Kolovoz 02, 2025, 22:31:17 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Nabavka labradora (čistokrvnog)  (Posjeta: 7255 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Nabavka labradora (čistokrvnog)
« Odgovori #25 u: Kolovoz 22, 2012, 12:51:23 poslijepodne »
Bar pogledaj dva tri legla,ako ti se neda slusati one savjete koje sam prije napiso  ;)

Offline Dellete

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #26 u: Kolovoz 22, 2012, 13:04:24 poslijepodne »
Pa nisam imala pojma da je to toliko popularno. I moj Piko dobiva posebno kuhano za njega, znaci juhicu od riže, povrća, iznutrica i svinjskih nogica, itd. Odkad to jede, suhu hranu ne doživljava, a od konzerva bježi :D
Puno je isplativije, a vidim da mu odgovara. Zanimljivo da kad mu damo porciju, prvo izvadi svo meso i velike komade, pojede juhu i onda se tek vrati na glavno jelo :D

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #27 u: Kolovoz 26, 2012, 09:42:56 prijepodne »
Lili Is In Da House!!!

Kak je svjet mall. Ispalo je da je uzgajivač labradora išel k mojoj mami u vrtić, kuju je dobil od mojeg najboljeg prijatelja u osnovnoj školi (sad uzgajivać labradora), vlasnik mužjaka je njegov tata i dugogodišnji uzgajivač lovačkih pasa i HKS sudac, a veterinar koji nadgleda peseke i cjepi ih je moj susjed. Tak da sam siguran da je štene kvalitetno, a i rodovnik je prebolestan. Sve sami vrhunski psi iz raznih djelova Europe.
Na kraju smo ipak uzeli bijelu kujicu (sa crnom točkicom na vratu) koja je po mišljenju tog suca druga najkvalitenija kujica u leglu (prva crna nije bila na prodaju). Stara je 3 mjeseca, već obavlja nuždu vani, jedino se ponoći popiša na mjestu gdi spava. Općenito piša svaka 2-3 sata, valjda zato kad pije dosta vode. Glavna zanimacija joj je da skaće s prednjim nogama u posud za vodu, šprica na sve strane, a onda s ustima pokušava ulovit kapljice :).
Radi se o engleskom labradoru koji je nešto manji od američkog.

Pomalo i aportira, učim ju hodat na povodcu, a veseli se drugim ljudima i psima ko da ih zna cijeli život. Nadam se da bude sreće sa njom :up:.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 26, 2012, 09:47:32 prijepodne od Grale »

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #28 u: Kolovoz 26, 2012, 09:44:21 prijepodne »
Sretnoooooooo :)))

Predivna je! :)

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #29 u: Kolovoz 26, 2012, 11:13:18 prijepodne »
Lijepa je :) , svi su labradori engleski, samo što je američki tip nešto viši (kao i sve druge pasmine- oni forsiraju visoke pse) , i nekako su vižljastiji od europskih , ali su još uvijek ista pasmina, nisu odvojeni. Pravi izložbeni labovi se ne razlikuju puno u eksterijeru, problem je što mnoge radne pasmine u americi ne moraju proći ipo za uzgojnu dozvolu i onda su s vremenom dobili pse koji nisu sposobni raditi, pa usporedno uzgajaju field labradore koji su drugačijeg tipa ali rade. Isto je i sa dobermanima, njih sad uvoze iz europe da bi se s njima mogli natjecati u radu, njemački ovčari također, dok je kod nas u europi ipak druga slika, sve radne pasmine rade, nema uzgojne barem bez ipo-a, i nema šampionata bez radnog ispita. Suludo je upropaštavati pasminu skretanjem u isključivo izložbene i ekstremno radne vode i time zapravo štetiti samoj pasmini, a ameri su stručnjaci za te stvari :)

Mala digresija na tipove ;), a cura je prekrasna :) 
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #30 u: Kolovoz 26, 2012, 12:28:50 poslijepodne »
a veseli se drugim ljudima i psima ko da ih zna cijeli život.
Nemoj je puštati previše da se igra s drugim psima dok ne prođe sva cijepljenja. Pretpostavljam da je prvo dobila u leglu, sad u trečem mjesecu ide drugo i onda nakon mjesec dana treče, jedino ak nije odmah dobila trovalentno, iako sumnjam.

Na kraju smo ipak uzeli bijelu kujicu (sa crnom točkicom na vratu)
Malo mi je čudno da ima točkicu druge boje, nisam siguran, ali mislim da ne bi smjela imati, ponavljam, nisam siguran.
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline Grale

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Kolovoz 26, 2012, 15:10:40 poslijepodne »
a veseli se drugim ljudima i psima ko da ih zna cijeli život.
Nemoj je puštati previše da se igra s drugim psima dok ne prođe sva cijepljenja. Pretpostavljam da je prvo dobila u leglu, sad u trečem mjesecu ide drugo i onda nakon mjesec dana treče, jedino ak nije odmah dobila trovalentno, iako sumnjam.

Na kraju smo ipak uzeli bijelu kujicu (sa crnom točkicom na vratu)
Malo mi je čudno da ima točkicu druge boje, nisam siguran, ali mislim da ne bi smjela imati, ponavljam, nisam siguran.

Je treće cjepivo dobiva za cca 3 tjedna. Igrala se samo s pesom od staraca koji je zdrav. A tak se veseli ljudima i djeci da piša od sreće dok vidi nove ljude :).

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Kolovoz 26, 2012, 16:06:50 poslijepodne »
to nije čista sreća, malo se osijeća "ugroženo" od nepoznatih pa se umiljava na submisivan način odtud i piškenje, kad bude malo sigurnija u sebe i to će prestati, sve joj je još novo

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #33 u: Kolovoz 26, 2012, 17:01:40 poslijepodne »
Super.Sretno s novim ljubimcem i prijateljem  :heart: :up:

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Kolovoz 26, 2012, 17:41:16 poslijepodne »
I da vam se pridruži uskoro još jedan četveronožac :) ne nužno iste pasmine, ali i psi uživaju kad su u društvu :)

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #35 u: Rujan 04, 2012, 23:58:47 poslijepodne »
Joj da si pričekao imam ja jednog u ostalim oglasima :(

Offline Grale

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Rujan 05, 2012, 21:40:04 poslijepodne »
Ma ova je super tak da mi nije žal.

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #37 u: Rujan 05, 2012, 22:08:56 poslijepodne »
Je al kad izvučeš jednoga s ulice ili iz kaveza skloništa...to je nešto posebno. No bez obzira drago mi je da si zadovoljan sa svojom malom :)

Offline div

• Punopravni član
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #38 u: Rujan 12, 2012, 17:54:46 poslijepodne »
I ja sam ponosni vlasnik labradorice stare 2,5 g,luda razigrana kao štene od 3-4 mj nije svijesna svojih 33 kg pa zna napraviti i lagani nerede.
Super pasmina i vrlo inteligentna moja je sa papirima ( rodovnicom ) iz jedne poznate uzgajivačnice iz Siska .
Labradora ima više vrsta iako se prića o 2 vrste tj normalnom engleskom ili kao što je moj kanadska linija tj linija kao sa pedigre vreće
to je takozvana izložbena linija .( žute je boje ) nismo polagali IPO jel nismo vidjeli potrebu za time .
Ali svi su ususavači ( sve vole jesti ) i nažalost znaju biti i štetočine ako su duže sami .
Uglavnom super psi za društvo ,Imamo i srednju pudlu koja je stvarno supere ali labrador je skroz druga vrsta totalno staložen i bez nekih lošihosobina.
--UŽIVAJTE SA SVOJIM PSIMA --