Srpanj 23, 2025, 05:04:24 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Malawi mBune kupujem  (Posjeta: 21953 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Ikota

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
Odg: Malawi mBune kupujem
« Odgovori #75 u: Svibanj 09, 2012, 10:35:50 prijepodne »
Sve je to relativno ljudi moji!
Ja sad npr. želim kupiti malawce veličine 3cm na dalje...
U cijeloj rh nema ništa! Svi imaju neke malce ili neke vrste koje mi nisu atraktivne/zanimljive.
I što da ja sad radim?
Ima li tko savjet? Jedino mi preostaje ciklidstad gdje je cijena riba onak paprena :)

Ak uzimaš za sebe nije paprena, naravno ako dobiš naručeno :D
I ta internet kupnja mi je malo onak... Ako kupuješ ribu preko aquashopa moraš prvo uplatiti za ribu. Naručiš npr. ribu 6-5cm i platiš 7 eura što je ok cijena. Što se dešava ; u Zagreb dolaze ribe 3-4cm kojima je cijena po katalogu 4-5 eura i šta napravit???
Ako ne uzmeš ribe onda si pederčina i šta ja znam, zajebeš dečka koji radi u aquashopu koji nije ni kriv ni dužan, (ali ima istu odgovornost jer kupuješ preko njega)
Mislim da je najpametnije skupit 3-4 čovjeka sjest u auto otiči direkt kod prodavača i izabrat ribu direkt iz akvarija.
To je samo moje mišljenje sa kojim se nemorate slagat.  ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #76 u: Svibanj 09, 2012, 11:17:04 prijepodne »
Sve je istina što kažeš, ali opet ic po ribu u njemačku, prelazit granicu, to je muka!
Vidjet ćemo, morat cu očito naručit preko ciklidstada ako želim dobiti ribu kak se spada!
Pa se nadat da ce doći kakvu sam želio/naručio;)

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #77 u: Svibanj 09, 2012, 11:41:10 prijepodne »
ja mogu samo reci, nikad mi niti jedna riba uginula, a da to nije bilo mojom greskom, kad zaglavi u filteru ili slicno. a uzimao sam i vece ribe, i manje ribe, pa cak i one koje su maltene taj tren iscupane iz usta od zenke. Slucajnost, sreca ili nesto trece, nemam pojma, ali ne sjeda mi ta teorija da ce od njih 10 ionako 4-5 uginuti.

O cijenama i sistemima prodaje nebih previse, ima svako pravo traziti sto hoce i koliko hoce, za sto hoce. Jedini stvarni problem koji ja vidim u prodaji punoglavaca i malih ribica je taj sto ti ustvari neznas sto kupujes, a bogami ni onaj koji prodaje, nezna sto tocno prodaje. Jer na ribici od cm, nema sanse da ti vidis dali je cista, da nije neki mix, hoce li biti kvalitetan primjerak ili slicno. Pa je onda i cijena od 20-30kn ipak mozda malo veca, ali s druge strane, svi troskovi koje prodavac ima, moraju se na neki nacin "naplatiti", drugim rijecima, ako on tako male ribe poklanja, ili prodaje po nekoj stvarno simbolicnoj cijeni, tek onda za sebe ne postize nista. I ne mislim na ove (ili nas) kojima se mrijest desi slucajno, pa hajde, da se rijesim toga, makar i djabe, pricam o ljudima koji ulazu u sve to, nemale novce, vrijeme i trud.

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #78 u: Svibanj 09, 2012, 11:43:43 prijepodne »
ja mogu samo reci, nikad mi niti jedna riba uginula, a da to nije bilo mojom greskom, kad zaglavi u filteru ili slicno. a uzimao sam i vece ribe, i manje ribe, pa cak i one koje su maltene taj tren iscupane iz usta od zenke. Slucajnost, sreca ili nesto trece, nemam pojma, ali ne sjeda mi ta teorija da ce od njih 10 ionako 4-5 uginuti.

