Srpanj 03, 2025, 12:58:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Recenzija nano pumpi Tunze 6025 Vs Sunsun JVP101A Vs Resun 4000 i 2000  (Posjeta: 3631 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profi23

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
Recenzija nano pumpi Tunze 6025 Vs Sunsun JVP101A Vs Resun 4000 i 2000
« u: Siječanj 29, 2012, 23:21:54 poslijepodne »
Pozdrav svim nano-freakovima na ovom forumu za početak.

Da bi započeo da definiram nano morski akvarij  :doh:   Po mom mišljenju sve od 20 - 200 bi bio nano :)
Sada kada smo to definirali malo da pojasnim moju priču. Za početak tu je bilo 54 litre pravi mali nano. Prva pumpa unutra Atman 500 litara. sasvim ok za prva tri dana :) da se voda ne ustoji i da cirkulira preko kamena. Tada sam uzeo Resun 2000 na ebayu i oduševio se kako to tiska :) To je za taj mali bilo sasvim Ok i za nano akvarij više nego dovoljna. Tu je i iskusvo kolege Karasa sa istom pumpom na 50 litara. Kasnije sam dokupio još jednu istu takvu pumpu i bio oduševljen...

ZAKLJUČAK 1:  Resun 2000 za nano akvarije do 50 litara SAVRŠENA pumpa sa vrlo malom cijenom na ebayu. Jako mala pumpa, tiha i sa verzijom magnetnomg držača SAVRŠENA za nano...

Tada mi nije vrag dao mira i ja sam napravio pravi malo ozbiljniji nano od 200 litara i tu počinju problemi :(

Dokupio sam Resun 4000 i bio oduševljen kako tiska ta pumpa. Misleći da je tih 8000 litara protoka sasvim dovoljno upustio sam se u igru sa velikim nanom.

Posljedica takvog setupa je napumpani koralji maximalno, ali i znanje i pročitano i pogledano o koraljima se povećalo pa sam počeo zamjećivati da nešto nevalja i počeo prčkati po malim pumpama nebi li povećao protok. Drugi velik problem bila je ogromna količina masnoće na površini vode.
I tada pokvarih malu Resun pumpu i hvala joj na tome :D Naručio sam za smiješnih 11 $ SunSun JPV 101A da imam za rezervu.  A kada je ona došla AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SA jedne strane akvarija Resun 4000 i 2000 (znači "6000" litara) a sa druge strane Sun sun koji tiska 3000 a zaključak je sljedeći

ZAKLJUČAK 2:  Resun 4000 SMEĆE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UŽAS!!!!!! KATASTROFA!!!!!!       Pumpa ima preslab magnet stalno  se okreće i usmjerava gdje hoće i ono glavno ima barem 3 puta manji protok!!!!!!!!!!!!!! bez preterivanja. :down: :down: :down: :down: :down: :down: :down: :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X

ZAKLJUČAK 3: SunSun JPV 101A Vrlo dobra pumpa za te novce, Uz upozorenje da ja nisam uspio doći do pojavljivanja problama jer je radila cca 2 tjedna. Poznati problemi sa žicama i smanjenjem snage...Ono što je mene brinulo postavljanje na akvarij putem pipaka koje je ispalo sasvim OK, ali koji kad tad otvrdnu i bude kaos.
Vrlo solidna pumpa sa cijenama od 14-15 $ na ebayu čisto ok pumpa. :up: :up: :up:

Pošto sam za glavni izvor protoka htjeo nešto pouzdano da ne moram brinuti o smanjenju protoka,  otpadanju ili tako nešto naručena je Aquamedic Nanoprop 5000 pumpa, ali spletom okolnosti kod mene su završile dvije Tunze 6025 :) :) :) :) I za to velika CMA- Beograd i Petru jer su pumpe zaista VRHUNSKE.

ZAKLJUČAK 4: Tunze 6025 sa deklaracijom 2800 litara ima od Sun Sun pumpe cca 30% više protoka odokativnom metodom :) Izrada stvarno vrhunska, Bešumna zahvaljujuči 4 gumena držača, jedini problem je sada potpuna rekonstrukcija položaja koralja i raspoerda akvarija jer to je sada pravi protok a ne RESUN smeće protok.
..

