Srpanj 18, 2025, 17:13:51 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: NEK SE ZNA  (Posjeta: 2612 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dzems

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
NEK SE ZNA
« u: Travanj 01, 2012, 14:08:42 poslijepodne »
Dragi moji forumasi imam potrebu sa vama podjeliti "postenu"kupovinu djelova.Dakle pukao mi je davno pokrov rotora za flual 404 i nedavno vidim da "gospodin"JOSIP kojemu je nick name mountain 36 prodaje djelove fluala 304.Znam da je pokrov jednak za obadva i dogovorimo se.50 kn za pokrov,rotor i osovinu.Dobijem pakat nakon par dana i evo vam slike...Skroz desno je moj puknuti pokrov (da nebi "gospodin"rekao da sam slikao krivi),a ovo ostalo je u paketu.Pogledajte molim vas osovinu za koju gospodin tvrdi da je ispravna i da je to kod njega radilo godinu dana,naravno vidite i da pokrov ima istu gresku kao i moj,ali ajde..."gospodin" je to zaljepio toliko da izdrzi dok otvorim paket.Tragovi ljepila su vidljivi.SRAMOTA pomislim i zovem "gospodina".Kazem u cemu je problem ali naravno on negira...U redu prijatelju,bacio sam 59 kuna i sad bacam pare za telefon,pozdravim ga i zavrsim razgovor.Minutu poslje on zove i trazi broj tekuceg da mi vrati pare...ok,ipak ima postenja bar mrvicu.To je bilo prije 10-15 dana, nema para.Posaljem mu pp da zasto je trazio broj moga racuna i da cu ga "pohvaliti"na forumu...i eto drame.Danas zove i kaze kako je trenutno u krizi,da ce poslat iduci tjedan.Bas sam neki pomislim,mozda je covjeku 50 kn ogroman novac,mozda jadnik nema za kruh i mliko,ma daj da ja njemu uplatim koju kunu nek se veseli jadnik...ali dok mi misli vrludaju kazem samo OK.Nedugo zatim opet on i prica li prica,to je bilo u redu,vi mene muljate,ja sam platio troskove,kod mene je to radilo...pokusavam nesto kazati ali ovaj ne prestaje,nemogu doci do rijeci...u pozadini cujem kokodakanje njegove lipse polovice i citiram "posalji ga u picku materinu".E moj druze,tu sam dosao do rijeci jer je i "gospodin"za trenutak zastao...ma jel me to gospodja opsovala...citajte forum i uz pozdrav djeci i gospodji prekidam razgovor.Nedugo zatim evo ga opet i ispricava se za rijeci,citiram "Lude zene"Ne prihvacam ispriku i prekidam...
Mozda sve ovo i nisam trebao s vama podjeliti,ali ipak NEK SE ZNA..oprostite na citiranim psovkama
« Zadnja izmjena: Travanj 01, 2012, 14:15:16 poslijepodne od dzems »
Totalna Steta

Offline stomed

• Punopravni član
Odg: NEK SE ZNA
« Odgovori #1 u: Travanj 01, 2012, 14:40:34 poslijepodne »
svaka cast na prozivci, trebali bi to svi raditi i tada bi bilo puno manje pizdarija. dok god nema nikakvi posljedica ljude nista nesprjecava radit to god zele, sama cast vecini i tako nije jaca strana

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #2 u: Travanj 01, 2012, 14:44:37 poslijepodne »
da imao sam i ja neugodna iskustva, ali o tome cemo u ponedjeljak ( dok vidim da li sam jos jednom pop..., jer budala je lakovjerna jednom i zauvjek ) jer ja sam ih imao par komada .
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline mountain36

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #3 u: Travanj 01, 2012, 16:09:47 poslijepodne »
Vjerovali vi meni ili ne ja sam poslao citav i ispravan pokrov rotora sa poste na remizi(jos sam slanje paketa platio 24kn).Sa gosp. sam dogovorio cjenu od 50kn,sto bi znacilo da bi ja dobio 26kn ali ja sam taj pokrov koristio  god. dana i uredno je sve radilo i nije bilo nikakvih problema.Dali se pokrov ostetio prilikom transporta neznam ali ne vidim razlog zasto bi ja bio odgovoran za to ...

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #4 u: Travanj 01, 2012, 17:22:52 poslijepodne »
neznam, u redu je upozoriti druge da znaju i neka paze, samo ja sam takav ako imam nesto u vrijednosti od dijelova do 50kn, radije bi to nekome poklonio, jer necu propast za 50kn, odnio bi na bus i poslao, a neka onaj koji preuzima plati bus, isto ce ispast kao da je platio taj dio.. a sad da se zajeb.. sa ti dijelom koji kosta najvise 50kn, nebi bas, rado bi poklonio, pa ako valja valja, ako ne, nebi ga ni slao.. nikad nikog nisam zajebal, al necu ni dalje, za sada sam sa svima oke, i nemam prigovora sto mi je naravno drago.. rado pomognem svakome, al ovakve stvari treba izbjegavati jer nisu kako treba.. nadam se da cete vas dvojica to uspjet rijesiti na normalan nacin, ili na to zapravo zaboraviti i na greskama nauciti, jer to sve je u danasnje vrijeme normalna pojava..  :)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #5 u: Travanj 01, 2012, 21:55:35 poslijepodne »
Vjerovali vi meni ili ne ja sam poslao citav i ispravan pokrov rotora sa poste na remizi(jos sam slanje paketa platio 24kn).Sa gosp. sam dogovorio cjenu od 50kn,sto bi znacilo da bi ja dobio 26kn ali ja sam taj pokrov koristio  god. dana i uredno je sve radilo i nije bilo nikakvih problema.Dali se pokrov ostetio prilikom transporta neznam ali ne vidim razlog zasto bi ja bio odgovoran za to ...

kako ste pobogu slali da je 24kn? pouzecem?

18 kn je paket do 2 kg... koliko ja znam.. i jos par kn gore ako ide lomljivo... i onda jos nesto gore za pouzece,., plus manipulativni trosak primatelja...

takve stvari s eili pakiraju u cvrste kutije.. i salju ko paket.. ili se stave u kutiju ili mjehurastu kuverti u salju preporukom.. jeftinije je  i manja je sansa da ce se polomit medju pismiam.. nego medju teskim kutijama...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline mountain36

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Travanj 01, 2012, 22:19:15 poslijepodne »
Nisam slao poduzecem vec privatno i zena mi je rekla da otkupna posiljka kosta 24kn.Priznajem sada da je moja greska sto sam stavio u kutiju od mobitela i nisam osigurao taj poklopac rotora ali znam i mogu garantirati da je bio ispravan kada sam ga slao .......

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #7 u: Travanj 01, 2012, 22:20:42 poslijepodne »
nije da ga branim,ali u nekim postama kao da mesari rade :up:
Karlo-u sam slao aquaclear 20,pa mu je dosao u djelovima :up:

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #8 u: Travanj 01, 2012, 22:24:08 poslijepodne »
nije da ga branim,ali u nekim postama kao da mesari rade :up:
Karlo-u sam slao aquaclear 20,pa mu je dosao u djelovima :up:

tak da ima zanimaciju, lego aquaclear 20 :D

i ja sam par puta dobio posiljke ko da su igrali nogomet njima

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #9 u: Travanj 01, 2012, 22:28:14 poslijepodne »
da tako nekako,sreca sam imao jedno kuciste od 30 viska pa sam mu poslao ponovo.
Zbilja kao da rade s bagerima i tenkovima :D

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #10 u: Travanj 01, 2012, 22:56:42 poslijepodne »
meni redovito stižu paketi kao da su ih šutali do Dubrovnika  :down: :down:
zaboli njih ćurac za pakete
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #11 u: Travanj 01, 2012, 23:10:50 poslijepodne »
meni redovito stižu paketi kao da su ih šutali do Dubrovnika  :down: :down:
zaboli njih ćurac za pakete
potpisujem :up:

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #12 u: Travanj 01, 2012, 23:37:45 poslijepodne »
jednom mi je bilje došlo kao da je čiča poštar jedno 274x prešao preko kutije svojim prdljivcem od motora (nije ni čudo što ih moji cucki ne vole) tako da sam na kraju imala krem juhu u vrečici, a ne bilje...
no, ostalo je sve ok došlo i otišlo... tako da nemam niti jedno negativno iskustvo s poštom osim gore navedenog...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Travanj 01, 2012, 23:43:51 poslijepodne »
neznam za interne ali za medudrzavne mogu osobno potvrdit da ih otvaraju za pregled i potom zatim bacaju od stola gdje sjede do kolica na sredini sobe, bez obzira na oznaku lomljivosti ili gornje strane. na posti cesto znaju i stavit veci/tezi paket na manji i onda ga pljosti, isto osobno iskustvo pri podizanju paketa. samo, kolega dzems tvrdi da su vidljivi tragovi ljepila(a ako je stvarno ljepljeno onda uvjek jesu) i to malo pobija tezu da su postari krivi. necu se mjesat, nije to ni moj problem, samo kazem daje to tako.
i bez obzira na sve, istina je da onaj koji salje treba se potrudit da sto bolje zapakira stvar, ja sam primao i osjetljive kontrolere s ebaya od privatnih prodavaca pa mi nijedan s svojom sondom nije dosao razbijen a to je dosta osjetljivije od jednog plasticnog poklopca. usput, postoje pravila kako se treba pravilno zapakirati a za novce zapakirati ce i oni na posti, sve lomljivo ide u kutiju koja se dobro ljepi ili veze a unutar kutije oko stvari se mora staviti zguzvani papir ili nesto drugo da sprjecava tubmanje unutar paketa.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #14 u: Travanj 01, 2012, 23:54:39 poslijepodne »
kolega dzems tvrdi da su vidljivi tragovi ljepila(a ako je stvarno ljepljeno onda uvjek jesu) i to malo pobija tezu da su postari krivi.

