Radi se o zelenkastoj kratkoj dlakavoj algi. Duzina cca 2 mm gusti niz sitnih dlacica. U novom setupu sam stavio nesto biljaka iz starog setupa. Uglavnom sada nakon cca mjesec dana na starom bilju pocele su se pojavljivati jace na nizim listovima koji su bili u starom akvariju vise zahvaceni.
Uglavnom sad je presla doduse jos vrlo rijetko i na novo bilje i na staklo nasuprot izlazu vode iz filtera. Sto napraviti? Kako je se rijesiti?
Da li se zadrzava ta alga u filteru jer zanimljivo pojavljuje se na staklu tamo gdje voda izlazi iz filtera i udara u staklo. to je ujedno i dosta osvijetljen dio.
Ima li neki nacin za rijesiti je se?
Hranim ribe skromno. Do sada dva puta gnojio s Dajana Proflora. U akvariju imam Bacoppu vise vrsta koja raste... bilo je u pocetku tu i tamo ona dlakava dugacka kao kosa ali ona je nestala. Podloga je nova Manado, kvarcni pijesak i na dnu nesto hranjive podloge.
Moze li se ikako rijesiti te zelenkaste kratkodlake alge osim da sve biljke bacim u smece i sve krenem iz pocetka?

Ili izgladniti algu ali onda ce mi i biljke ostat gladne ili? Dajte neki pametan savjet. Inace iz starog setupa spasio sam nesto puzeva cca 8-9 komada. Danas sam primjetio jednog uginulog sto bi znacilo da otpada nemaju u akvariju tj. nemaju sto jesti pa po nekoj logici ne bi trebale imati ni alge ali nije tako...