Srpanj 22, 2025, 22:11:42 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Stop ACTA!  (Posjeta: 8208 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Stop ACTA!
« Odgovori #50 u: Veljača 12, 2012, 10:33:00 prijepodne »
ne da ćemo morat podržavat nego će naši dečki morat ići glavu gubit za zli imperij...i to na naš trošak... nevjerojatno i suludo...al ok...

svi normalni ljudi mogu normalno ići bilo gdje drugim normalnim ljudima,bez obzira na vjeru, naciju ili kvazidemokraciju... problem je u ovim materijalističkim  šizofreničarima koji su na vrhovima vlasti...skoro svih vlasti...bome bi i ja rado u Iran...mislim da bih se pozitivno iznenadio i više nego što sad mislim, a mislim jako pozitivno....

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #51 u: Veljača 12, 2012, 12:01:34 poslijepodne »

Pa stvar je vrlo jasna, Iran je uz Sjevernu Koreju i Venezuelu jedina zemlja koja ne sluša zapad (čitaj USA) i što drugo izmisliti nego nuklearnu prijetnju, tako je bilo i sa Irakom i to je obrazac za sve buduće zemlje koje pokažu svoj ja. Ima i drugi recept - to je oslobođenje podjarmljenog naroda od diktatora...al to pali samo ako zemlja nije vojno snažna. :P   mislim kaj reći, jel da smo ih pročitali! :)

Ako im je Irak bio groblje onda će im Iran biti još veće.....mogu ih zauzeti ali da će se mirno šetati Teheranom..e neće!

Offline Zoomba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vinkovci
« Odgovori #52 u: Veljača 12, 2012, 12:09:47 poslijepodne »
Citat:
i sad kad Izrael i USA zarate sa Iranom..morat cemo podrzavat cifute. Dooo jaajaa..
Pas mater a htjeo sam putovat u Iran 8( bili mi poznanici motorima ima negdje putopis...ni najmanju neugodnost nisu dozivili..cak su ih lijepo i docekali posto su putnici(zbog vjere da ne objasnjavam sad ali..Muhamed je bio putnik)krug zemalja koje sam mislio obici sve je manji.
Nooo..da se ja vratim na actu
Venom..aa u tome je stvar??a ja sam mislio da se radi o minopolu..ok..onda sam za..samo da se ti lijepo mozes igrat vani..  sweat

heheheeh...bravo generacijo! :D
TikaTaka, MadaFaka

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #53 u: Veljača 12, 2012, 12:21:41 poslijepodne »

Pa stvar je vrlo jasna, Iran je uz Sjevernu Koreju i Venezuelu jedina zemlja koja ne sluša zapad (čitaj USA) i što drugo izmisliti nego nuklearnu prijetnju, tako je bilo i sa Irakom i to je obrazac za sve buduće zemlje koje pokažu svoj ja. Ima i drugi recept - to je oslobođenje podjarmljenog naroda od diktatora...al to pali samo ako zemlja nije vojno snažna. :P   mislim kaj reći, jel da smo ih pročitali! :)

Ako im je Irak bio groblje onda će im Iran biti još veće.....mogu ih zauzeti ali da će se mirno šetati Teheranom..e neće!

slazem se u potpunosti, ali se bojim da bi to moglo zavrsit nuklearnim ratom, a ne samo okupacijom irana...i to lako moguce trecim opcim :dead:

vojna tehnologija je desetljecima ispred ove koja se prikazuje nama, zamislite sta bi se dogodilo kad bi velike sile pocele iz rukava sipat nove vrste naoruzanja koje su godinama pripremale za ovakav scenarij....brrrrrrr...
TikaTaka, MadaFaka

