Diatoma me ne brine, nestaje polako, a i lako ju je skinut. Ima sam prije preuredenja puno veci problem sa zelenom koncastom, zelenom tockastom, smedjom , crnom koncastom...ma sa svim, ali je to sve ubijeno velikim izmjenama vode i prestankom gnjojenja. Iz nekog razloga mi se sve to pocelo pojavljivat kad sam promjenio gnjojivo-koristio sam dejana nesto i bilo je sve super i prebacio sam se na profito i nastao je kaos u par dana(pravilno doziranje, sve po propisima) tako da sam presto kompletno gnjojiti akvarij, napravio par brutalnih izmjena vode i sad se sve stabiliziralo samo na malo diatome a to me ne dira. Od bilja ne dodajem nista vise, ne gnoim, samo redovne izmjene vode i redovno dodavanje jednom tjedno ffm-a u staru vodu.
Btw. Anubias mi je procvjetao.
E da sto se tice ovoggore s profitom, odkad sam poceo gnjojiti s njim nije samo ovaj akvarij stradao. Drugi akvarij kojije bio samo biljni je totalno puko od algi, zelene vode, koncaste, crna cupava je ubila pola javanske mahovine, a taman se prosilirila gusto mahovina po cijeom lava kamenu velicine 20*30 cm. nakraju je drugi akvarij rasformiran.