O cijenama i sistemima prodaje nebih previse, ima svako pravo traziti sto hoce i koliko hoce, za sto hoce. Jedini stvarni problem koji ja vidim u prodaji punoglavaca i malih ribica je taj sto ti ustvari neznas sto kupujes, a bogami ni onaj koji prodaje, nezna sto tocno prodaje. Jer na ribici od cm, nema sanse da ti vidis dali je cista, da nije neki mix, hoce li biti kvalitetan primjerak ili slicno. Pa je onda i cijena od 20-30kn ipak mozda malo veca, ali s druge strane, svi troskovi koje prodavac ima, moraju se na neki nacin "naplatiti", drugim rijecima, ako on tako male ribe poklanja, ili prodaje po nekoj stvarno simbolicnoj cijeni, tek onda za sebe ne postize nista. I ne mislim na ove (ili nas) kojima se mrijest desi slucajno, pa hajde, da se rijesim toga, makar i djabe, pricam o ljudima koji ulazu u sve to, nemale novce, vrijeme i trud.
:up:

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #79 u: Svibanj 09, 2012, 12:17:01 poslijepodne »
Damire čovjek koji je pravi ciklidaš nikad, ali nikad neće prodavati ribu tek izleglu po cijeni od 20-30 kn.
Evo ja sam čekal od MeristAk ribice 2 mjeseca. Žena poštena ne želi prodavati riibice ispod 3-4 cm. Pravi ciklidista bude prvo sebe uvjerio da prodaje "čistu" ribu, a to nemre znat dok je riba ispod 4 cm. Trenutno mi u akvariju plivaju ribice nalik na "čovjek slon" . I kaj da napravim??? Od kog su došle?? Nemam pojma, jer sam ih kupoval na 2-3 cm njih više od raznih "ciklidaša".
Zato nemojmo sami sebe zavaravat. Kod kupnje riba svi mislite samo na mrijest i povrat uloženog :D :D :D
Kome za prav, a kome ne :P

Sad moram prestat jer sam več jednom zbog svog "jezika" i tjeranje pravice bil TRAJNO baniran 8)
Zato pozzz i sretno

btw; Ne kupovati ribe ispod 4 cm, znali bute kaj kupujete , spol, i nebute imali poslje 5 mužjaka i 2 ženke :D :D
« Zadnja izmjena: Svibanj 09, 2012, 12:20:13 poslijepodne od Ikota »
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline rokimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
« Odgovori #80 u: Svibanj 09, 2012, 12:29:23 poslijepodne »
Damire čovjek koji je pravi ciklidaš nikad, ali nikad neće prodavati ribu tek izleglu po cijeni od 20-30 kn.
Evo ja sam čekal od MeristAk ribice 2 mjeseca. Žena poštena ne želi prodavati riibice ispod 3-4 cm. Pravi ciklidista bude prvo sebe uvjerio da prodaje "čistu" ribu, a to nemre znat dok je riba ispod 4 cm. Trenutno mi u akvariju plivaju ribice nalik na "čovjek slon" . I kaj da napravim??? Od kog su došle?? Nemam pojma, jer sam ih kupoval na 2-3 cm njih više od raznih "ciklidaša".
Zato nemojmo sami sebe zavaravat. Kod kupnje riba svi mislite samo na mrijest i povrat uloženog :D :D :D
Kome za prav, a kome ne :P
opet ponavljam...ima na forumu ovdje "pravih" ciklidaša koji prodaju muda pod bubrege i još te gleda u oči i pravi budalom! netko će reći nije toga vrijedno ili da sam prava primitivna balkančina.....ali ja to zateram u neko mjesto(ako bude to bude dobro)!....jer tog nekog boli briga što sam se ja vozio ili gubio vrijeme(novac neću niti spominjati)....a tek ono razočaranje kad vidiš da to nije niti približno ono što bi trebalo biti! zato onaj prijedlog crne liste ja u potpunosti podržavam! može se desiti nesporazum sa jednim čovjekom(ima nas svakakvih) ali ako netko zezne 5 ljudi....to nije slučajno! malo ljudi ima na forumu baš vrhunske ribe....ali ako ima onda to treba i naplatiti, naravno! drugi koji ne žele to platiti neka kupuju jeftinije(i ja sam među njima)...onda zna da to nije F1 ili nešto takvo! ali to nije opet razlog da te netko odere za 30-40kn po punoglavcu! -?
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #81 u: Svibanj 09, 2012, 14:34:09 poslijepodne »

