Srpanj 24, 2025, 05:22:08 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Stop ACTA!  (Posjeta: 8241 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Grozota

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
Odg: Stop ACTA!
« Odgovori #25 u: Veljača 08, 2012, 10:31:43 prijepodne »
Naravno da se nade DNS, ali sto ti to vrijedi kad ce od par milijuna seedera ostati mozda njih par tisuca koji se imaju volje baktati i riskirati.

Sto se tice zastrasivanja ono je odavno prisutno - poznanik je jos 2005g. na obuci u Becu odlucio iskoristiti brzi link i skinuti malo mp3ica pa je samo nekim cudom ostao na poslu kad je pocela frka u firmi, a sjetimo se i hrpe Amera ili Britanaca kojima zbog nekoliko skinutih filmica prijete kaznama od par milijuna USD.    

Ali budimo iskreni - razmjeri sadasnjeg piratluka stvarno nisu normalni i ako se ovako nastavi za koje desetljece vise necemo imati sto skidati jer ce proizvodaci materijala masovno propasti, kolika god realno bagra bili.

Šta bi tek ja onda dobio za svojih 12 TB filmova i mjuze.... 10 doživotnih robija....  :D :D :D :D :D
:devil-smiley-029:

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #26 u: Veljača 08, 2012, 12:08:57 poslijepodne »
Tako svejedno jel ti nadu jedan ili par tisuca filmova :)

Offline Zoomba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vinkovci
« Odgovori #27 u: Veljača 08, 2012, 12:21:52 poslijepodne »
Da nije bilo yutuba nebi bilo ni Justina Bibera, a za kim bi se onda hitale danasnje djevojke?

Ovo je takvo smece da je glupo opce raspravljat o tome, ovo je jos veca smijalica od one euforije izazvane pticjom gripom. Mislim da se ovako "beščutnog" zakona netreba bojat jer su izgledi za njegovo zaživljavanje jednaki 0...

Ja se kladim u komjuter i oba mobitela da od ovoga nebude nista, ali vec vidim Jacu kak ce se za narod borit protiv ACTA-e.
A ako ovo zaživi prvo idem na komp od faksa i polinkat pol interneta, mozda konacno zatvore tu bagru, a onda cu polako nastavit po okolnim javnim računalima i u tajnosti i pod okriljem noći crtat opake grafite u kojima vabim i huškam naše izvršitelje pravde da me uhvate...

potpis: linker

hahaha...nadam se da si u pravu, ali nista me nebi iznenadlo...naime, zivimo u svijetu  kojem je marihuana zabranjena, a alkohol legalan...
TikaTaka, MadaFaka

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Veljača 08, 2012, 12:40:35 poslijepodne »
Citat:
Ja se jako dobro sjecam kako su negdje od sredine devedesetih uredno zatvarali videoteke zbog krsenja autorskih prava da bi se ista prica u sljedecem stoljecu prebacila na periodicko hapsenje pirata iz oglasnika - frka mjesec dana pa opet po starom ali nesto tise.
Upravo se o tome ovdje i radi, prica se razvukla do neslucenih razmjera i piratluk je postao najnormalnija stvar bez da itko ima ikakav osjecaj da radi nesto nelegalno. Cenzura sigurno nece dovesti do nikakvog smanjenja prometa jer se jako velika vecina ljudi podsvjesno drzi one da u krdu smrdi ali i da je toplo.  Onih par promila buntovnika ionako nisu nikome marketinski interesantni, prezivjet ce se vec bez njih  Cheesy

ma slazem se ja s tobom...samo, najmanje je rijec o piratstvu...sa filmovima je danas prica slicna kao i sa vrhunskim sportasima...vrhunski sportasi danas manje zarade novca klasicnim nacinom - klub - igrac...njihovi sponzorski ugovori premasuju zaradu koju ostvaruju direktno od kluba...
sa filmovima je situacija slicna...npr.audi kao firmu koja proizvodi automobile radi profita boli briga na koji ce nacin film transporter 2, u kojem glavnu ulogu igra njihov a8, doci do potrosaca. njima uopce ne smeta da film bude masovno skidan i gledan, a to je i u interesu autora filma jer ce ga isti taj audi posteno obestetiti i dati mu novce za koje on sam nebi mogao biti siguran da ce  zaraditi cekajuci reakcije publike nakon turnej filma po kinima....
ova situacija je slozena i pitanje je kakve su sve tu igre u pitanju, ali sam uvjeren da piratstvo nije razlog uvodjenja te acta-e.
TikaTaka, MadaFaka

