Pa ovako, nastojala sam izbjeći filtraciju i sve ono što bi mi samo povećavalo tehnički dio, jer mi je potrebno da bude što manji ali proučavajući akvarije i informirajući se na sve strane došla sam do zaključka da bi ipak bilo najbolje da imam standardnu filtraciju kao i obični morski akvariji zatvorenog tipa, dakle bioloska, kemijska, mehanicka filtracija, plus rasvijeta, cirkulacija, sustavi za hranjenje,te sustavi za održavanje parametara i to bi sve išlo automatski i u velikim razmijerima. A drugi sustav bi funkcionirao na dnevnoj izmijeni mora sa prirodnim morem koje se pumpa iz okolice.
Sve se bazira na jakim pumpama koje se nalaze na zasticenom mjestu u okolici akvarija, trebaju biti zasticene. Zatim trebaju imati mehanicku filtraciju koje ce odstranjivati krupni otpad na samom ulazu da ga pumpe ne povucu i ubace u sistem gdje moze napraviti stetu. To more se zatim cijevima prvo odvodi na finu mehanicku filtraciju, gdje se odstranjuje fini sediment iz mora, nakon toga ide u kemijsku filtraciju gdje se odstranjuje kemijsko zagadenje i otrovi, a nakon toga ide u sustav sa uv lampama gdje se odstranjuju i unistavaju virusi, paraziti... i nakon toga se sprema u posebne spremnike od kuda se koristi za dnevne izmijene mora.