meni samo nije jasno, u kojem periodu se uginuce desi? koliko sam ja shvatio, u pitanju su sati, da ne kazem minute, cim riba dodje u akvarij, ugine. Zanimljiv detalj je i sto nista drugo ne ugiba, iako se slazem sa svime (plastika,boja,los filter, nedostatak kisika), ukoliko je nesto u vodi, zar nebi to utjecalo i na ribe koje su vec unutra, zasto samo pridoslice stradaju?
Zasto sve gorenavedeno ne utjece na sve ribe, vec samo na nove? Nemoguce je da su se postojece ribe "navikle" u tolikoj mjeri da su imune ukoliko je problem u katastrofalnoj vodi koja u par sati uzrokuje ugibanje. Dodatno zbunjuje da cak ni neonke ni corydorasi, dakle ribe koje slove kao osjetljive i koje inace prve stradaju ako nesto ne stima, uopce ne reagiraju, i sto god da je problem, ne utjece na njih.
Mislim da tu postoji jos neki detalj, pored svega ovoga, sto realno ni ne moze uzrokovati ugibanje u tako kratkom roku. Gdje nabavljas te nove ribe, jesu sve uginule iz istog izvora, mozda su ribe drzane u drasticno drugacijoj vodi (ro, drugaciji ph, tvrdoca i sl), pa je period prilagodbe na obicnu pipovacu koja je kod tebe prekratak i to uzrokuje naglu smrt....?