Srpanj 22, 2025, 19:30:22 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Malawi mBune kupujem  (Posjeta: 21903 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ja,Boro

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Malawi mBune kupujem
« Odgovori #100 u: Svibanj 10, 2012, 11:14:47 prijepodne »
samo da se malo nadovežem na ovu temu i prozivanje dotičnog...meni je uvalio Aluonnocaru od 20cm tvrdeći da je stara 1 god :D..za masne pare(riba ofucana,mršava..)...a ja sa ciklidima 5 god...i namrijestio svega...i čovjek me pravi budalom i uvjerava...srećom po njega,vratio mi pare,ja njemu uvaljnu"mladu"ribu...i ne želim pričati s nim ,kamoli ga vidjeti ikad više...štoviše bili smo na rubu fizičkog ekscesa...kasnije mi je jedan ciklidaš poklonio tu ribu jer mu je prevelika(jadniku uvalio za fine pare)...a ja ju dalje poklonio :)..krajnja nekorektnost!...zato ljudi, dobro se informirajte o ribama koje kupujete..i od koga ih kupujete!
..imao sam puno riba...al samo je jedna-Ciklid riba!!:)

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #101 u: Svibanj 10, 2012, 11:18:22 prijepodne »
Baica svaka čast tebi i DRCVZ i još nekima koji fakat ulažete pare u ribe. Recimo takvima mi nebu puno dat za ribu ma kolko tražili.

To je to.

Samo, ipak mi lagano dolazimo, izgleda, da cijena tih punoglavaca od 20kn i nije neka ekstremna, ako poticu od kvalitetnih roditelja, i od kvalitetnih ljudi. Jer su ti ljudi, ipak, cini mi se, platili nesto vise za te roditelje, ili su isto nabavili punoglavce, pa se patili s njima duze vrijeme dok nisu dobili ono sto zele. Ostaje jedino pitanje dali je kod malih riba moguce vidjeti hoce li valjati ili ne, a tu valjda dolazi onaj integritet i "ugled" prodavaca. Jasno, greske su moguce, ali opet, ako se iste rjesavaju na ucinkovit nacin, u cemu je tocno onda problem?

Prosjecna cijena nekakve ribice u nekakvom shopu je 20-30kn. Za ribu, najcesce bolesnu, zakrzljalu, drzanu u losim uvjetima, s velikom mogucnoscu da krepa jako brzo. Prosjecna cijena malog, zdravog i drzanog u adekvatnim uvjetima ciklida je 20-30kn. U smislu 20-30kn je mozda i puno u danasnje vrijeme kad je svaka para vazna, u smislu kupovanja ok ribe je nebitan iznos.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #102 u: Svibanj 10, 2012, 11:18:56 prijepodne »
Pa čitajuči ove poslednje postove...kako več pkava Bora Đorđević: Pljuni istini u oči....
Sad ja ne znam nit jednog , nit drugog nit trečeg u toj priči  ....  ali verujte mi ....nekad je to bilo sasvim drukčije i verovalo se, da su ciklidistiki u HR namijenjeni zlatni časovi, dani,godine...ali eto.

Svakako i takve teme trebaju da budu ,ožda za upozorenje ili samoočiščenje....

Snaga ciklida
 :)

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #103 u: Svibanj 10, 2012, 11:20:39 prijepodne »
ja boro kako sam ti reko kad si i bio kod mene te ribe koje si izabro,jer si bio kod mene i vidio u akvariju ribu i reko ocu tu,jel tako bilo?i onda si zvao da je riba star 4 god ,a kako sam ti reko sve ribe iz mojega tanka su kupljene od zeljkoca,mastina,i sve su stare bile 1.5 god.tako da nije istina bas to ,ja sam sigurno imo namjeru tebe zajebat i dat ti mislim da je bilo 4 ili 5 riba za 250 kn odraslih.to je ogromna lova za velike ribe?i kad si me zvao reko sam ti ako neces da vratis,a svadili smo se samo zbog toga jer si reko da ja lazem da je riba stara godinu i pol,ja stojim iza toga da su moje ribe sve iste starosti,a iz kojeg raloga si ti mislio drugacije nije ni bitno,mogli smo to rjesit i na normalni nacin vratis ribe ja tebi lovu kako je i bilo a ne se svadit bezveze. -?