Vidi, ja se u osnovi slazem s tobom u potpunosti. S obzirom da sam tek negdje godinu dana u malawi vodama, smatram da sam jos relativno frizak i relativno neiskusan. Medjutim, i ovo malo sto sam vidio i prosao me je itekako naucilo da je jedini nacin za vidjeti hoce li riba valjati - pustiti je da barem malo naraste. Jer, i ja u 2 akvarija imam "slon" situaciju. A itekako znam od koga sam kupovao. Niti je ta vrsta, a ako i je, onda je totalno los primjerak iste. Da ne spominjem njihov mrijest, sva sreca pa sam bio dovoljno oprezan i pustio (i jos uvijek pustam) da ti malci rastu, nisam ih odmah isao prodati,pokloniti, bilo sto, jer vec i sad vidim da jednostavno ne valjaju, i da od nekih 15 malih cu imati mozda jednu ili 2 ribe koje ce liciti na ono sto trebaju biti. Nagalsak na liciti. Sto je s ostalima, losi roditelji, rodbinsko krizanje, netko uletio sastrane - jednostavno neznam, ali ako ja vidim da to nije to, onda to netko iskusan vidi i bez gledanja.  :D Ali, ne razmisljam o tome koliko one mene kostaju, u smislu struje, vode, hrane, pa da ih se rijesim i utrpam nekome. A da ce nazalost vjerovatno zavrsiti u kanalizaciji - hoce.

Sva sreca, malo sam uz pomoc, da ne imenujem, ispravio donekle situaciju, pa nabavio ono sto sam htio, samo, opet sam na kokos-jaje problemu, jer su ribe premale, medjutim, zasada je sve onako kako mislim da treba biti, ribe rastu, farbaju se, i mislim da su tipicni predstavnici svoje vrste. nista ekskluzivno, ali meni zadovoljavajuce.

kada sam ja, u jednoj slicnoj temi napisao nesto u stilu "nije problem (meni) dati ni 100 kn za ribu, ali ako je to to - kvalitetni predstavnik svoje vrste, s tocno odredjenim spolom", onda su me blago spustili u stilu "aha, ma da, to ti nitko tako ne radi, uzme se hrpa riba, pa kako prodjes"...... Da se razumijemo, nemam para, ali ako cu za 10 malih ribica, za koje neznam i ne mogu biti siguran u nista dati 300kn, zar mi nije bolje, ako vec imam tih 300kn i mogu ih dati za jednu tako nebitnu stvar kao sto su ribe, onda uzeti jednu, dvije, tri "prave", gdje cu tocno znati i vidjeti sto kupujem. I ne patim ja na neke eFove, divljake, mama iz singapura, tata dalmatinac, meni je u osnovi svejedno, ali ako vec nesto drzim, ulazem u to i novce, i vrijeme i trud, onda barem neka to bude ono sto zelim.

Uzimam na jednom mjestu, gdje se eventualni zayebi i pogreske jako brzo i ucinkovito rjesavaju, zamjenom, poklonom ili slicnim, tako da u osnovi mi i nije zao platiti cak i za malu ribu.

Stvarno nebih htio ulaziti u to tko je pravi ciklidas, tko prodaje kvalitetnu ribu, tko podvaljuje, jer o tome neznam nista, samo sam htio reci da donekle i razumijem to prodavanje malih riba na kile, po nekoj cijeni, jer je to osjetljiva tema, po tome bi netko mogao prozvati diskusase npr, pa zasto oni prodaju ribe od 4-5cm po 50-60-70kn, zasto ih ne puste da narastu do 8-10cm, pa onda prodaju po istoj cijeni, a ne po troduplo vecoj. Jasno, ovo je karikirano, njih sam uzeo kao primjer, iako vrijedi i za sve ostale tipove i vrste riba koje se nekom omrijeste, a taj netko ih prodaje. Svima je u cilju rjesiti se sto prije tih riba, osloboditi akvarije za sljedece mrijestove, smanjiti troskove hrane, struje i slicno.....

