Kolovoz 07, 2025, 00:25:53 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mjehurić na koži zlatne ribe  (Posjeta: 904 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Mjehurić na koži zlatne ribe
« u: Rujan 20, 2012, 22:30:48 poslijepodne »
Pozdrav ovo je jedna  od bolesti na koju sam znao vec ranije nailaziti kod zlatnih riba u akvarijima raznih trgovina, ali kako je sad na ribaću koji mi se jako dopao sam  ga kupio i odlucio ga probati dovesti u red. Naime  radi se o tome da mali teleskopić ispod usta ima dva mala mjehurića  prozirna, koja cak ni nisu vidljiva cijelo vrijeme vec  se  ovisno o njegovom otvaranju usta napuhuju i prazne, cine se punjeni vodom ili  zrakom, no svakako izgledaju cudno. Ribica opcenito ne ostavlja urnebesno zdrav dojam no kako sam se morao svim silama zaustaviti  od tog  da ne kupim jednu sa deformiranim, savijenim škrgama (još jedna od bolesti koju ne razumijem i viđam iskljucivo u ducanima), kupio sam ovu jer mi se cinilo kao da cu  ovu bolest mozda i moci izljeciti. Ljecio sam vec ich i finrott ali ovo mi je  moram priznati novo, ne cini mi se kao da se radi o goldfish bubble oboljenju jer  mjehurici nisu stalno prisutni vec  se napuhuju i nestaju. Ako netko od znalaca ima direktnih iskustva sa tim oboljenjem  volio bih i cijenio pomoc, riba je u karanteni, posoljena i u češnjaku. U mojoj kuharici ponestaje savijeta stoga požurite, možda vi imate ideju.
« Zadnja izmjena: Rujan 20, 2012, 22:40:55 poslijepodne od Smilas »

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: Mjehurić na koži zlatne ribe
« Odgovori #1 u: Rujan 21, 2012, 09:49:42 prijepodne »
Postoji nazovi "bolest" koja se zove "Bolest mjehurića plina" ili "plinska bolest". Dakle to zapravo nije bolest već stanje u kojem se podiže površinski sloj kože u obliku okruglog mjehurića ispunjenog plinom. Ovakvo stanje nastaje zbog nagle promjene tlaka koja se događa prilikom velike izmjene vode te brzog ulijevanja hladne vode u akvarij sa ribama.

S obzirom da se ne radi o bolesti riba ako ima dobar imunitet sama će zacijeliti rane kada plin izađe napolje. Ako je riba slabog imuniteta tada joj moramo pomoći da poveća imunitet a istovremeno dodati neki antiseptik (Bactopur) više kao preventivu da na tim mjestima ne dođe do razvoja bakterijske bolesti.

Ti sam procijeni što češ napraviti.

Jako bi nam dobro došla kvalitetna fotografija tih mjehurića (više fotki) jer se možda ne radi o gore opisanom problemu.

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 21, 2012, 12:10:30 poslijepodne »
Da,  mislim d anije pitanje tih mjehurica ali  cu  ici na taj  pristup ljecenju, malo sam mu podigao temperaturu  da mu ubrzam metabolizam  pa cemo vidjeti  sto se desava. Bactopur dodajem navecer kad dođem doma

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Rujan 21, 2012, 12:18:41 poslijepodne »
Ne podizati temperaturu kada postoji mogučnost da dođe do infekcije.

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 21, 2012, 12:42:07 poslijepodne »
Ok, hvala.  Prekopao sam internet pa sad izvodim neku kombinaciju. Javim napredak ;)

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 21, 2012, 21:43:37 poslijepodne »
Sad sam tek uocio da ima i  blago deformiranu škrgu sa jedne strane, s bijelim rubom, vrlo malo  no vidi se da je blago savijena.  Plavi, na žalost je ribica toliko sitna  d ane uspijevam dobiti kvalitetnu fotografiju s koje bi se ista vidjelo.