GLAVNI ZAKLJUČAK

Resun 2000 - super ali isklučivo za do 50  litara
Resun 4000 - super za bacit novce i biti u zabludi  :-X :-X :-X :-X :-X
SunSun JPV 101A - zbog kratkog roka korištenja suzdržati ću se od pohvala nekih pretjeranih ali pupa je čisto OK i jako puno vode tiska

Tunze 6025 - Zaljkučak nakon jednog dana korištenja Tunze je Tunze !!! Manja od SunSun više baca vodu i vrlo pozitivno za sada izgleda.

Ajmo ako ima neko još neka iskustva ljudi pišite. Nama početnicima niooje tako lako odlučiti se koji komad opreme uzeti.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Odg: Recenzija nano pumpi Tunze 6025 Vs Sunsun JVP101A Vs Resun 4000 i 2000
« Odgovori #1 u: Siječanj 30, 2012, 00:07:42 prijepodne »

A što sam ti ja napisao prije tri tjedna za Resun!

Offline profi23

• Punopravni član
    • Panonsko more 2
« Odgovori #2 u: Siječanj 30, 2012, 00:20:44 prijepodne »
To i je jedan od razloga zašto sam ovo napisao...

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 30, 2012, 00:40:41 prijepodne »

a gle ljudi se žale i na Tunze...da se kvari, ali se nikad nisu žalili na PROTOK! Zato je Tunze Tunze i vrijedi ona koliko para toliko muzike.
Iako imamo od lani informaciju da Tunze znatno laže o protoku, a ovi su odmah odgovorili svojim videom. Neznam, može biti, u principu niti jedna pumpa nije efektivno ista kao nominalno. Ja moram tunze držati na 60-80% jačine jer su mi prejake.

Imam nekoliko Tunze pumpi sa i bez kontrolera ali u budućnosti bih volio probati Vortech, prije naravno pogledati dobro kod kolege, najbolje posuditi na tjedan dana i usporediti sa Tunzeom... Ima na youtube videa o usporedbi ali nije to to, treba na svojem akvariju probati.
« Zadnja izmjena: Siječanj 30, 2012, 00:44:12 prijepodne od Renta »

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Siječanj 30, 2012, 07:39:06 prijepodne »
imam dvije hydor koralie evolution 2800 l/h i ne mogu je staviti u 50 l akvarij jel je prejaka, al turbo prejaka i sad čekaju da dođe veći morski  i imam jednu stariju hydor koraliu 1 sa 1500 l/h, radi već 4 godine bez problema. Ona je taman za taj mali da ne diže pijesak ukoliko je okrenuta prema površini.
Magneti su im odlični, držali su na mom prijašnjem staklu od 15 mm. Ova novija generacija evolution ima i gumeni amortizer radi smanjenja vibracija te nema rotorsku osovinu. Potpuno su bešumne i cijena je ok samo nisu dobavljive kod nas.
Jedini problem s kojim sam se sreo do sad je prilikom pokretanja zna zaštekat, znači kad se ponovo uključi u struju rotor se nije pokrenuo nego vibrira u mjestu, ali samo rijetko.

Offline Vipko

• Punopravni član
    • http://www.NetEkipa.com
« Odgovori #5 u: Siječanj 30, 2012, 10:08:22 prijepodne »
a gle ljudi se žale i na Tunze...da se kvari, ali se nikad nisu žalili na PROTOK! Zato je Tunze Tunze i vrijedi ona koliko para toliko muzike.
Iako imamo od lani informaciju da Tunze znatno laže o protoku, a ovi su odmah odgovorili svojim videom. Neznam, može biti, u principu niti jedna pumpa nije efektivno ista kao nominalno. Ja moram tunze držati na 60-80% jačine jer su mi prejake.

