Zato i mogu biti honorarac i raditi u životu onu što stvarno volim. S druge strane moj muž isto je radio posao koji obožava, ostao bez njega kad su letili honorarci s HRT-a... grmili smo s jednim prihodom godinu dana jer sam ga natjerala da napokon diplomira. I sad gledam kako se sve isplatilo. Zovu ga nazad na posao, upravo se papirologija rješava. Zašto?? Jer se dokazao u svom poslu, bez ikakvih veza i poznanstava, a na HRT je došao i godinu dana volontirao!!!! Ne za 1600kn kao što je sad već bez lipe cijeli taj period. I dokazao se. I izborili su se da se vrati nazad u redakciju. Poanta svega je da nije sve u vezama već i u osobnom dokazivanju na tom poslu.
Mnogi će me pobiti ali meni osobno je obrazovanje ključan faktor, danas s SSS-om je jako, jako teško.

muž ti je imao srece, ja sam rintal ko mutav 2.5g na ugovore kak su se sjetili u firmi, mogu reci da sam po pohvalama sefova bio među boljima ali kda je dosla kao kriza prvi sam dobio otkaz jer je bilo lakse rijesit mene na ugovor nego nekog za stalno. ostala gamad po vezama koji nemaju blage dume o poslu....tak da velim treba bit malo i srece

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #46 u: Studeni 16, 2012, 22:57:00 poslijepodne »
Chilli,uvijek zaboravim da si ti iz Du..vidis ja sam Osjecanin,a meni je Du omogucio normalan posao i zivot..nitko nije htjeo cistit jednu plazu..ja se javio i cistio ju..kasnije mi dali da stavim lezaljke itd itd..sad sam koncesionar i posteno radim i trudim se i koliko radis toliko ces imat..no morao sam odustat od faksa..bar sam ulozio u suprugu,upisuje diplomski(mene stid jer sam jedini u obitelji bez diplome)
Jebo te..ko supak!al..bar imam posao.Jednom mi je jedna gospodja iz grada(inace otocani bas ne ljube raguzine)pitala.."je li tolika potreba da vi purgeri morate doci radit??" Reko..Moja gospodja,nisam vam ja purger,a znate onu..dok dalmatinci pjevaju maslina je neobrana..slavonci rade? Hahaha
(normalno da sam odmah prebacio na salu,ipak je moja gosca)

E sas..iako se ovdje radi o RH,meni je izrazito tesko bilo,standard je slabiji(hocu reci..manje stvari su omogucene nego recimo Zagreb,Split,Osijek,Rijeka) al kupovna moc veca nego dalje(recimoo..mi u Osijeku imamo..sta ja znam..streljanu..konjicki..al..nemam dovoljnu zaradu da idem svaki dan)sticao sam poznanike,prijatelje,trudio se i etoo sticem nesto ali..ja sam stranac,moje djete prica neke rijeci da se zapitam sto je to iako 13godina zivim ode,dakle..on je mali..asimilirao se,druzi se sa djecicom,uci se..a kako cu ja stari konj?haha..
E otprilike slicna stvar kad bi dosao u stranu zemlju..drukcije govore,drukcija kultura,hrana tradicije..sve..e sad se ti stari konji navikni..ebi ga..zivot ne pita,i moj djed je bio prisiljen i protjeran iz Dalmacije u Slavoniju..samo mi nisu jasnii ovi sa druge strane..koji je njih klinac tjerao iz Njemacke hahaha.

Zivot je lijep ako si zadovoljan e sad..zadovoljstvo i realnost..hmm..ne idu bas jedna uz drugu jel da?ili idu 8)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #47 u: Studeni 17, 2012, 00:35:10 prijepodne »
Mislim da je tako svima. I mene su isto strpavali u koš sa studentima koji samo dolaze u Zagreb dangubiti, koji su tu a pljuju po Zg-u i tako. Na početku. Kasnije su se stvari promijenile jer ja sam u Zg došla živjeti a ne samo studirati. Do te mjere (ok za to je najviše studij jezika kriv) da sam izgubila i naglasak i da se mnogi iznenade kad kažem da sam iz Dubrovnika. Nenamjerno, jednostavno sam samu sebe ulovila kako gubim naglasak.

