Ajmo sagledati realno - nekad davno smo imali chat preko IRC-a i news grupe gdje se uglavnom moglo nesmetano diskutirati bez ikakvih ogranicenja, ali su svima bila puna usta brigeo oko privatnosti.
S vremenom su ti mediji postali out i veci dio komunikacije se preselio na moderirane forume sve do pojave Facebooka ili Twittera. Diskusije su moderirane, ljudi se natjecu tko ce vise privatnih detalja staviti online na svoj fejs profi pa danas cak i postoje clienti koji u realnom vremenu svim tvojim prijateljima pokazuju tvoju trenutnu lokaciju, a graja oko privatnosti i slobode komuniciranja nikad veca
Jesam to ja nesto krivo pohvatao ili neke stvari ne stimaju ? 
politicari koriste te termine "svi" hehehe

moja slobodna procjena je...da na primjer na ovom forumu ima mozda samo 1% ljudi koji na fejsbuku pokazuju svoju trenutnu lokaciju, a mozda samo 10% ljudi na ovome forumu koji na fejsbuku ostavljaju non stop neke statuse tipa; piskio sam, kakio sam, veceras idem tamo i tamo...cak mislim da sam pretjerao sa ovi 1% i sa ovih 10%
ja bih povukao poveznicu izmedju takvih fejsbuk fanatika i vecine ljudi koja slusa narodnjake...nije istina kosto nam se pokusalo predstavit da vecina ljudi slusa cajke i da su svi neka pijana banda koja razbija boce i poteze pistolje, nego su oni u glavnom glasniji, agresivniji i nametljiviji od ostalih...
tako ti na fejsbuku u oko nece upasti 100 ljudi koji taj fejsbuk koriste za komunikaciju, reklamiranje neke svoje slobodne aktivnosti (npr.glazba), cak ni oni koji ga koriste za lov na suprotni spol...naravno da na takvih sto ljudi dodje jedan koji se sa svojim aktivnostima istice ko govno u punchu...posto veliki broj ljudi ima profil, naravno da ima i dosta fanatika, ali je to svjetlosnim godinama udaljeno od broja donekle normalnih...
osim toga, vecina tih fanatik su klinci, koji ce kad predju 25, ako ne i prije, izgubiti svaki interes za takav nacin prezentiranja sebe...stovise stidit cese toga...
zato i treba da se digne tolika graja oko pitanja privatnosti...necemo valjda zbog hira nekolicine, naglasvam nekolicine maloljetnika da se odreknemo privatnosti...prvi ce nam na nos to nabiti isti ti maloljetnici kad ih hormoni prestanu lupat...a ako se to i dogodi...imat ce potpuno pravo da nam nabijaju na nos...
ako pogledamo npr. index.hr...ja bas nisam primjetio da u brdu komentara koji se mogu citati ispod clanaka mozes viditi necije puno ime i prezime i njegovu sliku...zasto? zato sto tamo ne komentiraju djeca i zato sto se tamo iznose razna politicka stajalista...
secer na kraju su mediji koji stvaraju sliku da covjk pomisli da su svi poludili i da privatnost ne postoji i da je niko ne zeli...isti ti mediji koje kad u zadnje vrijeme citas, slusas ili gedas mozes npr. zakljuciti da su iranci bacili one dvije atomske bombe na japan...nje sve bas onako kao sto izgleda ili kao sto s prikzuje...