AKVARIJ:
- dimenzije/litraža - 1000x550x450 - 250 litara
- temperatura 26 stupnjeva
- parametri vode: ne mjerim
- vrijeme od pokretanja akvarija- 3 mjeseca
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice - mjesec i pol dana
- koliko često i koliko mijenjate vode- svakih tjedan dana 20-30%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija - da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) Haqos EXPRO 1200
- način i periodi čišćenja filter materijala - još ga nisam čistio
- što imate od filter materijala u akvariju - spužva i keramika
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? - imam jedan panj i 2 grane loze, nema sluzi
- grijač 300W
- pumpa za zrak - da
- CO2 sustav – kakav - nemam
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) - ništa
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 2 oscara, 2 paganiusa i ancistrus, sve mlade ribe
- starost ribica - neznam točno, ali nisu odrasle
- ima li potencijalnih „terorista“
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) svaki dan, lističima od Friskiesa i granulama za ciklide od JBL-a
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) prije tjedan dana sam dodao 2 oscara
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - mislim da ne...
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke - nemam biljaka u akvariju
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma - pa jedan Paganius mi od početka stalno pliva na istom mjestu ispod panja i tu se zadržava stalno osim kad stavim hranu za akvarij, dok drugi normalno pliva akvarijem... primjetio sam da je blijeđi nego ovaj drugi i cesto lezi na dnu... Prije nekih sat dva sam primjetio da mi i jedan oscar lezi na dnu vidno omamljen i njise se lijevo desno, spustenih peraja... do sad se normalno ponasao... Takoder sam primjetio i da je taj oscar postao blijedi od ovog drugog...
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima - blijedost,,,
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) - uzimaju
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) - neznam
- kad su se simptomi prvi puta uočili - jedan Paganius od samog početka, a oscar od danas
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - ništa
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? - prije 2 tjedna mi je uginuo silver shark
- stanje ostalih stanovnika - naočigled dobro
HELP!