a sto se tice acta-e i prosvjeda...pa mi hrvati smo poznati po tome sto nam je zima ili da nam smeta kisa kad se treba pobunit i prosvjedovat...a kad kasnije zagusti, onda smo svjetski prvaci u kukanju...sva sreca da svi narodi u europi nisu takvi usrani pa se mozda oni umjesto nas uspiju oduprjet acta-i i skrse taj pokusaj nametanja monopola...
sjecam se ovih zadnjih prosvjeda, tzv "fejsbuk"...kod nas u vinkovcima je bilo i vise ljudi nego sto sam ocekivao...ali u zraku se mogao osjetiti strah...dok se nije krenulo u setnju gradom svi su se samo pogledavali i okretali...strahota je koliko smo isplaseni...
na kraju...i ja sam razocaran stavom dosta sugradjana i nekim odlukama...kao sto je ova koja se dogodila na referendumu...razocaran sam manjkom svijesti u ljudi koji ne da znaju i bore se za svoja prav nego jos kao mutavi idu na ruku kvazi poduzetnika koji im uskracuju sve...pocevsi od onog naj osnovnijeg, a to je prijava djelatnika...naravno da sam razocaran i sa stvarima s kojima sam se osobno susretao...od bande ne ocekujes nista drugo nego da te pokusa pokrast, ali od kolega sam ocekivao vise...
sve to nije razlog da sada kleknemo i kazemo game over...ja se nadam da cu danas sutra odgajati dijete kojem cu moci pogledati u oci umjesto da mu kazem; cuj tih dana je padao snijeg, a svejedno ti je sine vec mjesec dana prije toga na referendumu odluceno da idemo u eu, uz sve to hrvatska je igrala za trece mjesto na europskom prvenstvu u malom nogometu...razumijes sine...trece mjesto!