Offline Ja,Boro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #104 u: Svibanj 10, 2012, 11:27:12 prijepodne »
hahaha..ne drobi!!!psovao si mi kad sam ti htio vratiti ribe...a pokazao si mi jednu ribu, a uvaljao drugu, staru...uostalom, sve sam ti u facu rekao i ne želim se više raspravljat s tobom!!doviđenja stari!
..imao sam puno riba...al samo je jedna-Ciklid riba!!:)

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #105 u: Svibanj 10, 2012, 11:30:46 prijepodne »
samo bi se jos nadovezo pod 1 JA BORO stvarno mi nije bila namjera te zajebat i ribe su stavrno stare god i pol ali nema veze.drugima ako ko misli da sam ga zajebo sa prodajom malaca ili slicno slobodno nek se javi i ja cu mu drage volje vratit te novce koje je dao za ribu.ovo je zadnji post od mene jer nemam volje vise tu dolazit steko sam super prijateljstva sa nekim ljudima tu na forumu i drago mi je zbog toga.svima sa foruma ljepi pozdrav i jos jednom se izvijnavam ako imam kome :up:

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #106 u: Svibanj 10, 2012, 11:42:41 prijepodne »
Podhitno preimenovat temu u BLACK MARKET :D :D :D  :roll:
Mislim da ona ideja o ocjenjivanju prodavača bude morala zaživjeti ;)
Podržavam :up:

Offline jajokc

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • Radi ono što voliš i nikada nečeš morati raditi
« Odgovori #107 u: Svibanj 10, 2012, 12:08:51 poslijepodne »
Istina uvijek ispliva vidjelo -?
Daniel Jajetic
098/170/20/10

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #108 u: Svibanj 10, 2012, 13:00:49 poslijepodne »
od zezancije do grubih rijeci i svega ostaloga.. ajde smirite se, ovako necete doci do pravog puta.. Svi danas grijesimo i ucimo na greskama.. ak je tko koga zajeb... neka nekupuje ili neuzima kod njega i bok pero.. šta vam bi da od ovakve teme napravite parlaonicu..  :D
ak se ovako nastavi, nece biti crne liste, nego ce biti jednostavno tema zakljucana i to je to..

svako ima svoje misljenje, ali ja to misljenje nikad neiznosim u javnost, cuvam ga za sebe i takav sam, nevolim popljuvat druge i ako me zajebe neko, znam da kod njega necu vise uzimat i to je to, a sad da ga idem pljuvat pred svima, nisam takav.. do sada sam kod svakoga uzimao, dobivao ribe i na poklon, svaka cast i nemam zamjerki ni za koga, svi ste mi dragi kao svaki pojedinac.. neznam cemu svađa zbog poklanjanja riba i slicno..

ajde pricajte malo pozitivnije stvari, nemoramo uvijek ici do kraja.. sad znamo ponesto i dobro za neke..

priblizava se roštiljada, sad se prepirete oko riba, a na ja jarunu cete pit pivu skupa  :D

Offline baica_s

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #109 u: Svibanj 10, 2012, 13:04:58 poslijepodne »
Baica svaka čast tebi i DRCVZ i još nekima koji fakat ulažete pare u ribe. Recimo takvima mi nebu puno dat za ribu ma kolko tražili.
Sada ste nabavili prekrasne primjerke pa bi bilo poželjno da pripazite da Vam se nekaj ne skriža.
Inače kapa dole :up: :up: :up:

Bojko tema je krenula od tome 1221 kak je poklonil 150 malawaca, pa se ja pitam kolko ih ima križanih u tom jatu riba.
Glavoč, da fale nam vaši komentari, al jbg kužim da svemu dođe zasitnost i neke stvari (mislim na net) polako padaju u zadnji plan :up:
nastojim maximalno...........  21 vrsta podjeljena u 4 velika akvarija :up:
složeno po veličini i razlici u boji te ishrani
hvala
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #110 u: Svibanj 10, 2012, 13:20:35 poslijepodne »
ja mislim da ce uskoro trebati i peti, kako si krenuo  :up:

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #111 u: Svibanj 10, 2012, 14:27:30 poslijepodne »
Veš se očistio.

mislim, da su ponekad potrebne i takve stvari, da bih se u istom trenu to i poboljšalo odnosno ispravilo.

Sve u svemu dobar akvarista te ozbiljan dat če od sebe najbolje ciklide ilti ribe.
I da kod ciklida nema zarade ali ima dosta rada, ponekad i za badava.

Al to je ciklidistika :D

Da ne bih bilo ciklida,  odavno bih jih več izmislili ;) i to je način spajanja ljudi...ljubav do tih riba.

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #112 u: Svibanj 10, 2012, 15:18:52 poslijepodne »
e kad smo vec tu jbg i ja velim ne isplati se rušit prijateljstva zbog par riba koje nisu vrijedne kao prijatelj kojeg steknes na forumu i ja sam tako prosao ali nema veze neka taj uživa u svemu što ima i zaželi ali kako kaže jajokc istina uvijek ispliva na vidjelo

Offline papa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #113 u: Svibanj 10, 2012, 16:08:08 poslijepodne »
Imam ja rjesenje za SVE, ljepo svi rasprodati Malawce i preci na Tanganyiku!!!!  :D ;)

E i da ajde malo leda neko pice stavit i smirit zilavce pa i sa alkoholom ako treba!  :up:

Offline baica_s

• Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #114 u: Svibanj 10, 2012, 16:34:46 poslijepodne »
nesteču se pravi prijatelji tako lako  pa ni na forumu........... nekoga koga si vidio dva puta u životu nenazivam prijateljem za prijateljstvo treba povjerenja i vremena :up:
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline baica_s

• Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #115 u: Svibanj 10, 2012, 16:37:20 poslijepodne »
Imam ja rjesenje za SVE, ljepo svi rasprodati Malawce i preci na Tanganyiku!!!!  :D ;)

E i da ajde malo leda neko pice stavit i smirit zilavce pa i sa alkoholom ako treba!  :up:
kako smiriti živce kad nekom napraviš par usluga i ugostiš ga u svom domu meza piće a taj ti zabije nož u leđa :down:
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #116 u: Svibanj 10, 2012, 17:00:54 poslijepodne »
Pa ko da je opsednuto stanje :D
make cichlid not war :P

Offline ivan lovric

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Sesvete
« Odgovori #117 u: Svibanj 10, 2012, 21:22:49 poslijepodne »
Ljudi moji, nakon svih ovih prepirki=pizdarija dođe mi da prodam akvarij i prije nego sto sam prvu ribu u njega ubacio!

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #118 u: Svibanj 10, 2012, 22:52:33 poslijepodne »
Jako zanimljivo..

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #119 u: Svibanj 10, 2012, 23:08:47 poslijepodne »
ajde poslikajte svoje akvarije, da ubijemo malo tu negativnost, da se malo opustimo uz nase ribeke.. ;)

Offline jajokc

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • Radi ono što voliš i nikada nečeš morati raditi
« Odgovori #120 u: Svibanj 10, 2012, 23:13:49 poslijepodne »
ajde poslikajte svoje akvarije, da ubijemo malo tu negativnost, da se malo opustimo uz nase ribeke.. ;)

Totalno :D
Daniel Jajetic
098/170/20/10

Offline hrhonda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
« Odgovori #121 u: Svibanj 10, 2012, 23:22:50 poslijepodne »
Rokimon kad sam se ja upustio u Malawi vode kupovao sam ribe od braće Mastina i Titecha. Riba je koštala od 30-40 kn, ali je bila na veličini da si dobio ono što si tražil. Znači ako trebaš 2m i 5f tak si i dobil i te su ribe bile na 4-5cm več su se počele farbat i nisi imal gubitaka.
Zakaj se danas govori "uzmi 10kom" ???
Zato kaj se forsira prodaja punoglavaca, pojedinci misle kak bu prehranili doma obitelj sa 5 vrsta ciklida
Mrijeste ih do iznemoglosti i onda kad počnu dobivati kržljavce počnu prodavati odrasle primjerke. Onda je spika: Kaj očeš???? 10 ili 15eura , kaj je to puno za ribu staru 2g, a riba je stara 3g.. (to kaj je riba imala u 2-3g. 5 mrijestova nema veze), Kupi si onda 3 cm za 40 kn, itd...itd...
Onda se pitate zakaj više ne dolaze i ne komentiraju ljudi na forumu poput . Mastina, Titecha, Zeljkoca itd,
Tolko od mene. Pozz

ja sam u dva puta narucivao ribe od kolege i mogu reci samo rijeci hvale...

Tomek 1221 je si prodal papigu :D :D :D
Nisu oni napustili forum zbog toga,nego su ga napustili zbog obveza, ovakvih tema i bezveznih prepucavanja .......
i meni se gadi ovo čitat...  neznam tko vas tjera kupovat i onda pljuvat po ljudima,ja znam da se svasta prodaje a vas nitko ne tjera da to kupite...... il ja imam srece al mene u zivotu nitko nije digao za ribe ...sta dogovorim to platim i dobijem...
a to ikota da tebi ugibaju ribe koje su na 3 cm onda je to nesto do tebe...  ;)

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #122 u: Svibanj 11, 2012, 00:20:26 prijepodne »
hrhonda nešto si želio reći ili...?
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #123 u: Svibanj 11, 2012, 08:01:10 prijepodne »
Ljudi moji, nakon svih ovih prepirki=pizdarija dođe mi da prodam akvarij i prije nego sto sam prvu ribu u njega ubacio!

A nije tako strašno kako to izgleda. Ciklidaši su dobri ljudi i akvaristi...uvjeričeš se i sam, kad češ ih upoznati...tako da samo ti nastavljaj sa ciklidima....znaš šta kaže Konings :Enjoying in cichlids :)

Offline rokimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
« Odgovori #124 u: Svibanj 11, 2012, 08:17:48 prijepodne »

A nije tako strašno kako to izgleda. Ciklidaši su dobri ljudi i akvaristi...uvjeričeš se i sam, kad češ ih upoznati...tako da samo ti nastavljaj sa ciklidima....znaš šta kaže Konings :Enjoying in cichlids :)
to ste Bojko i meni rekli kad sam kretao sa ciklidima! ;) žao mi je što više niste češće na forumu sa svojim savjetima i vedrim duhom! sad nakon nekog vremena vidim da ipak niste sasvim u pravu što se tiče dobrote ciklidaša...,ima tu dobrih ljudi..ima nažalost i onih drugih! ali to me nije obeshrabrilo niti omelo da uživam u ciklidima! Vama sve 5 na pozitivi :klap:
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.