i ja sam mislio stavit kozice ali moja ženica ne bi jel kaže da ju podsjećaju na žohare Smiley
U zadnja dva dana samo morao baciti dva busen glosse jel se svaki dan na jednom pojavio pojavila smeđa alga i kao da su počeli truliti. Nadam se da toga više neće biti ali ako nastavi šta da napravim? Sutra ću promjeniti cca 30 litara vode. Fotoperiod je na 9 sati trenutno (krenuo sam sa 6 pa sam svaki dan povećavo za sat, i tako mislim ostavit). easy carbo svaki dan sat vremena prije paljenja svjetla stavim 1,5 ml, razmišljo sam da povećam na 2ml. U akvariju vode ima cca 75 litara i još stavljam navečer po 1ml profita.
Razmišljao sam da uzmem Nutrafin CO2 sistem jel baš nemam ni novca ni prostora za stavit CO2 bocu?
nagovori zenu...svidjet ce joj se kad ih bude gledala u akvariju

kozice su revni algari! osim otocinclusa od algara mozes jos ubaciti i nerita zebraste puzeve, ja ih nisam imao, ali ih dosta ljudi hvali...
biljke kao i ribe trebaju neki period da se naviknu na novo okruzenje tako da te ne brine ako stagniraju...
sto se tice kemije, preporucio bih ti da se bacis u izradu vlastitog gnojiva jer ti je milijun puta jeftinije, a sam si rekao da nisi u situaciji da se razbacujes novcima...preko foruma kupis sirovinu, izracunas omjer pomocu jednog od kalkulatora ponudjenih na netu i navali...mjesaj i gnoji

naravno procitaj jos koji clanak o prihranjivanju, cisto da znas koje vrijednosti zelis postici u akvariju i na koji nacin da prihranjujes...
evo ti i preporuka za fotoperiode...fotoperiod od 9 sati raskomadaj na tri fotoperioda po 3 sata sa pauzama od 1 sat...navodno je nekim algama potrebno barem 3-4 sata neprekidnog svjetla da se pocmu razvijati...
i da, mozes ti komotno u akvarij ubacitii 2-3 sijamca...a kasnije ako mislis da su previse narasli, prodas ih, poklonis ili zamjenis...dok su mladi odlicni su algari...
de mi reci, nisam shvatio...dali sada imas ikakav izvor co2 u akvariju?