che, ovo mi je dobar razlog da počinjem voditi evidenciju za svaku ribu koju imam

Ispunit ću upitnik pa što bude

AKVARIJ JEZERCE:
- dimenzije/litraža, d289x š146,5x dubina/visina 50= 2116litara
- temperatura, nije mjerena
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH nisu mjereni
- vrijeme od pokretanja jezerca 6mjeseci (ponovno punjenje zbog puknuće folije)
- kad su nakon pokretanja jezerca useljene prve ribice, .... 28.4., Odmah nakon punjenja(procurilo zimovalište

) pušteno 6 ribica
- koliko često i koliko mijenjate vode nadopunjavala isparenu vodu onom iz bunara ili kišnicom po potrebi + kiša koja je padala
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno jezerca ne
više o jezercu:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=70689.0 FILTER:
/
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? podloga obluci. Ove godine bilo nevjerojatno mnogo zelene končaste alge
- grijač /
- pumpa za zrak /
- CO2 sustav – kakav /
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) /
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka "obične" zlatne ribice, karasi, šhubunkini, komete... desetak komada
- starost ribica najstarija 5 godina, najmlađa nekoliko mjeseci(ovogodišnja mlađ)
- ima li potencijalnih „terorista“ ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) do prije mjesec dana 2-3 puta na dan (tubifex i vitacraft pond color. sada 1 put( vitacraft pond color),
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) ne
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) ne
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke ne
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma nekarakteristična "debljina" (slike)
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... ne
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) uzima hranu ali ne odmah, disanje normalno, dok miruje grči se/održava ravnotežu (?) zbog deblje lijeve strane (slika). Jako se vrpolji kada ju držim u rukama radi slikanja (prije se nije toliko jako kao večeras- kao da ju to boli/smeta?)
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) zeleni od graška, prije toga normalan
- kad su se simptomi prvi puta uočili manje od tjedan dana
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima dijeta graškom 2 i pol dana(ako se ne varam), danas ujutro dodana gorka sol
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? samo ona, niti jedna uginula
- stanje ostalih stanovnika normalno
Neznam dal je upitnik stvarno pomogao išta ali...
ženka je 2-3 godine stara (mislim bar :/), velika je oko 10cm.
Do sada nikakvih problema s njom niti drugima... ove sam godine dosta riba izgubila po zimi/zimovanju (čitala sam na forumu da je dosta ljudi imalo problema s tim), no nakon pustanja van sam izgubila samo 1 teleskopa i to zato jer se zapetljao za koncastu algu dok sam bila na moru

.
Jedini problem sa samim jezercom je bio taj što je bilo prestrasno puno dugačke končaste alge. Nije pomoglo ni to što je cijela površina bila pod lećom i lopoćima... sumljam da to ima ikakve veze s ovim jer je samo ova riba u ovom stanju.
Ništa pametnog mi ne pada na pamet, pa ako bude pitanja, odgovorim bez problema