Srpanj 30, 2025, 23:41:11 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Jedan bezveze  (Posjeta: 5354 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Jedan bezveze
« u: Veljača 22, 2012, 21:59:48 poslijepodne »
Ali, stvarno bezveze. No, da stalno ne tupim nesto nekome, red je pokazati nesto i od svojih teglica.  :D :D

Prica o ovome, nazovimo ga akvarijem, je puna slucajnosti i raznoraznih krpanja. sve je pocelo kada je situacija u kuci postala neizdrziva zbog raznoraznih posudica, teglica, kutijica i slicnog sa komadicima biljaka, korijenjem, listicima, koje ja cuvam i nadam se da ce jednog dana postati biljke. I onda sam dosao na ideju to samo nabacati u nekakvu vodu, staviti nesto da je zivo unutra, i neka raste, svakako zauzima manje mjesta. i tako sam i napravio, posadio, nalio vodu, ubacio saku corydorasa i zaboravio na sve to, neko vrijeme. Onda je bilje pocelo rasti. Pa sam malo presadjivao, rasporedjivao,da je koliko toliko oku ugodno. Nije nista posebno, ali hajde, nije bas ni toliko ruzno.

E onda je plan "veliki akvarij za discuse" poceo stekati i pucati po savovima. Rijesis jednu prepreku, pojavi se 10 drugih. Uglavnom, moj akvarij za discuse je jos na papiru, neke stvari su rijesene, neke nisu, a ribe u medjuvremenu rastu. e onda sam dosao na ideju da ovaj akvarij privremeno iskoristim kao dom za moje ribice, dok ne rijesim pravi smjestaj.

I eto, da ne duljim, akvarij je tu, ribe su unutra, sve je ok, ne djeluju mi ni bolesno ni nesretno, dakle, kupio sam malo vremena. 7 discusa, 2 sake corydorasa i jedan mali gibiceps.

Tehnicki podatci su nezanimljivi, 200 i sitno litrica, filter 1200l/h (deklarirano, koliko je stvarno neznam), spuzve, lava, keramika za filtraciju, voda 29C, grijac 300w, gnojivo tu i tamo malo zeljeza i nutrafina, co2 nema. U biti, trudim se sto manje cackati po ovom akvariju, redovito tjedno mjenjam vodu, ostalo ne diram, ionako je privremeno.

Znam da nije nesto, ali bolje ne moze, niti imam volje niti sredstava ulagati u ovaj akvarij, kako rekoh, nece on dugo.... ;) Hvala na gledanju!

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: Jedan bezveze
« Odgovori #1 u: Veljača 23, 2012, 03:11:46 prijepodne »
meni se sviđa i dobro izgleda sve.. a i naravno kad su unutra diskusi, tako da se tu nemoze nista lose reci..  :up:

samo jedan minus mi je unutra, a to je ova cijevcica od zracne pumpice na desnoj strani, da ju malo sakrijes, mislim da bi ljepse izgledalo, ali sve u svemu, sve pohvale..  ;)

p.s. i znaci nista od morske, odustao si ili se pripremas za najbolje dane?  :)

Lp

Offline Karla

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 64
« Odgovori #2 u: Veljača 23, 2012, 08:10:01 prijepodne »
ako tako izgleda kad radiš bezveze kako će tek izgledati kad budeš radio zaozbiljno? Šalu na stranu akvarij izgleda odlično, a vidim da i sam proživljavaš sve probleme koje doživljava svaki istinski zaljubljenik u akvaristiku (manjak akvarija , nerazumjevanje okoline, kronični manjak sredstava,prostora.....). Gdje si nabavio diskuse?

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 23, 2012, 09:17:56 prijepodne »
p.s. i znaci nista od morske, odustao si ili se pripremas za najbolje dane?  :)

Nisam odustao, samo je neizvedivo rjesavati sve u isti tren. Sve je to jedno veliko krpanje i pretakanje iz supljeg u prazno, sad se priprema jos jedan malawi, u medjuvremenu pokusavam realizirati i taj "pravi" za discuse, ma ono..... neznam odakle krenuti, a sve odjednom jednostavno nemogu. K tome dodaj jos i zatrpanost akvarijima, a opet, dok ne nabavim novi, ne mogu ni neki stari (manji) rashodovati, tako da, kokos jaje problem.

Ustvari, neznam ni ja kojeg ce mi vraga ta pumpa za zrak, nebi se ona vidjela, ali ona crypta mi nesto kilavi, nikako da ispravi listove, onda se to nebi vidjelo, ovako je pomalo ruzno, ali sto se moze.