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #29 u: Veljača 08, 2012, 19:05:16 poslijepodne »
Ovo je meni jako sumnjivo. Žele kontrolirati jedini medij koji do sada još nije bio kontroliran. Što se tiče TV-a, novina i sl. se jako lako može manipulirati i nacijama davati informacije samo koje određenima pašu da izađu na vidjelo, što olakšava manipulaciju narodima, a internet je tu manipulaciju otežavao! Čak sam čuo i čitao da se internet kakav danas poznajemo pokušava "uništiti", kako bi se moglo uspostaviti nova mreža na kojoj bi blogovi, nekakvi forumi i sl koji su bez cenzure bili jednostavno ukinuti. Filmska i glazbena industrija jako je dobro zarađivala do sada, pa zašto ne bi tako i nastavili unatoč svom tom piratstvu?

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #30 u: Veljača 08, 2012, 21:12:11 poslijepodne »
Ajmo sagledati realno - nekad davno smo imali chat preko IRC-a i news grupe gdje se uglavnom moglo nesmetano diskutirati bez ikakvih ogranicenja, ali su svima bila puna usta brigeo oko privatnosti.
S vremenom su ti mediji postali out i veci dio komunikacije se preselio na moderirane forume sve do pojave Facebooka ili Twittera. Diskusije su moderirane, ljudi se natjecu tko ce vise privatnih detalja staviti online na svoj fejs profi pa danas cak i postoje clienti koji u realnom vremenu svim tvojim prijateljima pokazuju tvoju trenutnu lokaciju, a graja oko privatnosti i slobode komuniciranja nikad veca  :D    Jesam to ja nesto krivo pohvatao ili neke stvari ne stimaju ?  ;)

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #31 u: Veljača 08, 2012, 21:33:17 poslijepodne »
Ajmo sagledati realno - nekad davno smo imali chat preko IRC-a i news grupe gdje se uglavnom moglo nesmetano diskutirati bez ikakvih ogranicenja, ali su svima bila puna usta brigeo oko privatnosti.
S vremenom su ti mediji postali out i veci dio komunikacije se preselio na moderirane forume sve do pojave Facebooka ili Twittera. Diskusije su moderirane, ljudi se natjecu tko ce vise privatnih detalja staviti online na svoj fejs profi pa danas cak i postoje clienti koji u realnom vremenu svim tvojim prijateljima pokazuju tvoju trenutnu lokaciju, a graja oko privatnosti i slobode komuniciranja nikad veca  :D    Jesam to ja nesto krivo pohvatao ili neke stvari ne stimaju ?  ;)

ok.. svi sve znaju i nitko ništa ne skriva. Al ne vidim baš neku konkretnu poantu

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Veljača 08, 2012, 22:13:16 poslijepodne »

politicari koriste te termine "svi" hehehe ;)

moja slobodna procjena je...da na primjer na ovom forumu ima mozda samo 1% ljudi koji na fejsbuku pokazuju svoju trenutnu lokaciju, a mozda samo 10% ljudi na ovome forumu koji na fejsbuku ostavljaju non stop neke statuse tipa; piskio sam, kakio sam, veceras idem tamo i tamo...cak mislim da sam pretjerao sa ovi 1% i sa ovih 10% :)
ja bih povukao poveznicu izmedju takvih fejsbuk fanatika i vecine ljudi koja slusa narodnjake...nije istina kosto nam se pokusalo predstavit da vecina ljudi slusa cajke i da su svi neka pijana banda koja razbija boce i poteze pistolje, nego su oni u glavnom glasniji, agresivniji i nametljiviji od ostalih...
tako ti na fejsbuku u oko nece upasti 100 ljudi koji taj fejsbuk koriste za komunikaciju, reklamiranje neke svoje slobodne aktivnosti (npr.glazba), cak ni oni koji ga koriste za lov na suprotni spol...naravno da na takvih sto ljudi dodje jedan koji se sa svojim aktivnostima istice ko govno u punchu...posto veliki broj ljudi ima profil, naravno da ima i dosta fanatika, ali je to svjetlosnim godinama udaljeno od broja donekle normalnih...
osim toga, vecina tih fanatik su klinci, koji ce kad predju 25, ako ne i prije, izgubiti svaki interes za takav nacin prezentiranja sebe...stovise stidit cese toga...
zato i treba da se digne tolika graja oko pitanja privatnosti...necemo valjda zbog hira nekolicine, naglasvam nekolicine maloljetnika da se odreknemo privatnosti...prvi ce nam na nos to nabiti isti ti maloljetnici kad ih hormoni prestanu lupat...a ako se to i dogodi...imat ce potpuno pravo da nam nabijaju na nos...
ako pogledamo npr. index.hr...ja bas nisam primjetio da u brdu komentara koji se mogu citati ispod clanaka mozes viditi necije puno ime i prezime i njegovu sliku...zasto? zato sto tamo ne komentiraju djeca i zato sto se tamo iznose razna politicka stajalista...
secer na kraju su mediji koji stvaraju sliku da covjk pomisli da su svi poludili i da privatnost ne postoji i da je niko ne zeli...isti ti mediji koje kad u zadnje vrijeme citas, slusas ili gedas mozes npr. zakljuciti da su iranci bacili one dvije atomske bombe na japan...nje sve bas onako kao sto izgleda ili kao sto s prikzuje...
TikaTaka, MadaFaka