Ovo sam i ja citao i onda sam na 3 mjesta je to bilo popljuvano kao los test, kao i sam odogovor od tunze (ljepi video s zelenim koncentratom i UV rasvjetom da se tocno vidi kako ide protok). Iako su i neki nasi seleri koji ne nude tunze jedva to docekali da prosljede to ljudima i da popljuju tunze i njihov megahvaljen protok i oblik streama  :D

A ovo s protokom definitivno mogu potvrditi imam 2 x 6105 pumpe i na 180cm duzine akvarija su mi pre jake, drzim ih na 70-80%.

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 30, 2012, 10:19:38 prijepodne »

A moj reef ima 130cm dužine pa zamisli protoka...

Offline Hrca

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
Recenzija AquaMacro pumpi
« Odgovori #7 u: Siječanj 30, 2012, 10:20:16 prijepodne »
     U mom akvariju more vrte dvije kineske AquaMacro od 4800-10800 l/h sa kontrolerom i moram se požaliti na pumpe, cijena im je donekle pristupačna(novi komplet je cca. 1500kn), ali neke stvari su mogli napraviti puno bolje. Pumpe inače imaju dosta kvalitetnu plastiku i mislim da se ne mogu tako lako oštetit, ne znam zašto nisu ubacili keramički rotor jer ovaj metalni nakon rastavljanja zbog čišćenja ne izgleda baš najbolje(vide se ožiljci od neprestanog rada). Priljepak je dosta velik(nekih cca. 10cm u promjeru).

Pumpe su dosta jake no mana im je previše usmjeren mlaz a to nije dobro, puno je bolje kad pumpa ima širok mlaz koji nije toliko jak.
Drugi problem je priljepak, ne znam kako ove slabije pumpe ali priljepci od mojih pumpi se nisu baš pokazali kao dobri držači. Događalo se da pumpa sklizne dolje skoro do pijeska što je znalo biti dosta uznemirujuće za koralje, kada bi htio okrenuti pumpe u drugom smjeru uvijek bi mi se odlijepile od stakla.
Problem sam riješio(doduše samo na jednoj pumpi za sad, druga još uvijek ima taj problem) tako što sam rastavio držač od priljepka i na mjestu gdje se spajaju nakapao ljepila(sekundarnog). Nakon toga jedna pumpa drži super a drugu ću morati još malo bolje zalijepiti.

Što se tiče kontrolera ima 4 moda ali samo jedan je po mom mišljenju iskoristiv, to je onaj na kojem se izmjenjuju pumpe na najmanjem i najjačem modu(može se namještati svaka pumpa koliko dugo da radi na najjačem modu dok na najslabijem radi 10 sekundi) i taj mod trenutno koristim. Također koristim senzor za svijetlo da pumpe po mraku rade u najslabijem modu.

Generalna ocjena pumpe:

Plus:
Cijena, jačina protoka,

Minus:
mlaz, priljepak,

Zaključak:
Za tu cijenu nije loša pumpa koja ima solidan protok. Da su riješili mlaz i priljepak bila bi to sasvim dovoljna pumpa i za malo zahtjevnije akvarije.

Moje skromno mišljenje:) možda se nekom pokazala kao super pumpa. Ja sam samo opisao svoja iskustva sa tim pumpama:)

Offline bolek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #8 u: Siječanj 30, 2012, 19:32:45 poslijepodne »
Imam dvije prerađene tunze 6025 na 150 cm duzine.
Nisam mogao vjerovati da preradena tunze baca dalje mlaz nego resun 15000.
Tunze 6025 preradena baca 4000-4500 l/h a košta cca 400 kn
Sun sun nova dode oko 100 kn a trebaju ti bar dvije da kompariraju preradenoj 6025 tak da tunze ispadne samo 200 kn skuplji.
Pošto sam imao i sun sun mogu reci da je tunze za njih vrh vrhova
I'm Normally Not a Praying Man, but If You're up There, Please save Me Superman

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #9 u: Siječanj 30, 2012, 19:58:37 poslijepodne »
Za tunze su problemi vezani uz krepavanje napajanja i elektronike unutar pumpi, popratnih plasticnih dijelova i slicnih kvarova u kolicinama, a protok im je (naspram kinezera) jak i blizu deklaracije... a ako se uzme omjer cijene i (ocekivane) kvalitete, naravno da je tu tunze u losijoj poziciji, pogotovo prema minuloj i poljuljanoj reputaciji...
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #10 u: Siječanj 31, 2012, 13:50:14 poslijepodne »
Iako mi je Vortech super, nebi ga nikad kupio rabljenog... samo novi i samo sa garancijom! :D

Što se kineskih pumpi tiče, sve koje sam vidio su ili bile glomazne ili nisu imale deklarirani protok. O potrošnji da i ne pričam.

