Srpanj 06, 2025, 04:53:24 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Akvarij od 450 L  (Posjeta: 23935 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Woofer

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Akvarij od 450 L
« Odgovori #175 u: Veljača 23, 2012, 14:14:59 poslijepodne »
ajd zivi bili pa vidjeli sta ce biti  ;)

ta prica "moze crknut za godinu dana zato sto si je tad ubacio, ne pije vodu" :)

vrijeme ce pokazati...

bice to sve ok  :up:

usput  :AkTer:

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #176 u: Veljača 23, 2012, 15:17:31 poslijepodne »
kao da je napravio neznam kakav grijeh  -?  svakodnevno ubijamo zivotinje na kranje brutalne nacine, obicno iglo u celo/potiljak ili rezanjem grkljana, te zivotinje od malena nisu vidjele svjetlo dana i onda ih mi jedemo zravo za gotovo, jos probiremo koji nam se komad svida a ponekad i bacimo u smece kada nam je previse, nismo ni zahvali nit razmisljamo previse o tome. a samo u jadranu koji ima k..od razvijenog ribolova(s nase strane) se dnevno na tone izlovljava ribe, sve umiru nasuho, gusenjem, a tu i tamo ima ljudi koji i pecaju. najbolje mi kad izvade udicu pa je vrate nazad, to je new age fora, humana, bas bajna, zabio bi ja njemu klin u zdrjelo pa ga vratio u sumu pa nek kaze da je humano... i tako..unistavamo njim prirodna stanista, nema rjeke koju mi nismo zagadili, skrenuli korito, promjenili tok podzemnih voda, prasume koju nismo posjekli, hrpu vrsta istrjebili ili doveli na rub a ostatak je jako blizo...radimo mi puno gluposti a i doslo je do toga da se drukcije i nemoze, osim ako se nesto drasticno nepromjeni u odnosu a to svi znamo da nece. istina, woofer malo teze zahebo ovaj put, ali netrebamo ga sad ubiti zbog toga. covjek se bar potrudio kupiti primjereni aq, pitati koji filter i potrositi hrpu novca na najveci model na trzistu da bi priustio sto bolje uvjete, treba i to cjeniti.. a nije jos naucio neke osnovne stvari ali prije ce nauciti ako mu objasnimo sto je napravio i zasto nije smjeo nego da ga odma svi napadamo.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #177 u: Veljača 23, 2012, 15:40:51 poslijepodne »
cikliranje sa ribama nije losa stvar jer treba mi da kenjaju po akvarijumu kako bi prije sazrela voda tj filter masa u kanisteru.

Cikliranje sa ribama je relativno ok stvar Cikliranje sa zlatnim ribama je glupost. Sorry, ali je glupost. Da si ubacio corydorase, nesto, bilo sto, jos bi mozda bilo razumljivo, i svakako prihvatljivije. Neznam zasto je izbor pao bas na zlatne, ali oni su u biti toliki zagadjivaci da ces ih prije pobiti nego uz njihovu pomoc zaciklirati filter. I jos uzmes ove zahtjevnije varijetete, koji su itekako osjetljivi na sve ono cega ce za koji dan biti i previse u tvom akvariju. Da je stvar u kenjanju, znam ja odredjene zivotinje koje proizvode puno vise kakice, pa opet, ne trpamo ih u akvarije da ubrzaju cikliranje. Salim se, naravno.

No hajde, nije smak svijeta, mjenjaj cesce manje kolicine vode, iako ces si s time u biti produziti period cikliranja, dakle, nista nisi postigao, ali eto.... sve ce to biti ok....valjda....

A ovo, kao sve je ok, ma nista strasno, sto sad, eto covjek je ipak kupio najbolji filter....mislim, ono..... ja sam uvijek mislio da akvaristika NIJE o tome tko ima najvise novaca i najbolju opremu, mora tu postojati jos nesto, ili se varam?

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #178 u: Veljača 23, 2012, 15:50:17 poslijepodne »
woofer poslusaj kolege kako ti kazu, ja sam do nedavno zbog nestrpljivosti zamalo izgubio svoje ribeke.. akv se ciklirao 10-15dana ali mi nije bilo dovoljno, iako sam znao da grijesim ako ubacim ribe prije nego prođe barem 3-4 tjedna, ali moja nestrpljivost se i pokazala.. vjeruj pogrijesit ces, mozda neces sada, mozda sve prođe kak treba, al kak je kolegica dellete navela, da kod cure akvarij sigurno nece bit cikliran ni dan, ti ces joj pokloniti u friski akvarij, koji je sigurno manji, pa cak ako bude ima 50lit, a kod nje ce se pocet pojavljivati svasta.. ako joj mislis pokloniti kako kazes 8 marta, pocni sada kod nje sređivati akvarij, pa neka se ciklira do tad.. bar ce to biti u redu..  ;)

na greskama se uci, vjeruj.. ali ako mozes ikako izbjec tu gresku, slusaj ljude oko sebe, a ne 90% onih koji cine to iz nestrpljivosti..  :up:

Offline Woofer

• Punopravni član
« Odgovori #179 u: Veljača 23, 2012, 15:58:37 poslijepodne »
ok ekipa.
hvala na savjetu.