Offline Odojak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #33 u: Veljača 08, 2012, 22:59:16 poslijepodne »
No coment

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #34 u: Veljača 09, 2012, 06:55:22 prijepodne »
sve je kriva metallica sa tužbom protiv napstera, od tuda je sve počelo :D

ima i dan danas da bendovi sami uploadaju i besplatno daju svoje autorske uradke, lani je to prvi bio radiohead, pohvalno svakako..
lani prilikom jednog intervjua sa domaćim glazbenikom, sam ga baš priupitao za piratstvo i skidanje (ilegalno), veli čovjek da nema ništa protiv toga, jer je kod nas odavno jako mala tiraža prodanih albuma (pogledajte samo na kojoj se već dodjeljuju platinaste ploče  :roll: ), a da skidanje i slušanje (bilo kakvo ono bilo), njima donosi neke pluseve, primjerice koncerti, na kojima oni zarađuju, a ne na prodanim albumima..ovdje je riječ o izdavačkim kućama, jer oni žive od toga, ne pjevači i slični...

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Veljača 09, 2012, 17:37:00 poslijepodne »
sve je kriva metallica sa tužbom protiv napstera, od tuda je sve počelo :D

ima i dan danas da bendovi sami uploadaju i besplatno daju svoje autorske uradke, lani je to prvi bio radiohead, pohvalno svakako..
lani prilikom jednog intervjua sa domaćim glazbenikom, sam ga baš priupitao za piratstvo i skidanje (ilegalno), veli čovjek da nema ništa protiv toga, jer je kod nas odavno jako mala tiraža prodanih albuma (pogledajte samo na kojoj se već dodjeljuju platinaste ploče  :roll: ), a da skidanje i slušanje (bilo kakvo ono bilo), njima donosi neke pluseve, primjerice koncerti, na kojima oni zarađuju, a ne na prodanim albumima..ovdje je riječ o izdavačkim kućama, jer oni žive od toga, ne pjevači i slični...

ja osobno znam neke ljude koji su vezane ugovorima ili su bili vezani ugovorima sa glazbenim kucama...s nekim sam i glazbeno suradjivao...rijec je o etabliranim imenima hrvatskog hip - hopa...cifra koju glazbenik dobije od prodaje cd-a je mizerna, kad tu dodas ovo sto si rekao, kod nekih malu, a kod nekih i  ne toliko kriminalno malu tirazu...pa to zbrojis s krimminalnom prodajom iako je cijena nosaca zvuka posteno pala...izvodjaci dobiju jako malo od toga...skoro nista...
vise zarade od vrcenja njihovih pjesama na radio postajama i prikazivanja spotova na tv-u, nego od prodaje albuma...
i naravno da si u pravu...ako oni zive od necega onda su to koncerti...diskografija je na koljenima...od njih nikakve koristi...nedavno (prosle godine) je jedan frend izdao album za aquarius records...sve je napravio sam...glazbu sam, snimao sam, kaver albuma sam, spotove snimao i montirao sam...sve im je dao na tacni a oni ni marketinski dio nisu odradili kako bog zapovjeda...tako da od izdavaca ima sve manje koristi...
pa dubioza sve albume daje na besplatni download, a sviraju na prostoru cijele bivse juge...ocito je to put...industriji moze mozda biti bitno da se sprijeci przenje glazbenih albuma, ali izvodjacima tj. umjetnicima koji i jesu naj bitniji u tome to nije bitno...banda je navikla da bere kajmak na radu umjetnika i sad im se tesko odrec kajmaka i prodaje magle...
cd mozes kopirat, ali nemozes dovest bilo kojeg bradonju s ulice na binu i reci; ruljo ovo je dzo koker, poludite! ;)
TikaTaka, MadaFaka

Offline ZLovric

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 58
« Odgovori #36 u: Veljača 09, 2012, 18:08:42 poslijepodne »
....za sirotinju su do sada služili generički lijekovi! Sada i oni mogu biti zabranjeni !?