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #54 u: Veljača 12, 2012, 12:30:28 poslijepodne »
Vedrane..poslao sam ti link sa moto foruma..no izgleda da stranica gdje je bio putopis,vise ne postoji..koja steta!kakve su to lijepe slike bile..a i putopis.No dovoljno je par komentara procitat od ljudi koji su bili,zapadu je Iran izvor zla ali ti ljudi se po gostoljubljivosti ne mogu ravnat sa ni jednom EU zemljom..I tako da znate..na strani sam Irana(na svom poslu imao sam samo jednom ljude iz Irana ali zive u Turskoj jednostavno su kod mene imali besplatno cijeli dan eto toliko su na mene ostavili dojam to sto sam procitao i cuo od nasih ljudi koji su bili tamo.)
Jedina "neugodnost" je ta sto nase zene takodjer moraju pokrit kosu..a neees ti!
E da..iran nije neka supak ne razvijena zemlja(opet..kako zapad misli)Nit je to kao u Kabulu(Afganistan)koji ima stanovnika vise nego nasa cijela zemlja a 80% nema struju,nit je to toliko opasna zemlja kao npr prolazak kroz Izrael(paranoicna i opasna zemlja za putovanje)i prije ce te ortodoksni zidovi kamenovat sto si krscanin nego muslimani u Iranu.Imamo totalnu krivu predodjbu o svemu,tako da znate.

Renta imas pravo..Iran nije Irak..imaju profesionalnu vojsku,vojnu tehnologiju koja nije stara 30 godina a i nije bas tako mala zemlja..imaju i velik broj ljudstva..a i kako su se Rusi i Kinezi izjasnili(imas i na youtube snimke)..nikako nije u Interesu te dvije zemlje da se dira Iran....nafta..nafta..strategija..nafta itd
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Veljača 12, 2012, 12:49:20 poslijepodne »
a sto se tice acta-e i prosvjeda...pa mi hrvati smo poznati po tome sto nam je zima ili da nam smeta kisa kad se treba pobunit i prosvjedovat...a kad kasnije zagusti, onda smo svjetski prvaci u kukanju...sva sreca da svi narodi u europi nisu takvi usrani pa se mozda oni umjesto nas uspiju oduprjet acta-i i skrse taj pokusaj nametanja monopola...
sjecam se ovih zadnjih prosvjeda, tzv "fejsbuk"...kod nas u vinkovcima je bilo i vise ljudi nego sto sam ocekivao...ali u zraku se mogao osjetiti strah...dok se nije krenulo u setnju gradom svi su se samo pogledavali i okretali...strahota je koliko smo isplaseni...

na kraju...i ja sam razocaran stavom dosta sugradjana i nekim odlukama...kao sto je ova koja se dogodila na referendumu...razocaran sam manjkom svijesti u ljudi koji ne da znaju i bore se za svoja prav nego jos kao mutavi idu na ruku kvazi poduzetnika koji im uskracuju sve...pocevsi od onog naj osnovnijeg, a to je prijava djelatnika...naravno da sam razocaran i sa stvarima s kojima sam se osobno susretao...od bande ne ocekujes nista drugo nego da te pokusa pokrast, ali od kolega sam ocekivao vise...
sve to nije razlog da sada kleknemo i kazemo game over...ja se nadam da cu danas sutra odgajati dijete kojem cu moci pogledati u oci umjesto da mu kazem; cuj tih dana je padao snijeg, a svejedno ti je sine vec mjesec dana prije toga na referendumu odluceno da idemo u eu, uz sve to hrvatska je igrala za trece mjesto na europskom prvenstvu u malom nogometu...razumijes sine...trece mjesto! :D
TikaTaka, MadaFaka

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #56 u: Veljača 12, 2012, 14:44:56 poslijepodne »

slazem se u potpunosti, ali se bojim da bi to moglo zavrsit nuklearnim ratom, a ne samo okupacijom irana...i to lako moguce trecim opcim :dead:

vojna tehnologija je desetljecima ispred ove koja se prikazuje nama, zamislite sta bi se dogodilo kad bi velike sile pocele iz rukava sipat nove vrste naoruzanja koje su godinama pripremale za ovakav scenarij....brrrrrrr...

Mislim da bi to bio najkraći rat u povijesti

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Veljača 12, 2012, 15:09:06 poslijepodne »
Citat:
Mislim da bi to bio najkraći rat u povijesti

definitivno bio bio, bez obzira koliko bi se zemalja ukljucilo...citao sam neke projekcije...neka prdvidjanja...i mogu reci da bi po tome bilo vrlo gadno...i definitivno...rijetki bi prezivjeli...
TikaTaka, MadaFaka

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Veljača 12, 2012, 15:33:11 poslijepodne »

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #59 u: Veljača 13, 2012, 16:51:24 poslijepodne »

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Veljača 13, 2012, 22:38:11 poslijepodne »
Ja mislio da je to šeks  :D

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #61 u: Veljača 13, 2012, 22:39:36 poslijepodne »
Ja mislio da je to šeks  :D

hahahahahaha  :D  :D  :D

Offline ZLovric

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 58
« Odgovori #62 u: Veljača 14, 2012, 08:38:18 prijepodne »
Ova ACTA bi ukinila dosta toga , koliko se ne slazem s tim isto bi prebolio . Bili bi normalna djeca , druzili bi se vise , igrali po ulicama , smisljali nove igre , i uzivali vani u prirodi , a ne sad culit za kompjuterom , gibit vid , razum , postajat ovisnik o nekim glupim igrama ... Ipak sam si nekako vise za neg protiv  :-[
Haa, kad bi bilo samo to o čemu ti prijatelju govoriš! No, nažalost puno je složenije!
Evo jedan članak u kojem možete pročitati na jasan način objašnjeno što donosi ACTA : http://www.monitor.hr/clanci/acta-ad-acta/161209/

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #63 u: Veljača 14, 2012, 08:47:09 prijepodne »
upravo pročitala taj članak i htjela staviti (isto) link na njega!
iako ima još dosta članaka o ACTA-i i do kojih ste se svi dokopali, sigurna sam (naravno, oni koji su zainteresirani)
ima tako na Monitoru i link na članak o ACTA-i i gladi (raznih vrsta)...
do sad mi je bilo štošta nejasno s ACTA-om ali sad su mi se oči otvorile ....
jer sva ova kontrola interneta postaje benignom u odnosu na kontrolu proizvodnje lijekova-hrane....u odnosu na kompletnu kontrolu opstanka na planetu...
nastojim ne vjerovati u teorije zavjere, no, očito je da u njima ima "nečega" .... zavjera bogatih protiv siromašnih je definitivno prisutna (i) u ACTA-i

no, ono što očito nikad neću shvatiti jest - ako bogati učine siromašne nepostojećima - na leđima koga će se dalje bogatiti?
koga će krasti? tko će im raditi, pa makar kao lakaji i sluge? u čemu je dugoročna računica?
ili je to filozofija tipa "poslije mene potop"?

« Zadnja izmjena: Veljača 14, 2012, 08:51:54 prijepodne od babyboom »

Offline ZLovric

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #64 u: Veljača 14, 2012, 11:51:20 prijepodne »

do sad mi je bilo štošta nejasno s ACTA-om ali sad su mi se oči otvorile ....
jer sva ova kontrola interneta postaje benignom u odnosu na kontrolu proizvodnje lijekova-hrane....u odnosu na kompletnu kontrolu opstanka na planetu...
nastojim ne vjerovati u teorije zavjere, no, očito je da u njima ima "nečega" .... zavjera bogatih protiv siromašnih je definitivno prisutna (i) u ACTA-i

no, ono što očito nikad neću shvatiti jest - ako bogati učine siromašne nepostojećima - na leđima koga će se dalje bogatiti?
koga će krasti? tko će im raditi, pa makar kao lakaji i sluge? u čemu je dugoročna računica?

Potpisujem!!!

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Veljača 14, 2012, 13:29:48 poslijepodne »
Ova ACTA bi ukinila dosta toga , koliko se ne slazem s tim isto bi prebolio . Bili bi normalna djeca , druzili bi se vise , igrali po ulicama , smisljali nove igre , i uzivali vani u prirodi , a ne sad culit za kompjuterom , gibit vid , razum , postajat ovisnik o nekim glupim igrama ... Ipak sam si nekako vise za neg protiv  :-[
Haa, kad bi bilo samo to o čemu ti prijatelju govoriš! No, nažalost puno je složenije!
Evo jedan članak u kojem možete pročitati na jasan način objašnjeno što donosi ACTA : http://www.monitor.hr/clanci/acta-ad-acta/161209/

odlican tekst!

hvala za link :)
TikaTaka, MadaFaka

Offline Davincie

• Novi član
  • *
« Odgovori #66 u: Veljača 15, 2012, 16:31:34 poslijepodne »

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #67 u: Veljača 17, 2012, 11:11:05 prijepodne »
Sto se tice Europskog suda i filtriranje podataka na internetu...pocetak ali ..
 http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=599675
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #68 u: Veljača 18, 2012, 22:54:32 poslijepodne »
Ukucala sam u google: kickasstorents i dobila i ovaj odgovor:

Radi prigovora koji smo zaprimili temeljem odredbi američkog Zakona o zaštiti autorskih prava (Digital Millenium Copyright Act, skraćeno DMCA), uklonili smo 1 rezultat(a) iz ove stranice. Možete pročitati DMCA žalbu zbog koje smo rezultate uklonili na ChillingEffects.org.

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #69 u: Veljača 19, 2012, 20:44:47 poslijepodne »
a ja ovaj:

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #70 u: Veljača 19, 2012, 20:50:56 poslijepodne »
Krivo sam napisala, ukucaj - kickasstorentz - z je na kraju a ne s.

Offline ZLovric

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #71 u: Veljača 19, 2012, 20:53:16 poslijepodne »
Ne da silama mraka, vrag mira. Smislili su opet nešto novo:
http://www.bug.hr/vijesti/nista-sopapipa-e-idemo-dalje/114206.aspx

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #72 u: Veljača 19, 2012, 20:57:26 poslijepodne »
Jesam:

Koliko vidim ta je domena prema whois mrtva vec pola godine i na nju se naselili spameri.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #73 u: Veljača 19, 2012, 21:10:34 poslijepodne »

Djelomicno si u pravu, a djelomicno ne.  To "nesto" je odavno poznato i dogada se upravo pred nasim ocima iako vecina toga jos nije svjesna ali osjeca svakodnevno na svojoj kozi - gotovo je s vremenom jeftine nergije i sada graf proizvodnje nafte ide strmo prema dolje, a nismo niti cemo na vrijeme pronaci alternativni izvor koji bi nam omogucio nastavak zivota na kakav smo naucili u proteklih pedesetak godina koje ce u ljudskoj povijesti ostati zabiljezeni kao doba najveceg prosperiteta ikada. A istovremeno populacija buja i u najvecim svjetskim velesilama vise nisu zadovoljni sa sakom rize i hrdavim biciklom.

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #74 u: Veljača 19, 2012, 21:28:53 poslijepodne »
Nasli smo mi bome jako dobre alternativne izvore energije, samo što ne odgovara određenoj skupini da se nafta prestane koristiti... Za cijenu od nekih 50 000 eura možeš ju prestati koristiti odmah.

Fotoćelije na krov, i auto na struju  :up:

Da se to čak i za puno manje novca napraviti, i nadam se da će ići razvoj u tom smjeru  :up:

Kod nas se to ne primjeti, ali ima u Njemaćkoj recimo cijeli gradić se napaja iz obnovljivih izvora energije, i imaju i viška  :up: