Postoje 2 vrste akvarista.
prva vrsta su oni koji pitaju za savjet, poslusaju i primjene savjetovano.
druga vrsta su oni koji ustvari ne pitaju za savjet, samo zele da im netko potvrdi neku njihovu ludu ideju i teoriju.
I svi mi spadamo u ovu drugu vrstu. vecinu vremena.

Dakle, tebi je dovoljno vidjeti samo 1 akvarij od 20 litara prepun caruleusa ili moori-a, i ti ces dobiti potvrdu da je tvoj akvarij od 120 litara ustvari idealan. I djabe svima nama vikati da to ne ide, i da to nije rjesenje.
Svi smo mi ograniceni necime, financijama, mjestom, vremenom, i sl, ali NIKAD ne napravis akvarij, pa onda gledas sto bi u njega mogao utrpati. UVIJEK proucis sto te zanima od riba, uvjeti, oprema, drzanje i slicno, tek onda nabavljas akvarij. I to vrijedi za sve. Nazalost, vecina nas ide obratno, nabavi akvarij i onda gleda sto ce u njega staviti. Cast iznimkama.
Dakle, prestani traziti potvrdu da ijedan malawac moze u tu malu litrazu. Alternative si dobio, ako ti pasu, super - imas akvarij primjeren tim ribama. Ako bas zelis i inzistiras na malawcima - nabavi veci akvarij. Sto duzi i siri, s jakom filtracijom. I ne zanosi se idejom da je to jeftino. Iako djeluje kao izuzetno jednostavno i jeftino, malawi akvarij je itekako sofisticiran, zahtjeva neki minimum sto se tice prostora, opreme i slicno.
Moj "san" je bio akvarij prepun mbuna na dnu, s manjim jatom delfina koji plivaju iznad njih. Minimalni zahtjevi za tu ludost? 1000 litara, da bi bilo onako kako to treba biti. Jesam to ostvario? naravno da nisam. Ali nisam nabavio 200 riba, 10 delfina, natrpao ih u 200 litara, i rekao - ma moze to, pa vidi, imaju mjesta.
Da ti djelomicno i ja potvrdim tvoju teoriju - 120 litara je ok ako ces nabaviti recimo 10 caruleusa i 10 riba neke druge vrste, velicine 1-3cm, drzati ih, gledati kako rastu, uciti se. I onda im za par mjeseci naci ili novi dom, ili nabaviti odgovarajuci akvarij. Dugorocno gledano, akvarij je premali, to ti svi kazu, i to je tako.
Dakle, nitko te ladno ne ignorira i pise NE, ljudi ti pametno govore. Na tebi je hoces li ih poslusati.