@Werther:
Nisam imao namjeru prozivati te niti te za nešto kriviti, mada je radi citata u mom postu tako ispalo ... Sorry!
2. Kontrola populacije
3. Želja za eksperimentiranjem
Moguči Dobri Razlozi:
4. Povečanje količine hrane
... Profit bi od mogučih razloga izbacio, jer jedan GMO proizvođač se do sada več tolko love nakupio da mu jednostavno više nije potrebno kolko god pohlepan da bio
- Želja za eksperimentiranjem ja mislim da isto ispada, jer se nebi to radilo u tolko velikim razmjerima
- Povečanje količine hrane otpada jer se nebi u tom slučaju vršila hajka na farmere "Bio" proizvoda (a uništavaju ih kako god stignu) i nebi se zabranjivala proizvodnja prirodnih vrsta.
Dakle od ova četri razloga koja su mi pala na pamet ostaje samo oblik Kontrole populacije kroz ishranu ... i ako malo istražiš u drugim domenama (ne samo GMO) šta se još radi po tom pitanju, to ispada i naj vjerovatniji razlog.
...malo je pre teška tema za sročiti u par redaka, i ima dosta kontroverzija u cijeloj priči, tako da neznam šta bi ustvari rekao na sve to...
Druga činjenica, pored GMO da je Kodex deklarirao da je hrana "Toxin" i da populaciju treba zaštiti od toga je nevjerovatna (vidi WHO, FAO i slične šta kažu na tu temu)
Kodex nalaže da se sva hrana mora zračiti, tretirati hormonima i antibioticima ...
Koga zanima ima po netu dosta dokumentaraca na tu temu sa dosta materijala za razmatranje:
Google:
Codex Alimentarius, Agenda 21, Aspartame, The Genetic Conspiracy ...itd...
evo tu jedan mali dok na tu temu u 3 kratka djela:
(naravno, za uzeti sa rezervom, ne prihvatiti kao apsolutnom istinom... ali eto, vrijedno razmisliti malo pa doči do vlastitih zaključaka)
...isto je zanimljivo istražiti malo vezu Monsanto i naših susjeda Srba pa i o tome malo razmisliti... (nikakva nacijonalistička provokacija nije namjera!)
ima toga na tone na žalost; zato sam rekao u prijašnjim postovima da je sada kasno ne neki miran način riješiti problem