Naravno, i ovo tvoje iskustvo je odlicno, kao i rjesenje problema.
samo sam htio naglasiti, da ljudima to nebi trebao biti prvi izbor, cim skuze algu na anubiasu - hajmo s njim u domestos. a netko ce to procitati i shvatiti upravo tako.
Kao i u svemu u akvaristici, pametnije je pronaci i rjesiti uzrok problema, a ne krpati i lijeciti posljedice. tako i za algu, ne pojavljuje se ona slucajno, razlog i uzrok postoji. i bolje je to pronaci i eliminirati, nego problem ostaviti nerjesen, i stavljati flastere kad zatreba. a svi ti umjetni sistemi (ma koliko dobri i ucinkoviti, i sto je najbitnije provjereni bili) su upravo stavljanje flastera.
Ja sam, kad vec pricamo o tome, crnu cupavu s anubiasa i microsoruma rjesio jednostavno, tako sto sam biljke prebacio u kanticu s vodom, i ostavio u mraku. svaki dan sam mjenjao kompletnu vodu, za par dana se pocela povlaciti, za tjedan, tjedan i pol - alga je nestala. stradalo nije ama bas nista, niti su listovi pozutili, ni otpali, ni nista.
Ali ipak, cak ni to, bez obzira sto mi je uspjelo, ne savjetujem. biljci bez svjetla krace vrijeme nece biti nista, dugorocno, tjedan dana je mozda previse, i isto tako sam mogao trajno ubiti biljku, iako je na prvi pogled sve djelovalo ok.