Svibanj 10, 2025, 09:13:10 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: oscar i paganius u problemima...  (Posjeta: 5064 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Najki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
Odg: oscar i paganius u problemima...
« Odgovori #25 u: Lipanj 13, 2012, 12:48:30 poslijepodne »
3. problem je sto je u mom gradu izbor prehrane jako skroman, pa ni nisam u mogucnosti nabaviti neku drugu hranu... probat cu nesto nabavit u drugim gradovima...

4. ista prica kao i za prehranu, ogranicen mi je izbor i mislim da nisam vidio ni jednu boćicu s tim vitaminima koje si naveo :S

5. pravac ducan!

i sad imam jos jedan problem, prije tri dana sam izvadio panj i 2 grane loze iz akvarija na pola sata i vratio ih nazad. Sad su mi opet poceli ispustat ono bijelo  >:( imam unutra jednog ancistrusa, al nece uspjet sve pojesti... problemima nikad kraja...  :'(

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #26 u: Lipanj 13, 2012, 14:51:21 poslijepodne »
Najki, pa problem je bio cijelo vrijeme u ovome?:

Citat:
prije tri dana sam izvadio panj i 2 grane loze iz akvarija na pola sata i vratio ih nazad. Sad su mi opet poceli ispustat ono bijelo  Angry imam unutra jednog ancistrusa, al nece uspjet sve pojesti... problemima nikad kraja...  Cry

Ta sluz su bakterijske kolonije koje vrlo brzo propadaju i stvaraju velike količine otrovnog plina metana, amonijak i neke spojeve sa sumporom. Dakle u pitanju je bilo trovanje ribe koja se možda hranila sa sluzi ili je bila slabijeg imuniteta i otrovi koji su se konstantno ispuštali u vodu su je ubili.

Izvadi lozu napolje i drži ju mjesec dana u vodi u nekom buretu i onda dobro očisti i prokuhaj ili preli sa vrelom vodom pa tek onda u akvarij.

Predlažem da nabaviš hranu u obliku granulica za ribe mesojede, također jednom do 2 puta tjedno gliste za pecanje, jednom tjedno crve za pecanje, dva puta tjedno goveđi mix, jednom tjedno žive ribice (guppy) i dr.

Svu hranu i kemikalije možeš naručiti od našeg suradnika ovdje na forumu Aquashop dogovoriš se s njima ili da platiš odmah pa ti pošalju robu ili platiš pouzećem.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #27 u: Lipanj 13, 2012, 16:50:37 poslijepodne »
lozu stvarno nije problem pripremiti, ali to se treba napraviti temeljito, ocistiti je od sve kore, trulih mjesta i slicno, posteno je namakati i jos bolje iskuhavati, i onda je 100% sigurna, mozes je sto puta vaditi iz akvarija i vracati nazad, nista se nece desiti. Meni nije, a grane su stajale i po tjedan-dva na suhom u garazi, jedino negativno nakog toga je bilo sto su se opet trebale napiti vode par dana da ne plutaju, osim toga, nikada nista, nikakve promjene na njima.

Jedino prije vracanja pofuris ih vrucom vodom, da isperes ako ima sto na njoj....

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Lipanj 13, 2012, 21:29:39 poslijepodne »
pa pripremio sam ja lozu, prokuhao i sve to, i nisam imao problema prije s njom... neznam sto se to dogodilo... a problemi s ribom su počeli prije toga...drugi oscar se je sad vratio u normalu... kontaktirat ću aquashop i vidjet sto se moze nabaviti... hvala Vam za sad, javljat cu Vam promjene...

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Lipanj 13, 2012, 21:38:14 poslijepodne »
i da, negdje sam pročitao da oni bijeli crvi za pecanje nisu dobri za ribe, jel to istina ili im mogu to slobodno davati???

EDIT:
i dajte mi, ako nije problem, recite koju hranu i koje preparate da naručim od aquashopa, a da su trenutno dostupni.
« Zadnja izmjena: Lipanj 13, 2012, 21:41:29 poslijepodne od Najki »

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #30 u: Lipanj 13, 2012, 22:52:13 poslijepodne »
Za hranu: Reci im koje ribe imaš, koliko su velike, da li žele jesti samo sa dna, površine ili im nije bitno. I preporučiti će ti nešto od Tropicala, imaju gotovo sve vrste hrane od njih.. mali milijon  ;)

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Lipanj 13, 2012, 23:00:25 poslijepodne »
ma volio kad bi mi netko od Vas nešto preporučio, jer prodavaču nije uvijek za vjerovati, svasta su mi vec pokusavali uvalit...

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Lipanj 13, 2012, 23:04:49 poslijepodne »
neku od hrana za diskuse recimo...sak energy, tetra prima, tropical discus gran d-50.....

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #33 u: Lipanj 13, 2012, 23:08:39 poslijepodne »
Ha slušaj, jedno su ostali prodavači a drugo je Aquashop. Pošto su oni zastupnici za Tropical hranu, pogledaj na stranicama od Aquashopa ili Tropicala koja bi ti najviše odgovarala. Pa nemoramo te mi voditi za rukicu..

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Lipanj 14, 2012, 22:22:11 poslijepodne »
jućer sam posalo upit u aquashop i dobio odgovore i savjete koje sam trazio. Narucio sam sljedecu hranu:

Tropical Cichlid Carnivore Small Pellet 250 ml

Tropical Cichlid&Arowana Medium Sticks 250 ml

i Easy Life Filtermeddium 250 ml kojega cu primjenjivat kod izmjena vode...

citao sam prije par mjeseci da su neki kupovali i onaj zeolit ili kako vec, od kojeg se radi taj FFM, dal se to moze negdje nabaviti i sigurno primjenit na akvariju??

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Lipanj 14, 2012, 22:49:45 poslijepodne »
neznam bas da se ffm radi od zeolita, barem ne to ovako kako sam ja tebe shvatio, u kucnoj radinosti...

zeolit je filtracijski materijal, odlican za neke stvari, ne tako dobar za druge. Najveca mana je cijena, i cinjenica da ga treba poprilicno cesto mjenjati. Ja uzeo jednom, kad mu je istekao rok trajanja, zamjenio ga hrpom kvalitetne keramike, i vjeruj, nikakve razlike ja ne vidim u kvaliteti filtracije....

Online dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #36 u: Lipanj 14, 2012, 23:59:50 poslijepodne »
Damire, Najki misli na Aqua-ZeoTon!  :ac2:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=60236.0

Dobra stvar, al više ga mislim nema...

Al pol litre FFM-a tebi za 250 litri može pol godine trajat bez problema.
I onda si fino kupiš Gardena priključak i šlauf i točiš vodu direkt iz pipe...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #37 u: Lipanj 15, 2012, 09:57:19 prijepodne »
Najki,

Ovo je odlična hrana koju su ti preporučili iz Aquashopa ali kada kupuješ od njih također kupi i smrznute krvave crve i račiće.
Obavezno im jednom tjedno daj komadiče glista za pecanje da se još mrdaju (poludjet će za njima) i jednom tjedno malenih živih crva za pecanje, također ponekad ubaci kojega guppya.

Crvi su izvrsna hrana za ribe puna bjelančevina i vitamina. Jedini je problem ako se pretjera sa hranjenjem zbog toga što su čisti proteini voda se zna zagaditi sa amonijakom, nitratima i drugim spojevima vezanim za razgradnju bjelančevina ali ako ih hraniš jednom tjedno sa nekoliko crviča neče biti nikakvih problema. (crvi se čuvaju u hladnjaku a kupuju u prodavaonicama za pecaroše).

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Lipanj 16, 2012, 22:31:32 poslijepodne »
Damire, Najki misli na Aqua-ZeoTon!  :ac2:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=60236.0

Dobra stvar, al više ga mislim nema...

Al pol litre FFM-a tebi za 250 litri može pol godine trajat bez problema.
I onda si fino kupiš Gardena priključak i šlauf i točiš vodu direkt iz pipe...

hvala na ispravku dante  :-[ mislio sam na taj Aqua Zeoton...

Najki,

Ovo je odlična hrana koju su ti preporučili iz Aquashopa ali kada kupuješ od njih također kupi i smrznute krvave crve i račiće.
Obavezno im jednom tjedno daj komadiče glista za pecanje da se još mrdaju (poludjet će za njima) i jednom tjedno malenih živih crva za pecanje, također ponekad ubaci kojega guppya.

Crvi su izvrsna hrana za ribe puna bjelančevina i vitamina. Jedini je problem ako se pretjera sa hranjenjem zbog toga što su čisti proteini voda se zna zagaditi sa amonijakom, nitratima i drugim spojevima vezanim za razgradnju bjelančevina ali ako ih hraniš jednom tjedno sa nekoliko crviča neče biti nikakvih problema. (crvi se čuvaju u hladnjaku a kupuju u prodavaonicama za pecaroše).

u redu... probat cu dodat narudzbi jos i te crve i pretpostavljam one slane račiće... Imam par prijatelja koji su ribici, pa ce mi oni sponzorirat crve... necu pretjerivat s njima... kad im budem dao crve, taj dan im ne moram davat granule ili neku drugu hranu, jel tako?? a sto se tice guppy-a, mislim da je moj oskar još premali za bilo kakve ribice... al pokusat cu stavit, pa nek bude guppy unutra dok oskar ne odraste, a kad guppy odjednom magicno nestane, znat cu da  ih mogu poceti hraniti njima...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #39 u: Lipanj 18, 2012, 09:37:36 prijepodne »
Čuj ovi krvavi crvi i račiči su smrznuta hrana i nju možeš kupiti samo ako osobno uzmeš jer ne šalju poštom.

Ako daješ crve za pecanje uzmi mlade crve i da su što manji, ne obojani i dovoljno je dati nekoliko crvića za cijeli dan a možeš i naveće dati par granulica ili listića.

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Lipanj 20, 2012, 23:19:24 poslijepodne »
stigla je jućer pošiljka hrane i FFM-a... hranu uzimaju, istom zestinom kao i dosad  :D sad sam kod izmjene vode koristio i FFM, bila je malo zamučena voda, ali se začas razbistrilo... crve ce sad jedan dan ici kupiti i probat malo i sa njima hranit... Oscar izgleda zdravo i mislim da vise nema nikakvih problema... bar mom oku nisu vidljivi... vidjet cemo :)

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #41 u: Lipanj 21, 2012, 09:21:49 prijepodne »
Sretno Najki.