Usrao sam motku do kraja!!!!!
U subotu obavio redovno čišćenje dna akvarija u firmi uz izmjenu 40 litara vode (akvarij 180 litara) i izgleda da sam nehotice poremetio količinu CO2 iz boce. Inače mi ide 5 mjehurića u sekundi preko keramičkog difuzora pa na usis cirkulacijske pumpe (akvarij je pun biljaka), a danas kad sam ujutro došao na posao - katastrofa! Ribe plivaju leđno, sve pokrepale, lagani smrad se usjeti u zraku, voda malo mutnija nego inače..... Drop cheker nije u žutom već u crvenom.
Šteta: 4 altispinoze, 4 crvene tetre, 2 razbore, 1 corydoras. Sve ribe kupljene prije 16 mjeseci.
Odmah sam ispustio 50% vode, nadosipao svježu pipovaču i usipao oko 1,5 dcl FFM-a (nemam više, moram u šoping). Malo podigao izlaz iz filtera i cirkulacijske pumpe da mreška površinu vode i ubrza izlaz CO2 iz vode. Promjenio tekućinu u drop čekeru i gledam nakon 4 sata da je sada u žutom (bar nije crven). Ako do poslije podne ne pozeleni, budem još jednom promijenio 50% vode.
Jedino pozitivno u svemu ovome je da sam potamanio veliku većinu algi i dobar dio puževa. Biljkama neće smetati da se malo kupaju u ovoj kiselini, dobro će im doći, poput steroida

Molim cijenjeno pučanstvo bez pitanja: jesam li normalan (izgleda da nisam), kako mi se to desilo (jegiba, desi se i curi dijete), itd, itd (šala mala)
Ono što me sada muči je ovo: jesam li pobio sve bakterije pa ću trebati ponovno cikliranje?