AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 40l
- temperatura, 23
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH nemjerim
- vrijeme od pokretanja akvarija, 9 mjeseci
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, 2.5 tjedna, ali je filter i pola vode bilo zaciklirano
- koliko često i koliko mijenjate vode tjedno 15%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija svaki drugi tjedan
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) teta teck 600l/H unutrasnji
- način i periodi čišćenja filter materijala svakih 3 tjedna
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) spuzve
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? vulkanit i prirodni panj sa mahovinom
- grijač da
- pumpa za zrak da
- CO2 sustav – kakav diy
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) serino gnojivoflorena u kombinaciji sa profitom i aquabon 6 in 1
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka kozice, gupiji oko 12 komada plus bebe, antracitusi i koridoroasi
- starost ribica od 3 tjedna do godinu dana
- ima li potencijalnih „terorista“ ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) hranim ih jednom do dva puta dnevno, hrana ja stvarno raznovrsna imam ih 5 vrsta
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) nista
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) prosli tjedan primjenjeno 15% vode i ociscen filter
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke bilje sve zivo i bujno
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma na gupijima su pocele propadati zadnje peraje, kao da su se zaljepile
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... samo u roku dan su pocele propadati im peraje
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) ribe normalno jedu
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) normalan
- kad su se simptomi prvi puta uočili danas ujutro kada sam nasla dvije crknute
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima serin bakeropur
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? samo te dvije danas i treca se sada pati
- stanje ostalih stanovnikan male i ostale veselo plivaju