:AkTer:

Offline Woofer

• Punopravni član
« Odgovori #180 u: Veljača 23, 2012, 23:43:16 poslijepodne »
i love my fish  :zagrljaj: :heart:

Offline malimaks

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #181 u: Veljača 24, 2012, 06:44:14 prijepodne »
ja neću pisati niš o ribama, dosta su te napali  ;)
jedno moje mišljenje, pozadina akvarija ti je stvarno fantastična, ali ja bi ovo kamenje na desnoj strani malo presložio
nekak mi nije u skladu sa pozadinom (boja mi nekak ne paše, ja bi probao naći nešto slično kamenju sa pozadine) a ovo na korijenu je isto kamen?
neznam nekak mi ne paše gore ali dobro to je samo moje mišljenje.
Ribice su  :up:

Offline Woofer

• Punopravni član
« Odgovori #182 u: Veljača 24, 2012, 08:04:36 prijepodne »
hej malimaks hvala :)
Kamenje sam uzeo tu boju jer je slicna boji moje garniture u dnevnoj..
Imam mali problem sa pozadinom jer na jednom dijelu dva segmenta nisu se dobro uklopila pa se bojim da tu se moze ribica provuci,,,

evo i snimak ribica
http://www.youtube.com/watch?v=AIooVN-YsRU&context=C3da1509ADOEgsToPDskLQzWIS79oo4r30S9ZOvKy2

Offline Zorz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #183 u: Veljača 24, 2012, 08:39:33 prijepodne »
Jos je voda bijela?

Sta imas od filter medija u filteru?

Jel dodajes FFM?

Trebalo bi se vec razbistriti. Nije ti lose dodati nekog brzorastuceg bilja u akvarij kad se ciklira. Kasnije ga lako maknes ako neces imati unutra.

I ove rupe koje spominjes u pozadini probaj necim zacepiti, vjeruj, ako se moze riba zavuci unutra, zavuci ce se :)

Offline Woofer

• Punopravni član
« Odgovori #184 u: Veljača 24, 2012, 08:52:36 prijepodne »
od filter medija imam 10L aquaclay-a rasporedjenog u 3 posude.
ne dodajem FFM.. a trebao bih ?

Ajde predlozite mi kako jos filtraciju da rijesim jer ja bih stvarno volio da bude voda kristalno cista :)

gdje se uopste kupuje taj ffm ?

Offline Therion

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #185 u: Veljača 24, 2012, 09:45:34 prijepodne »

Offline Woofer

• Punopravni član
« Odgovori #186 u: Veljača 24, 2012, 09:47:12 prijepodne »
smijem li to ubaciti ako vec imam ribice unutra ?

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #187 u: Veljača 24, 2012, 09:52:43 prijepodne »
pogledaj ponovi link! ;)

Negativnih efekata nema! :icon1:

Offline Woofer

• Punopravni član
« Odgovori #188 u: Veljača 24, 2012, 09:55:29 prijepodne »
neprecizno je napisano  :d028:        :)

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #189 u: Veljača 24, 2012, 10:05:37 prijepodne »
a ne znam što je neprecizno napisano, samo kad vidiš zadnju točku sve ti je jasno!  :harhar1:

Kvaliteta vode je spektakularno poboljšana

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #190 u: Veljača 24, 2012, 10:39:58 prijepodne »
Inače to ubacuješ tjedno kod promjene vode da pokupi klor i ostale loše stvari ili kada izbije frka u akvariju, ko sad.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #191 u: Veljača 24, 2012, 10:46:21 prijepodne »
opet presli na ffm  :)  ja nebih trosio na to ali sto ljudi...
najvjerojatnije da samo zato sto nije zacikliran, ili to ili ti je od podloge, jer si naknadno vadio pa prao, a akoje vec prije bila mutna a nisi promjenio vecinu vode..tesko se to slegne

Offline Woofer

• Punopravni član
« Odgovori #192 u: Veljača 24, 2012, 12:51:00 poslijepodne »
ja kad sam prao podlogu, svu vodu sam promjenio i kompletnu podlogu oprao u vodi i onda sve to vratio u akvarij.
Dellete ajde malo pozitive ubaci, samo o crnjaku nekom pricas :)

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #193 u: Veljača 24, 2012, 14:20:45 poslijepodne »
Moj prethodni post nije nikakav crnjak, pa valjda znaš da se voda mora tretirati prije uljevanja u akvarij, ili ni tu osnovnu stvar neznas? :) Istina, možeš ju ostaviti preko noći u nekoj posudi da ishlapi klor, ali kako imaš veći akvarij jednostavnije je uljevati direktno u akvarij. I tada dodas ffm ili neko drugo sredstvo. