AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, - 1000x400x400 ; cca 160 l (isprike na krivom podatku; cura očito nije znala niti koliko joj je akvarij XD)
- temperatura - 26 degC
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH - 6.8, 0, 10, >14 degD, 10 degD (JBL EasyTest)
- vrijeme od pokretanja akvarija: akvarij je star cca 2 godine; kod mene je premjšeten pred 6 tjedana
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice: nakon preseljenja 8 dana - coriji i ancistrusi, 15 dana ostalo
- koliko često i koliko mijenjate vode: svaka 2 tjedna 1/3
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija: da ali samo cjevčicom (nemam usisavač)
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat): Atman 1 Pro AT-3337 vanjski, 1000 l/h i radi na max.
- način i periodi čišćenja filter materijala: pošto je akvarij kod mene 6 tjedana, a nisam čistila pri preseljenju - 0. primam savjete.
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) - aktivni ugljen
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? : oboje, sluzi nema
- grijač: 200 W
- pumpa za zrak: Atman 1 Pro AT-A8500, radi cca 18 sati na dan
- CO2 sustav – kakav : nikakav

- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.)
Ajmo redom:
- EasyLife ProFito; 10 ml tjedno
- TetraEasy Balance, 25 ml tjedno
- Sera CO2 tabs, 1/2 tablete tjedno
- EasyLife AlgExit, 10 ml tjedno (e da... skupili smo malo pred 2 tjedna kad mi je stara preko noči ugasila filter da ne smeta gostima... grrrr. žive na sočivici, polako im se smanjuje broj. tretiram 2 tjedna.)
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka
Skalar: 4 kom
Guppiji: cca 12; puno... tko ih želi brojati, nek dođe

Neonke: 4
Barbas: 1
Plati: 4
Ancistrus: 1
Cori: 1
Mrena: 1
- starost ribica
Pojma. Ancistrus je mlad, još raste; mrena je možda i ovogodišnja, ostalo... tko zna.
- ima li potencijalnih „terorista“
Barbas. Ali ne radi probleme. Skalari se povremeno "objašnjavaju".
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja)
1 x dnevno; bila sam pretjerala pa su sad na "dijeti"
TetraPro Energy Premium for Tropical Fish
TetraTablets Tabimin Shrimps
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)
1 nova mrena iz kupe... sretna, zadovoljna, ne tuče nikog, nitko bolestan, ljut...
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)
pred 2 tjedna mala najezda algi, ali ništa drugo, sve u redu
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke
ne, osim što ih povremeno "uneredi" ancistrus... međutim nekako su mi "neonski" zelene boje; malo previše prozirne...
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma
Nikakvi.
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima...
Ništa.
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)
1 cori i 1 ancistrus "nestali" odmah drugi dan po ubacivanju ostalih ribica. Netko je zaključio da je preostali cori "miran" - to uopće nije slučaj, niti se ponaša bolesno; dakle riba ne leži mirno u kutku akvarija i sporo se giba ili nešto takvog. on juri kao bedast okolo i skriva se, uglavnom je nevidljiv ali u vrijeme hranjenja izađe na tableticu i onda opet juri kao lud dok se ne sakrije. možda je zbilja problem što je ostao sam? ne vidim da ga ijedna riba "doživljava" niti u smislu napadanja niti u smislu "druženja".
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)
E sad... meni djeluje normalan, ali pošto sam relativno nova; možda sam i u krivu. izmet je smeđesive boje, dosta dugačak, ponekad bude više zelen (mislim da je problem što pri hranjenju "uberu" i sočivisu koja pluta na površini zajedno s hranom; gupiji koji uglavnom jedu tabletice nemaju povremenu promjenu izmeta).
- stanje ostalih stanovnika
svi zdravi.
Dakle mali rezime: ribe su OK i zdrave, parametri vode i sve ostalo više manje u redu, svi se doimaju zadovoljni i nema nekih problema osim ne baš presretnih biljaka (koje ne odumiru, samo se ne doimaju baš super zdravo). preostali ancistrus je odlično, preostali cori je zdrav, ali umire od straha i skriva se većinu vremena. mrena nema ništa s tim, jer je ubačena pred cca 10tak dana a nestanak/uginuće somova dogodilo se pred 4 tjedna... eto...