Kako rekoh, neznam, ali znam, da nema tih ljudi koji uzgajaju i prodaju, nebitno dali su to malawi, diskusi, gupiji, zlatne......., nasi akvariji bi bili poprilicno prazni, da se moramo osloniti samo na trgovine. a sumnjam da bi ista bolje prosli i kvalitetnije ribe nabavili. barem ne kod nas.

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #82 u: Svibanj 09, 2012, 15:32:08 poslijepodne »
Damire vidi se da si friški u ovom jer spominješ i uspoređuješ jednog Diskusa sa Malawcem.
Tko ima diskuse zna o čemu pričam, a ako te zanima malo prošvrljaj po "diskus" temama pa pogle način mriješćenja, kolko im treba da narastu ne te centimetre koje spominješ.

Da u pravu si što se tiče kupnje veličine i količine para. Da pametnije je uzet veču ribu i platit 5 kom 200kn nego 20 malih za iste novce.
Mi se volimo uspoređivat sa uzgajivačima. Onaj ko se time bavi ima akvarij 200 lit. i u njemu 5 riba recimo cearleusa. Nema križanja, zna koja mu je ženka nosila i kave je malce dobil, ubacuje tu i tamo svježu krv u taj akvarij. Ima takvih 5-6 akvarija i 5-6 vrsta koje razmnožava. E njemu bum dal za ribu kolko traži, ali kad mi tam neki "akvarista" prodaje malce koji su iz akvarija koji ima 70 riba i to jedno 10 vrsta..... e tu sam malo skeptik. Upitno je uzeti od takvog ribicu ne za 10 kn KOM. nego badave.

ETO OGLASA: POKLANJAM ciklide 5-6 kom. na 5cm 100% mix. Riba nije tolko ružna, no ja ju ne želim. Ako ima tko da bi ju udomil nek se javi   :)

Poklanjam ne tražim ni kune 8)
« Zadnja izmjena: Svibanj 09, 2012, 15:35:47 poslijepodne od Ikota »

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #83 u: Svibanj 09, 2012, 17:07:51 poslijepodne »
ma dobro, diskuse sam uzeo bezveze kao primjer, poanta stoji, neke ribe je lakse mrijestiti, neke teze, ali ako gledamo "uporabnu" vrijednost, mislim da su malawci najzeznutiji, jer ces lako dobiti mjesance, sto je kod drugih vrsta prakticki nemoguce. Ili nije?

Usput, imam i diskuse.....malo sam nespretno povukao paralelu, ne u zloj namjeri.

umjesto njih, ako gledas lakocu mrijesta, zivorotke bi se onda trebale....neznam ni ja sto, da ti platis nekome samo da ih uzme. a opet, i te ribe idu po 10kn po oglasima. Ono sto zelim reci, svaka riba ima svoju cijenu, a ako smijem biti i malo zloban, ne prema nikome odredjeno, vise onako opcenito, kad pogledas kakva se kokosarenja desavaju po oglasima, to je ono, da crknes od smijeha. da odem jos malo u ot, kad mi netko prodaje lecu, lemnu, rogolist, kugu i slicne korov biljke koje rastu doslovce u kanti, i to enormnom brzinom....sto reci. Ali, rekoh, svaka roba ima svoju cijenu i svog kupca.

Ali ti si se dotaknuo jednog odlicnog pitanja. Sto nekoga cini uzgajivacem ove ili one vrste? Ono sto zelim reci, slucajni mrijest ne kvalificiram kao uzgajanje. a vecina riba koja se prodaje su ipak slucajni mrijestovi. Ono sto si rekao - zaseban akvarij, kontrolirani uvjeti i onda moemo pricati o kvalitetnoj robi. sve sto potice iz nekakvih ukrasnih i zajednickih akvarija - zaboravi. Iako, i tu mozes dobiti prekrasne i kvalitetne ribe, postoje primjeri i za to, ali to je sreca i slucajnost.

