AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 180l
- temperatura, 22-23C
- parametri vode: neznam,ph oko 6,mekana voda
- vrijeme od pokretanja akvarija, 4mj
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, odmah
- koliko često i koliko mijenjate vode, svaki tjedan 1/3...ali sam se sad vratio sa GO i nisam 2 tjedna....ribe su bile sve zive
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija, da,ne stalno
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) 2xeheim ecco pro 200
- način i periodi čišćenja filter materijala nisam cistio od slaganja akvarija
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) spuzva,vata,keramika
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? panj,nema sluzi
- grijač ne
- pumpa za zrak ne
- CO2 sustav – kakav pod pritiskom,atomizer,2bps
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) samo mikro u zadnje vrijeme
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 16x r.espei,4x c.panda,4x m.ramirezi,2x oto,2x i.werneri
- starost ribica neznam,mlade vecinom
- ima li potencijalnih „terorista“ ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) hranim svaki dan 2-3x,sad su jele malo manje dok sam bio na GO,susjed hranio svaki 2-3 dan
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) nista
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) zelena voda vec par mj.,postavio uv lampu,izmjenio 1/3 vode jucer i danas vidim 2 uginule rasbore,ramireze na povrsini...ostalo izgleda ok
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke vjerovatno
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma uginule rasbore(2x,ostale izgledaju ok),ramirezi na povrsini skriveni,pande nekako pasivne
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... nista
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) neke jedu,neke ne,disanje ok
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) normalan
- kad su se simptomi prvi puta uočili danas
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima nista
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? 2 uginule rasbore,jedna onako ko munja juri akvarijem
- stanje ostalih stanovnika ramirezi nisu ok jer su na povrsini,vecina rasbora ok,pande izgledaju ok ali su mirne,werneri izgledaju ok
Znaci,spojena je UV lampa,izmjenjena 1/3 vode,lampa je upaljena 24h non stop od jucer....voda se pocela bistriti i mozda je problem sa filterom tj. amonijakom jer ionako mislim da mi je losa bioloska filtracija tj. da sam zato i imao zelenu vodu toliko dugo.
Pogotovo zato jer mislim da je ph dosta nizak a navodno ispod 6 pocinju problemi sa filtracijom.
Savjeti neki,ideje?