Svaka tehnička roba se kvari... to je surova istina. Ali Tunze se meni u reefingu pokazao kao najpouzdanija marka za protok. Od toga da zadovoljava cirkulaciju te da je lako održiva, minimalnog izgleda naspram konkurencije.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 02, 2012, 13:12:51 poslijepodne »
i tunze se puno pokvario zadnjih godina za razliku sto je nekada bio, ali i ako se radi u kini ipak je puno bolji nego ti kineski proizvodi, sta god neki ljudi tvrdili o tome :)
napajanja rikavaju svako malo ali isto tako ih mozes sam popraviti ili dati bilo kojem el.servisu da popravi za sitnu lovu. mene vise zivciraju ti nosaci na njihovim pumpama, nemam ni jednog da mi nije puknuo pa da nisam morao biti sam svoj majstor s busilicom i vezicama

Offline profi23

• Punopravni član
    • Panonsko more 2
« Odgovori #12 u: Veljača 02, 2012, 14:25:51 poslijepodne »
Meni su nosači na ovoj pimpi 4 gumice koje sprečavaju vibracije.... (postaću sliku poslje) što se tiče izrade svakako je vidljiva razlika između materijala na tunzeu i kinezima. A napajanje nemam odnosno diretk 220V je :)

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 02, 2012, 14:32:48 poslijepodne »
a to su nano, vec zaboravih(na njima i osovine pucaju) a one vece imaju posebno i regulaciju. velika je razlika  i dan danas ali one starije tunze pumpe, prije ovih okruglih, te su gurale i gurale godinama, sto se za nove serije nemoze reci. tunze je dobar ali cini mi se da danas snjim placas vise nego sto dobijas

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Veljača 02, 2012, 14:39:34 poslijepodne »

a čuj, da pucaju, ali nema se to kaj više pomicati, jednom staviš i ne diraš...čim prčkaš više puta puca.

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 02, 2012, 21:49:11 poslijepodne »
moja tunze 6025 je stvarno ubijala sunsun od 3000 lph, ali pukla osovina i nisam uspio pronaći zamjenu. Sad kad se sjetim (jednom u dva mjeseca) pogledam po ebayu ali još uvijek ništa. tako da bi rekao da je super tunze, ako imate dobavljaća za dijelove.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Veljača 02, 2012, 21:54:41 poslijepodne »

Pa obrati Croreefu, on će ti nabaviti sve za tunze.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Veljača 02, 2012, 22:00:19 poslijepodne »
da, ali ako puknu ti nosaci pa ih ti onda sam popravljas vjerojatno i to dosta utjece na vibracije cjelog kucista pumpe, meni su dvije tim redosljedom otisle i odtad vise nekoristim nanoe, tunze cu kupovati ali nanostream necu

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Veljača 03, 2012, 09:05:49 prijepodne »
pitao sam bio bluea, kaže da ne jer nema skoro nikakve potražnje...  -?
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline Karlo

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Veljača 03, 2012, 09:32:13 prijepodne »
nije blue croreef  :)
http://www.croreef.com/
pošalji mu mail i odgovorit će u roku par dana

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Veljača 03, 2012, 13:58:11 poslijepodne »
 :-[ :-[ :-[

thx, elegance, croreef... meni bedaku to sve isto  :dead:
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Veljača 03, 2012, 14:20:35 poslijepodne »
ako ti treba kinez kojeg nema kod nas, trgovci po ebayu iz hong konga ti dosta povoljno salju i sve pisu pod 20$ vrijednost zbog carine..isplati se potraziti kod njih dok covjeku nesto treba