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #84 u: Svibanj 09, 2012, 18:06:37 poslijepodne »
Iako, i tu mozes dobiti prekrasne i kvalitetne ribe, postoje primjeri i za to, ali to je sreca i slucajnost.

Normalno da možeš, ali to neznaš dok riba ima 2-3 cm več iznad 5 ;)

Offline baica_s

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #85 u: Svibanj 09, 2012, 21:15:24 poslijepodne »
Iako, i tu mozes dobiti prekrasne i kvalitetne ribe, postoje primjeri i za to, ali to je sreca i slucajnost.

pa to je 5mj. minimum hranjenja koliko bi ta riba onda koštala ako je ispravna :question:
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Svibanj 09, 2012, 21:19:11 poslijepodne »

pa to je 5mj. minimum hranjenja koliko bi ta riba onda koštala ako je ispravna :question:

za onog tko želi i voli ništa

Offline Brancinko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • From the beginning !!!
    • Čarolija balona
« Odgovori #87 u: Svibanj 09, 2012, 21:43:12 poslijepodne »
Potpisujem odgovor kolege DRC-a tko hoće taj će i platiti :up:

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #88 u: Svibanj 09, 2012, 21:50:23 poslijepodne »
Potpisujem odgovor kolege DRC-a tko hoće taj će i platiti :up:

evo ja slazem nesto od kvalitetnije kolekcije mbuna vecinom su iz Cichlidstadta i od kolege iz Srbije a 80 posto je  F1 i bogme kostaju

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #89 u: Svibanj 09, 2012, 22:25:07 poslijepodne »
mislim da bi bilo ok i u duhu teme, kad se vec doslo do zakljucka da je kod nas situacija da mala riba puno kosta (uvjetno receno), da netko konacno i napise nekakvu orijentacionu cijenu nekakvog f1  malawca iz tamo nekog uzgajalista.

cisto da mozemo usporediti. ali, ona riba gdje kupac bira spol, kvalitetna i provjerena, u velicini kad je to itekako sve vidljivo i jasno.

Offline glavoč

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • Hrvatska udruga ciklidofila Malawi
« Odgovori #90 u: Svibanj 09, 2012, 23:01:11 poslijepodne »
Rokimon kad sam se ja upustio u Malawi vode kupovao sam ribe od braće Mastina i Titecha. Riba je koštala od 30-40 kn, ali je bila na veličini da si dobio ono što si tražil. Znači ako trebaš 2m i 5f tak si i dobil i te su ribe bile na 4-5cm več su se počele farbat i nisi imal gubitaka.
Zakaj se danas govori "uzmi 10kom" ???
Zato kaj se forsira prodaja punoglavaca, pojedinci misle kak bu prehranili doma obitelj sa 5 vrsta ciklida
Mrijeste ih do iznemoglosti i onda kad počnu dobivati kržljavce počnu prodavati odrasle primjerke. Onda je spika: Kaj očeš???? 10 ili 15eura , kaj je to puno za ribu staru 2g, a riba je stara 3g.. (to kaj je riba imala u 2-3g. 5 mrijestova nema veze), Kupi si onda 3 cm za 40 kn, itd...itd...
Onda se pitate zakaj više ne dolaze i ne komentiraju ljudi na forumu poput . Mastina, Titecha, Zeljkoca itd,
Tolko od mene. Pozz

Tomek 1221 je si prodal papigu :D :D :D
Nisu oni napustili forum zbog toga,nego su ga napustili zbog obveza, ovakvih tema i bezveznih prepucavanja .......
i meni se gadi ovo čitat...  neznam tko vas tjera kupovat i onda pljuvat po ljudima,ja znam da se svasta prodaje a vas nitko ne tjera da to kupite...... il ja imam srece al mene u zivotu nitko nije digao za ribe ...sta dogovorim to platim i dobijem...
a to ikota da tebi ugibaju ribe koje su na 3 cm onda je to nesto do tebe...  ;)