Vjerujem da je tako i vani, iskreno ne vjerujem da svi koji odlaze, a da negdje nemaju rodbinu ili nešto, odlaze u velike gradove gdje je tanka linija između domaćih i došljaka, kao npr NY, London i slični. Takvi gradovi su preskupi i odlaze u manje (po tim kriterijima manje) gradove gdje postoji jasna linija između domaćih i došljaka. Stvar je na pojedincu kako će se uklopiti, neki su tolerantniji prema strancima. Da nemam to moje razmišljanje da želim drage ljude blizu sebe ili na 45 min leta udaljene, ne bi išla u razvikane zemlje. Evo recimo otišla bi u Bugarsku. S dobrim engleskim jezikom se tamo može zaposliti u stranim firmama, za prosječnu plaću od 2000 eura. Nije ni puno za nas, ali u tom životnom standardu je! A tu je onaj balkanski mentalitet kojeg volim, a opet bi čovjek lijepo zarađivao. Sve zaista ovisi koji su kome prioriteti i po tome će si život posložiti.

Werther, vjerujem da je i neki faktor sreće imao ulogu u svemu, ali kao racionalist sam sklonija tome da je imao završen pravi faks, na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Kad sam napisala ovu rečenicu, da to je onaj faktor sreće u toj priči :)

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #48 u: Studeni 17, 2012, 01:20:37 prijepodne »
Werther, vjerujem da je i neki faktor sreće imao ulogu u svemu, ali kao racionalist sam sklonija tome da je imao završen pravi faks, na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Kad sam napisala ovu rečenicu, da to je onaj faktor sreće u toj priči :)
Slažem se! Htio sam zapravo reći da bi se znanje i obrazovanje trebali još i više cijeniti nego što je to kod nas slučaj. Ali kao što sam napisao, treba ulagati u znanje bez obzira na ostale okolnosti. I nakon fakulteta postoji još puno načina na koji se znanje može dodatno unaprijediti ili drugim riječima "treba sreću znati i isprovocirati"! :)

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #49 u: Studeni 17, 2012, 09:01:03 prijepodne »
Odlazak vani DA!Znači ako imate želju i priliku samo naprijed,nedajte se sputavati.Vidim da ima različitih mišljenja i na žalost svi su u pravu.Također razmišljam o odlasku vani,jer ovdje ma koliko se trudio nikako na zelenu granu,pokušavam naći još jedan posao iako smo oboje zaposleni.Piše se tu i o pohađanju pravog fakulteta,ma koji fakultet pitam vas ja?!?Pa da bih upisao fakultet trebali su mi roditelji imati prihoda da me pošalju u grad na stan i školovanje.Nekima je to normalno da ih tata i mama pošalju u školu,meni na žalost to nije moglo biti omogućeno,ne zato što mi je tata bio lijenčina i nije za 33+4 gdine nije zaradio ništa,nego zato što su ga otjerali poput šugavoga psa s posla.Od 16-te godine radim i pokušavam si zaraditi neki novac,imao sam sreće da sam našao odmah poslije škole posao kao konobar,iako sam elektrotehničar po zanimanju.U vojsci nastradao i sad imam problema sa nogama,a na invalidskoj 90.tih su mi sugerirali :"Ako imam nekoga da mi to malo pogura,pa da imam invalidnost preko 20%",ovako imam samo gomilu papira od bolnica i operacije.Imam 4 završene škole,odnosno tečaja upisanih u knjižicu,od koji je jedan za java programera,ali eto u ovoj šugavoj sredini nisam uspio naći posla i svi oni koji barataju sa kodom znaju kako to brzo izlapi ako se ne barata sa njim.Biti stranac negdje znam kako je,jer sam se sa 21 godinom odselio od roditelja da im makar malo olakšam da me negledaju.Sada nakon 15 godina imam obitelj,kuću,auto star 15 godina,pasa i gomilu ribica,ali i gorak okus u ustima.Iako je situacija u cijeloj zemlji teška,ipak ima razlike u pojedinim krajevima je jako teška,pogotovo nama na istoku,kako je kolega iz Tenje napisao,žalosno je da ljudi rade bez plaće,a još žalosnije da bi se dobio posao sa plaćom minimalca treba veza iz sabora.Sad gledam kako bih našao novaca da upišem fakultet koji mi je želja oduvijek,jer sa ovim školama ne mogu ni imati neka značajnija primanja.Da nedužim više ako imate želju otići idite,ako želite ostati ostanite jako me boli kad vidim koliko smo razjedinjeni,ne složni i DA,svi gledaju samo sebe,ma koliko to poricali.