Nisam se nadao da ću morati ovdje pisati, no nažalost moram

AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 12 litara
- temperatura, 25-28
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH, ne znam
- vrijeme od pokretanja akvarija, 4 mjeseca
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice - prvo betta odmah,a ancistrus nakon nekog vremena
- koliko često i koliko mijenjate vode - svaki tjedan oko 50 posto
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija - da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) - filter atman hf - 0100
- način i periodi čišćenja filter materijala - skoro svaki put malo očistim spužvu u vodi izvađenoj iz akvaraljčići
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? loza i vulkanski kamen, nema sluzi
- grijač - nema
- pumpa za zrak - nema
- CO2 sustav – kakav -nema
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) - sredstvo za pripremu vode aquatan od sere
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka - betta mužjak i mali ancistrus od 4 cm
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) - spužva, keramički valjčići
- starost ribica - betta oko godinu i nešto, a ancistrus je malen, uzeo sam ga da pojede sluz sa panja na početku, mislio sam ga zamjeniti ako naraste oko 5 cm
- ima li potencijalnih „terorista“ - ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) - sak energy, nije prošao rok trajanja, svaki dan po 6-7 granulica sitnih
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - nove biljke, dobio sam anubias novi koji za razliku od staroga ne raste nego propada na nekim mjestima, a stari raste

- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - nema
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke - anubias novi koji je dodan
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma - betti se zadnjih par tjedana nekako smirila, peraje su joj se nekako skratile, al nema nikakvih vidnih bolesti na njima, a danas je vecinom samo stajala na površini vode u rogolistu i na ogledalo se nije napuhao i počeo plivati po akvariju nego je samo par puta napuhao škrge
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima...čini mi se da ima dropsy jer su mu se ljuskice malo digle, to sam sada primjetio
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) uzima hranu, skriva se u rogolistu, tj. samo ''leži'' blizu površine vode
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) - čini mi se da je normalan
- kad su se simptomi prvi puta uočili - propadanje peraja zadnjih par tjedana malo pomalo, a ovo da je miran samo danas
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - dao sam mu malo graška skuhanog al nije htio to pojesti i preventivno sam promjenio oko pola vode
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? samo bettan, nema uginuca
- stanje ostalih stanovnika - ancistrus je ok
Ovako je sada:

A ovako je bilo prije:

Nažalost nemam slike od ovoga što sumnjam na trbušnu vodenicu, to cu sutra staviti, ovdje se samo vidi razlika u perajama, a stavio sam sliku s blicom jer mi fotić tada jasnije iskaže detalje
Čitao sam za trbušnu vodenicu da mogu liječiti antibioticima ili s gorkom soli, mogu li sutra probati s gorkom soli? pošto mislim da sam rano otkrio trbušnu vodenicu, ako je to trbušna vodenica
Ovo sam napisao i na akvarij netu pa sam kopirao..ako netko zna nekaa pomaže, puno bi mi značilo, ipak je to moj prvi bettan