U oglasu je čovjek lijepo napisao da je poklopac puknut

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=71519.msg711438#msg711438

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Travanj 02, 2012, 00:14:52 prijepodne »
neznam, nisam ja gledao oglas tj, nisam ni znao da postoji do sada. mene ovo iskreno nit interesira nit se zelim mjesati u tude stvari..samo kazem sto je dzems napisao da je strgano i da se vide tragovi ljepljenja na tom mjestu, ako je prije tako dogovoreno, ok, meni i tako svjedno sta se oni dogovaraju medusobno

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Travanj 02, 2012, 00:24:48 prijepodne »

neko tu nekog ....  -?

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #17 u: Travanj 02, 2012, 12:32:07 poslijepodne »
Da tu oglasu piše da je slomljen a ovdje: "Vjerovali vi meni ili ne ja sam poslao citav i ispravan pokrov rotora sa poste na remizi"

Baš tužno  :( ,

mountain36 , isprićaj se čovjeku i vrati mu novac.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #18 u: Travanj 02, 2012, 13:32:19 poslijepodne »
istina uvijek izađe na vidjelo, koliko god se pokusala sakriti, nemoguce je.. nebi se htio mjesati u tuđe stvari, ali mislim da nije bilo u redu od mountain36 da je ucinio takvu stvar za 50kn, jos pogotovo sad kad sam vidio oglas koji sve govori.. ali se nadam da ce se to rijesiti i sve krenuti kak treba i da se takve stvari na forumu nece ponavljati.. ipak smo svi tu da jedni drugima pomazemo i ucimo od svakoga sve vise i vise, a ne da se muljamo i krademo jedni od drugih.. to neprolazi ovdje, za mene je bar tako..  :ying:

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #19 u: Travanj 02, 2012, 15:22:10 poslijepodne »
zbog takvih situacija ja obavezno prije dogovora oko kupnje prvo trazim 2-3 slike toga sto kupujem, a isto tako ja posaljem par slika prije nego odem na postu.

Offline thorus

• Moderator (lokalni)
  • Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #20 u: Travanj 02, 2012, 19:11:30 poslijepodne »
Ja mogu posvjedočiti da sam s gospodinom dzems-om imao poštenu kupoprodaju koju je on ispoštovao do kraja, i ponio se više no pošteno.
Stoga želim posvjedočiti o njegovom poštenju!
I ako on tvrdi da je tako kako je naveo, ja mu vjerujem.

Na nekim forumima postoji bed ref lista, good ref za pošteno ispunjen trejd/prodaju i bad ref za prevaru.
Biti prevaren je grozan osjećaj.

Offline mountain36

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Travanj 02, 2012, 20:29:51 poslijepodne »
Mada se niti malo ne osjecam krivim za ovaj nesporazum vratiti cu covjeku novac  ali co to biti moja zadnja prodaja na nevidjeno i da ja odgovaram za tudje greske ....

Offline hrhonda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
« Odgovori #22 u: Travanj 02, 2012, 21:03:49 poslijepodne »
Svi mi imamo na forumu jedan uzi krug poznanika s kojima smo dobri sirom hrvatske i sire i veci krug povrsno poznatih forunasa i zbog toga kad god nesto kupujem raspitam se s bliznjim kolegama dali netko poznaje prodavaca i kakva su iskustva s njim . mislim da ste tako najsigurniji pri kupovini. ja sam osobno cesto kupovao preko naseg foruma bez losih iskustava da sad ne imenujem stekao sam dosta pouzdanih kolega iz Varazdina, Broda, Zadra(Nina) i Zagreba tako da kad nesto kupujem mala jr vjerojatnost da netko od njih vec nije cuo za prodavaca. iako ni ja za 50 kuna nebih provjeravao nista. zao mi je samo da je doslo do ruznih rijeci zbog 50kn !

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #23 u: Travanj 11, 2012, 11:25:36 prijepodne »
Mada se niti malo ne osjecam krivim za ovaj nesporazum vratiti cu covjeku novac  ali co to biti moja zadnja prodaja na nevidjeno i da ja odgovaram za tudje greske ....
a sta mislite jeli... :down:
Totalna Steta

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #24 u: Travanj 16, 2012, 16:19:42 poslijepodne »
uplatio  :up:,nek se i to zna
Totalna Steta