Vipko
Živ kamen je onaj koji vrši filtraciju, male životinjice su tu najmanje bitne.
Sve si dobro napisao i najbolji živi kamen ubacen u tek startan akvarij ce podlijeci ponovnom cikliranju, tj pojavit ce se alge na njemu.
Tako da je svejedno jel taj kamen sa 50 metara dubine ili iz plicaka.
Ja iskreno ne vjerujem da dodavanje kamena tropskog u sustav koji je vec zacikliran bitno doprinosi razvoju faune koja sluzi za filtraciju jer vecina tropskog kamena kao sto si i sam napisao prođe jako dug period na suhom prije nego zavrsi u nasem akvariju.
Ti stvarno nemaš pojma o čemu govoriš, jelda? 
Uzmi živi kamen s 50 metara i ubaci ga odma u akvarij i probaj što će se dogoditi... ajde eksperimentiraj malo pa se čujemo nakon eksperimenta... da imamo o čemu razglabati. 
A o tome da su male životinjice nebitne neću ni počimati - sve je bitno!
Ja nemam pojma ili ti.
Daj mal pocni citat i razumjevat sta ja pisem.
Daj vise shvati kad ubacis kamen u tek pokrenut sustav gotovo ce sve krepat u njemu i zapocet cikliranje.
Jel ti shvacas da svaki akvarij zapocinje cikliranjem?
Jel shvacas da ces sve sitne zivotinjice dobit s fragovima koralja, daj malo pogledaj cominov akvarij koji ima keramiku.
Jel znas da kopepodi grizu meso tridacni (eto kolko su super zivotinjice)
Daj shvati da gotovo svaki porozni kamen ( ovisi o stupnju poroznosti ) vrsiti podjednako filtraciju kao i tvoj super kamen s 50 metara dubine.
Danas kad se rade akvariji s minimalno kamena koji su gotov sterilni sto se tice zivotinjica ti pricas kako su one super vazne.
Daj mi onda objasni kako ljudi filtriraju akvarije sa zeolitom u kojem nema ultra vaznih zivotinjica?
P.S. Ne mislim da su zivotinjice nevazne no davati im neku veliku vaznost u akvariju je zaista glupo