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #37 u: Veljača 10, 2012, 02:22:09 prijepodne »
Jel to ona lignja od naseg predsjednika za potpisivanje??
Umjesto da slusa vecinu naroda ciji je predsjednik on kao skladatelj normalno da je za potpisivanje tog sranja..guzicar egoisticni!
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #39 u: Veljača 11, 2012, 14:41:04 poslijepodne »
 :D :D
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Veljača 11, 2012, 15:14:43 poslijepodne »
Bome su naseg "postenog" predsjednika njegovi prijatelji na fejsbuku oprali ko noge! :D

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/02/11/0078006.html
TikaTaka, MadaFaka

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Veljača 11, 2012, 15:32:00 poslijepodne »
TikaTaka, MadaFaka

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #42 u: Veljača 11, 2012, 18:44:31 poslijepodne »
Gledam danas slučajno na vijestima protu ACTA prosvjed na Zrinjevcu i vidim da dosta učesnika nastupa pod maskom Guya Fawkesa. Može li mi netko od vas aktivista (ili promatrača svejedno) objasniti zašto?

Offline angelfish1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #43 u: Veljača 11, 2012, 19:12:20 poslijepodne »
Gledam danas slučajno na vijestima protu ACTA prosvjed na Zrinjevcu i vidim da dosta učesnika nastupa pod maskom Guya Fawkesa. Može li mi netko od vas aktivista (ili promatrača svejedno) objasniti zašto?

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark.Top professionals built the Titanic.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #44 u: Veljača 11, 2012, 21:59:05 poslijepodne »
hmmm..zašto se ja više neoglašavam na ovakve teme?
pa deco draga, prvo smoušli u NATO, sad ste izglasali EU...

Game over , nema se tu više kaj govorit :D :D :D

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #45 u: Veljača 11, 2012, 22:58:13 poslijepodne »
who gives a fuck.. zivio sam 15 god bez neta... mogu i opet. vise vremena za druzenja.. ribolov...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #46 u: Veljača 11, 2012, 23:04:47 poslijepodne »
Ova ACTA bi ukinila dosta toga , koliko se ne slazem s tim isto bi prebolio . Bili bi normalna djeca , druzili bi se vise , igrali po ulicama , smisljali nove igre , i uzivali vani u prirodi , a ne sad culit za kompjuterom , gibit vid , razum , postajat ovisnik o nekim glupim igrama ... Ipak sam si nekako vise za neg protiv  :-[

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #47 u: Veljača 11, 2012, 23:34:40 poslijepodne »
Haha, ja isto mislim da je njima to kaj ti Venom veliš primarni cilj, da se ljudi više druže uživo i tak to :D
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #48 u: Veljača 12, 2012, 09:35:56 prijepodne »
Da da, uvijek im je svima prvi boljitak malog covjeka i njegovo dobro  :D :D
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #49 u: Veljača 12, 2012, 10:04:24 prijepodne »
Citat: Vedran link=topic=69761.msg698904#msg :698904 date=1328993945
hmmm..zašto se ja više neoglašavam na ovakve teme?
pa deco draga, prvo smoušli u NATO, sad ste izglasali EU...

Game over , nema se tu više kaj govorit :D :D :D
i sad kad Izrael i USA zarate sa Iranom..morat cemo podrzavat cifute. Dooo jaajaa..
Pas mater a htjeo sam putovat u Iran 8( bili mi poznanici motorima ima negdje putopis...ni najmanju neugodnost nisu dozivili..cak su ih lijepo i docekali posto su putnici(zbog vjere da ne objasnjavam sad ali..Muhamed je bio putnik)krug zemalja koje sam mislio obici sve je manji.
Nooo..da se ja vratim na actu
Venom..aa u tome je stvar??a ja sam mislio da se radi o minopolu..ok..onda sam za..samo da se ti lijepo mozes igrat vani..  :nerv:
N.multifasciatus
 Cayman60