Kolovoz 06, 2025, 13:49:11 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Promjena pigmentacije ili neki nedostatak?(Ajmonijer)  (Posjeta: 996 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
Promjena pigmentacije ili neki nedostatak?(Ajmonijer)
« u: Veljača 19, 2012, 17:01:13 poslijepodne »
Prije tjedan dana sam uzeo 2 mlada Ajmonijera,skroz su mali.Stavio sam ih u Nano akvarij sa Bettanom i 4 Koridorasa.Algi nemam jedino svako toliko se skupi prasina po bilju pa mi je trebao netko da to malo "protrese".Prije par dana sam primjetio na jednom Ajmonijeru zuckastu njusku,a nakon jos dva dana sad je cijela glava zuta i izgleda da ce cijeli postati zlatne boje.Zanima me da li je to promjena pigmentacije kod sazrijevanja ili mu mozda nesto fali ili smeta?Vodu mijenjam redovito,cak sam danas isao promijeniti iako nije bilo jos vrijeme.Akvarij je jako zabiljen i nemam nikakvih problema sa ribama i njih dvojica se ponaqsaju vise nego zdravo.Evo par snimaka,jedva sam ih ulovio,stalno su u pokretu i ne silaze sa bilja.A da imam i 5 Kozica unutra......ps:kod svake promjene stavljam FFM za onu kolicinu promjenjene vode....

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: Promjena pigmentacije ili neki nedostatak?(Ajmonijer)
« Odgovori #1 u: Veljača 20, 2012, 10:40:23 prijepodne »
A sa čime ih hraniš i da li dodaješ vitamine?

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 20, 2012, 18:57:01 poslijepodne »
A sa čime ih hraniš i da li dodaješ vitamine?
Hranim ih sa spirulin tabletama,jedu i drugu hranu,ali jos su nove i tek se sad druze sa korijima za jesti.Tablete stoje sa strane i ne guraju se,uglavnom jedu nesto suhog povrca koje mocim u vitamine.Boja je vise zlatna nije bijela ni cisto zuta.Sad sam stavio novu lampu pa ce se sve bolje vidjeti,na prvoj mu je kolega,a tako je i on izgledao do neki dan,a evo jos slika

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #3 u: Veljača 20, 2012, 20:02:42 poslijepodne »
može biti da je tako obojan, ima njih svakakvih, albino, normalnih... pa može biti da je tek nakon par dana došao k sebi i dobio pravu boju.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 20, 2012, 20:13:33 poslijepodne »
može biti da je tako obojan, ima njih svakakvih, albino, normalnih... pa može biti da je tek nakon par dana došao k sebi i dobio pravu boju.
Pa mazim ih i pazim,reagiram cim je nesto sumnjivo :DZlu ne trebalo...Sad je neka zlatna boja,a zivahan je skoro pa previse 8)

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Veljača 21, 2012, 09:01:39 prijepodne »
Čuj na fotkama ne vidim nikakvu patologiju.

Zna se dogoditi da u slučaju povišene razine nitrata riba problijedi ali ako ti radiš redovite tjedne promjene vode i imaš dobru filtraciju tada to ovdje nije slućaj.
Također se ovakvi slučajevi znaju pojaviti kod trovanja nekim metalima ali i u nedostatku vitamina.

Ništa, prati situaciju, hrani kao i do sada a može i kuhana blitva, špinat i tikvice.

Pozdrav i sretno.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 21, 2012, 12:25:04 poslijepodne »
Čuj na fotkama ne vidim nikakvu patologiju.

Zna se dogoditi da u slučaju povišene razine nitrata riba problijedi ali ako ti radiš redovite tjedne promjene vode i imaš dobru filtraciju tada to ovdje nije slućaj.
Također se ovakvi slučajevi znaju pojaviti kod trovanja nekim metalima ali i u nedostatku vitamina.

Ništa, prati situaciju, hrani kao i do sada a može i kuhana blitva, špinat i tikvice.

Pozdrav i sretno.
Boja je sve samo ne blijeda ili bijela,sad je bas fora,zlatni malisan.Prosli tjedan sam im stavio prokuhanu tikvicu,nisu bas bili zainteresirani,dat cu im danas.U zadnje vrijeme su nekako pitomiji,dolaze cim vide da drugi nesto jedu,inace nisu....Dat cu im svima vitamine pred vecer,pred gasenje svjetla,poz i hvala...