Karla> hvala, drago mi je da ti se svidja. Stvarno nije nista posebno, nemam ja smisla za uredjenje akvarija, posebice ne ovih biljnih. Kod mene ti nije manjak akvarija u tolikoj mjeri, koliko je manjak velikih akvarija, kako ribe rastu, tako mi se povecava potreba za prostorom, tocno ovo sto sam i Alenu napisao - da bi stavio novi, veliki akvarij, prvo moram rijesiti ovaj mali (uvjetno receno mali), a njega ne mogu rjesiti dok nemam gdje s ribama...i eto ti problema. Na svu srecu, razumjevanja imam i previse, financije manje vise, uvijek se tu nesto da izmuvati i smisliti. Jasno, ne u onoj mjeri koliko bih zelio ili trebao, ali ne zalim se.

Discusi su domaci, dio je poklon, dio je nabavljeno od uzgajivaca, neznam bas smijem li reklamirati, uglavnom, zna se tko prodaje kvalitetne discuse na ovim krajevima.... ;)

Offline tvsb

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Veljača 23, 2012, 09:23:58 prijepodne »
Kako ja volim ovakva rješenja, akvarij jako dobro izgleda !
Kolega, kazes da nemas smisla za uređenje akvarija, a ja kazem zvat cu te iduci put kad budem slagao tank, da mi slozis jedan onako bezveze  :D :D
Svaka cast :up:

Offline forser

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
« Odgovori #5 u: Veljača 23, 2012, 16:46:39 poslijepodne »
nice..

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 23, 2012, 18:02:54 poslijepodne »
Eto, hvala.... :-[

Offline Mrnja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #7 u: Veljača 23, 2012, 18:18:46 poslijepodne »
Svi kupujete diskuse baš kakvi se meni sviđaju. :zagrljaj: Muče nas slične brige glede novih/večih akvarija. :roll:  Što se tiče uređenja, moram priznati da sam zbog tvojih postova tu na forumu očekivao malo više, al si se spasio skromnim naslovom i uvodom, tak da buš dobil pozitivnu ocijenu. :up:

Offline dejanb82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • adriana
« Odgovori #8 u: Veljača 23, 2012, 19:10:33 poslijepodne »
 :up:

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 23, 2012, 19:24:10 poslijepodne »
Cuj, hvala!  ;)

Ne, ozbiljno, ja se trudim uvijek naglasiti da ja nemam dara za slaganje akvarija, odnosno neki pametni scape. Nemam ni volje, a ako cemo totalno iskreno, ne vidim ni poante. Ok, za neke male ribice, jata neonkica, ovo ili ono, hajde, jos bih se i potrudio. Ali s obzirom na ribe koje drzim, nekako mislim da su one glavne zvijezde akvarija, bilje je tu samo da popuni rupe, obavlja svoju biolosku funkciju, i hajde, malo podigne akvarij. Ovi diskusi su jos mali, bebe od par mjeseci, ali recimo u drugom, izuzetno slicno, litrazom i opremom i da ne kazem identicno slozenom akvariju, gdje su veliki i odrasli skalari - probaj si zamisliti kad te bestije krenu rjesavati neke svoje razmirice, bilje leti na sve strane, panjevi sami bjeze od njih, a tek koji nered naprave ove ostale ribe bjezeci od njih, scape je u ovako malom akvariju (a po meni, sve ispod 500-600 litara je mali akvarij), besmislen, ukoliko ce u njemu zivjeti ribe od 15-30cm promjera.

Za to treba imati nekakvu umjetnicku crtu, ja je nazalost nemam.

Offline casper

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #10 u: Veljača 26, 2012, 15:11:12 poslijepodne »
Nije loše za jedan "bezveze"... :D
Diskusi su prekrasni!

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 08, 2012, 19:38:37 poslijepodne »
Da malo osvjezim temu s jednim "problemom"...

Nije nista akvariju, nije nista ribama, ali jedna biljka mi nije jasna.

Radi se o crvenom lotusu, koji, kako se mozda na slikama i vidi, odlicno raste, napreduje bez ikakvih problema. ali u zadnjih 3-4 dana, jedan list, odnosno stabljika s listom, je pocela rasti u visinu. Valjda necu pretjerati, ako kazem da naraste 3-4cm dnevno!!!!, jucer se list poceo siriti po povrsini vode, danas se vec lagano savija prema dolje. ostali listovi su tu negdje, na visini na kojoj bi i trebali biti.

Citao sam da on ide u visinu ako je svjetlo slabo, mislim da nije u tome stvar, jer ostali listovi normalno rastu, razvijaju se sami listovi, a stabljike su nekih 10-tak cm, ali ovaj je pretjerao. Dali je netko imao takav slucaj, dali da taj list rezem, ili da ostavim, ne smeta mi, ali malo vizualno kvari dozivljaj, jer se vidi jedio stabljika, kao da po pola akvarija imam crtu.... :down:

I kad sam vec tu, par slikica ribica, nisu nesto, ali meni su prekrasni.

Offline Karla

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 64
« Odgovori #12 u: Lipanj 11, 2012, 21:41:51 poslijepodne »
lijepo je vidjeti nove slike tvog akvarija(nadam se da ćeš nastaviti s vremena na vrijeme postavljati nove slike). nažalost s tom biljkom se do sada nisam susretao ali valjda će se javiti netko tko se kuži u čemu je stvar

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Lipanj 11, 2012, 21:45:37 poslijepodne »
list sam danas odsjekao....nakon panicnog budjenja u 5:30 jutros na temu "ej, dizi se, napuklo ti staklo kod diskusa".....a struja vode ga zaljepila direktno na staklo, list ne vidis, samo crtu po staklu, onako u polumraku.... :D :D :D :D :D

A slike, ma hocu, nista se tu posebno ne desava, mjenjaj vodu-hrani ribe, i to je to....i tu i tamo sisaj valisneriu.... :D

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Lipanj 12, 2012, 00:02:27 prijepodne »
lotus je vrsta lopoca i najnormalnije je da nakon nekog vremena listovi krenu gore ako biljku redovito ne obrezujes...cim odrezes dva tri takva visoka lista ponovno ce listovi rast nisko...

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Lipanj 12, 2012, 00:05:51 prijepodne »
E puno hvala. Nekako mi bilo zao rezati, fasciniralo me kojom brzinom je ta stabljika rasla, ne pase mi bas da ide toliko visoko. U biti, ne pase mi da ide ista u visinu nego sto je sada.

Znaci, bez milosti, redovito rezanje....nema neke sanse da se taj odrezani list posadi pa iz njega nesto bude, pretpostavljam? on se drugacije "razmnozava"?

Offline dossier

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Lipanj 12, 2012, 00:09:58 prijepodne »
iz lista ne moze nista potjerat jer mladice rastu samo iz gomolja...list slobodno baci:) meni isto puno bolje izgleda kad ne ide u visinu..samo rezi  :)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Lipanj 12, 2012, 00:11:26 prijepodne »
Ok, zahvaljujem. Nece biti druge.  :up:

Offline chak

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #18 u: Lipanj 12, 2012, 08:33:50 prijepodne »
Akvač ti je baš cool  :P
Ak je ovaj bezveze  -? ,kak bu zgledal onaj s vezom :clown:

A diskusi ti izgledaju mrak  :zagrljaj:

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #19 u: Lipanj 12, 2012, 16:16:33 poslijepodne »
pa baš mi i nije bezveze kako si nazvao temu baš je lijep a i ribe su lijepe

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Lipanj 12, 2012, 19:06:33 poslijepodne »
Hvala.

Pa kad je krenulo, bilo je bezveze, od ostataka. Sad to mozda na nesto i lici, a ribe su barem meni ionako glavni adut, biljke manje vise.... :up:

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Lipanj 12, 2012, 20:33:12 poslijepodne »
 :klap: samo tako i pametno ipak je Diskus zahtjevni ciklid

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Lipanj 12, 2012, 21:14:20 poslijepodne »
valjda necu ureci, za sada nikakvih problema....jedu, rastu, ne boje se nicega....samo da tako i ostane....

Iako, sad su me uhvatili oni "biotopski" akvariji, ali zao mi je ovo rasturati, ipak lici na nesto, a i izlagati ribe stresu, da sad nesto mjenjam postav....

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Lipanj 12, 2012, 21:41:01 poslijepodne »
da ima na yuo tube lijepih tankova sa diskuzima par grana i to je to i meni izgledaju fenomenalno

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Lipanj 12, 2012, 21:42:11 poslijepodne »
Tako cu vjerovatno i napraviti, kad ih budem selio u veci akvarij, pokusat cu ga srediti u tom stilu, samo grane, kamen i panjevi, eventualno koja biljka, tek toliko....zasada mora ostati ovako.