Offline meristark

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
« Odgovori #91 u: Svibanj 10, 2012, 00:20:34 prijepodne »
"ako misliš na t.... nebu to pilo vode Cheesy Wink"
Mislim na njega, ali nisam ni mislila koristiti njegove usluge.
Želim se sama  izboriti za popuste i za prijateljstva.
Nadam se da u nečemu bar malo uspijevam ;)

ne znam ko je taj t... i koje su njegove namjere, nije bitno, al ovako se rhiannon prijateljstva ne stvaraju...
meni je ovo uzasno. . .i ove prozivke u ovoj temi su skroz bezveze, jer su se neki ljudi jako namucili da bi dosli do ribe koje nema i koliko god kostala ili ne kostala mozemo biti samo sretni da u vecini slucajeva samo treba odsetat do kolodvora za cijenu na koju smo pristali.
i ovo sto glavoc kaze..."il ja imam srece al mene u zivotu nitko nije digao za ribe ...sta dogovorim to platim i dobijem..."

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #92 u: Svibanj 10, 2012, 06:50:05 prijepodne »
Danas su takva vremena, da se sve što se radi ili naumije treba to što pre da se dobije.
No pre deceniju godina unazad puno sadašnjih akvarista, koji drže malavce nisu nit znali gdje je to jezero a danas to je sasvim drukčije i naravno danas se sve zna.
Medjutim kad se dadnu ciklidi u prodaju, nekad je bio limit 6 mjeseci.....dakle svestan i odgovoran akvarista nije dao ciklidiče, dok nisu napunili 6 mjeseci, ipak tad su to skoro odrasle jedinke, pa se im vidi pol a i neke nuspojave kao što su možda koje deformacije ili slične stvari. Naravno  svestan akvarista brine se i o tome da je sa brižljivom selekcijom imao u akvariju samo stvarno lepe primjerke, koji su mu sačinjavali matično jato. Neki su u tome postali i perfekcionisti.
Drugo što mi smeta, kad se dadnu premaleni ciklidiči jest i podatak, da su u dobi do nekih 4 mjeseca ipak najosjetljivi i u to vreme trebaju stvarno največu brigu ,ipak dugovečnost tih ciklida baš se u to vreme gradi /dobri uslovi dugi život, loši uslovi kratki život/.
I ako se osvrnem na prvi post...tako se drugovi akvaristi ciklidi ne kupuju...nije vam to supermarket, pa ajde toliko toga i toliko toga....kako se to radi puno je bilo lepih i iskrenih odgovora, pa da se ne ponavljam, postupajte kako su vam neki napisali.... ipak akvaristika jeste divan hobi koji puno traži i još više vrača.

Pa još nešto oko cene ....ima poslovica, koja kaže:nisam toliko bogat, da bih kupovao jeftino... to u ciklidistiki zanči, da je ponekad bolje dati kunu ili par njih više i tačno znati da smo kupili baš to i to vrstu i da ako budemo mi radili kako valja, budemo u tim ciklidima i uživali, naravno možemo dati i manje novca pa imati neke mixeve, zakržljane....

Kad če vas uhvatiti ona prava ciklid groznica...onda vam cena za neke raritete postat če ne bitna samo da si vi pribavite želejnog ciklida.Tako je to u ciklidistiki.

Eto malo za razmišljanje....i  onako za kraj u stilu Ripleya /da li ste znali/ :Ohridsko jezero je staro maltene toliko ko jezero Tanganjika....samo što  nema ciklida.

Neka blista snaga ciklida i da želim vam puno dobrih ciklida, novih vrsta i postova o vaših uspjehih u vezi ciklidistike a , sve manje nekih postova, koji ništa ne kažu... :)

Offline baica_s

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #93 u: Svibanj 10, 2012, 07:18:33 prijepodne »
evo npr. moje gold zebre prešle 1350km i 26h transporta te tri granice :klap: njih 11 stiglo fala Bogu žive i zdrave već se i za mrijest spremaju ovi dana :up:
sama cjena riba nije puno ali sve ostalo jeeeeeeeeee...............
ustajanje u 6h kavica cigarica i posmatranje Malawaca.ja uživam u slobodnom vremenu buljeći u staklo............. neprocjenjivo

Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #94 u: Svibanj 10, 2012, 07:51:20 prijepodne »
Baica svaka čast tebi i DRCVZ i još nekima koji fakat ulažete pare u ribe. Recimo takvima mi nebu puno dat za ribu ma kolko tražili.
Sada ste nabavili prekrasne primjerke pa bi bilo poželjno da pripazite da Vam se nekaj ne skriža.
Inače kapa dole :up: :up: :up:

Bojko tema je krenula od tome 1221 kak je poklonil 150 malawaca, pa se ja pitam kolko ih ima križanih u tom jatu riba.
Glavoč, da fale nam vaši komentari, al jbg kužim da svemu dođe zasitnost i neke stvari (mislim na net) polako padaju u zadnji plan :up:

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #95 u: Svibanj 10, 2012, 09:25:28 prijepodne »
Aj posto si mene spomenuo da se ukljucim :)te ribe koje sam poklonio nicu nikakav mix nego mpange od tome147,i moji zimbabve rock,fire fisch,i auolonocare jahobergi,a i da jesu mox poklonjene su i mislim da nebi nekom smetalo,druga stvar spominjali ste punoglavce i male ribe di se ne vidi koja je,dok smo ja i tomo prodavali malce bilo je nebrojeno ljudi sa foruma kod mene i vidjelo ribe i ako im nisu bile premale uzeli su ovisno po 20 kn ili 30 ako su bile vece,niko ih nije nagovaro nego sami odlucili ako hoce doticnu ribu,i napoklanjali smo se isto jako puno riba takvih malih ko je dobio znat ce i naci ce se u tekstu,isto tako nemogu rec da mozda nisam nekom dao nesto sto nije htio,ali ne iz neke zlobe nego jednostavno kad su male pogotvo auolonocare sve su iste pa se ni ne vidi do nekih 6-7 cm a do te velicine ih treba hranit kako je reko bojko 6 mj.jesam za to da se pokloni riba,ali isto tako ljudima pogotov tu sa foruma je svaka cijena skupa bila ona 20 kn ili 50 dok sam prodavo maticne ribe davo sam prvoklasne ribe koje sam uzo nesto od mastina nesto od sire i slicnih ,35 odraslih riba za 1700 kn i svima je bilo preskupo,tako da necemo o tome kako bi radjer uzeli skupu ribu odraslu i slicno,kad su mi doticni nudili 500 kn za 9 odraslih delfina starih 2 god -?isto tako sam uzo nebrojeno puta punoglavce od ljudi sa foruma i nije frka,nisam iso po nekom pljuvat i prozivat ga,kupio malu i naraslla bu,i narasla u nesto sto nisam trazio,ali boze moj to je akvaristuka i sve je moguce i znam dosta slucajeva di su ljudi u pet centrima kupili ribu pa nije rasla ili krepala kroz par dana.ikota spominjo si isto prodaju punoglavaca a nema dugo si isto prodavo borlei canfago malce koji trebaju kotilicu ,svi mi radimo istohtjeli bi nekaj zaradit a ne hranit predugo jer to sve kosta,hrana,voda,struja pa mjesto di ces imat te akvarije,i slicno.slao sam par puta ribe busom i ako je neko dobio nekaj krivo reko sam uvijek javi i rjesit cemo.nije nam se niko javio do sad,a vidim da svi pljuju sve.sve u svemu grozno,ovaj forum je posto mjesto di se ceka samo da neko pocne pisat nekakvu kritiku i di ce se drugi ukljucit kritizirat,nisam vidio da puno ljudi pise osim 3,4 covjeka ali sve u svemu ako sam ja nekoga zajebo na neki nacin ja se duboko izvinjavam jer mi nije bila namjera,ali mislim da nisam.eto toliko od mene,L.P

Offline tomo147

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
« Odgovori #96 u: Svibanj 10, 2012, 10:53:10 prijepodne »
TAKODJE SE PRIDRUZUJEM ISPRIKAMA ako je netko dobio nesto sto nije htio ali mislim da je eventualno mogao dobit drugu vrstu al mix cisto sumnjam ...
sobzirom da smo ja i tomo1221 imali ribe zajedno tj drzali skupa mrijesne akvarije moram se nadovezat da svakome al svakome ko je uzeo ribu smo rekli i naglasili da ukoliko nesto nebude ok da se jave i da ce se rjesit a kako je kolega rekao da se do sada niko nije javio vjerojatno su ljudi zadovoljni ....
isto tako nekazem da u toliko stotina prodanih i poklonjenih riba netko nije ostao zakinut za koju vrstu ali sve je bilo nenamjerno i slucajno i opet kazem da ako je neka se javi i rjesicemo jel oboica stoimo iza svoje rijeci ....

nakraju krajeva okomili ste se na tomu1221 i mene iz neznam kojeg razloga a naglasavam da su ribe poklonjene a ne prodane ... a isto tako ko je god bio kod mene i njega i vidio nase ribe tada i zna sta je dobio ili kupio ...

p.s-po mom misljenju ovaj forum je krenuo totalno krivim putem a i ova tema nema veze sa naslovom jel covjek sad cita kojekakve glupisti a to sto ga je najvise interesiralo odgovore je slabo dobio ... a ako iko misli da smo ja i tomo 1221 ikoga izj.... neka naglasi njemu i drugima da nek nikako nekupuju ribe od nas ....

i ljudi koji nas sada pljuju i kritiziraju su kupovali i zicali ribe bas od nas u vise navrata , u svemu tome mi nije jasno ako je neko od nas i kupio ribu tj jedanput , dvaput pa i treci put zasto je i dalje onda kupovao i peti i deseti put ...a nije bio zadovoljan ????? to mi bas nehoda .... ;)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #97 u: Svibanj 10, 2012, 10:57:28 prijepodne »
Tomo jesi prodal pticu?
Kaj  se pjeniš?
Moje sve cadango završile u jednom dućanu,
Prvoklasni primjerci bili na 4 cm, par sam ih prodal na3
cm po 15kn+gratis.
Pišem sve ovo da upoznamo dečka kako kupiti ribu. To je i tema.
To što ti sebe nalaziš ko negativca to je tvoja stvar.
Kupil sam od  tebe odrasle ribe i kasnije ih dal u pola cijene.
To je moja stvar, jel tako?

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Svibanj 10, 2012, 11:04:45 prijepodne »
Tomice tebe niko ne spominje, a sve je počelo sa samohvaljenjem tome1221
Kak je poklonil150riba. Počelo je ko zeka, a gle do kud.
Pozz

« Zadnja izmjena: Svibanj 10, 2012, 11:08:03 prijepodne od Ikota »

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #99 u: Svibanj 10, 2012, 11:12:36 prijepodne »
ikota jel ti to namjerno provociras ili sta?ja se nisam hvalio nego sam covjeku napiso da sam sve poklonio,nije to bilo nikakvo hvaljenje i nemoj provocirat bezveze jer imam i ja materijala dosta,a ne mislim se tu prepucavat bezveze,sve je pocelo jer si ti poceo kako se male ribe prodaju i ko zna kakve i sta vec,a isiti ti si htio kupit male ribe od nas po maloj cjeni,a naso sam se u temi jer spominjete t.... ko bi to trebo bit?ako znas da te neko namjerno zeznuo napisi ko pa bas to bio i ja, a ovo da tomu niko ne spominje kako kad si znao da ja i on zajedno drzimo ribe malavce i zajedno smo u tome,znaci ide mene ko i njega isto tak.to sto smo mi prodavali ribe nije iz nekog gusta jer ko god je imo mrijene akvarije zna da je to muka imat 5-6 akvarija i isto tolko grijaca i mjenjane vode i sto cuda,ali radis bilo sto da kapa neka lova.i opet naglasavam da je 50 posto ljudi koji su uzeli ribu od nas htjelo da ima damo ribu na cca 2 cm po 20 kn komad jer niko nema love i svi gledaju kako jeftinije proc.tako da bi te molio da ne spominjes moje ime bezveze pogotovo ako je podjebavanje,a na pitanje od pticama da ja i tomo147 drzimo sad golube pismonose pa ako ce ko trebat ima ih mali su ali je i cijena mala :up: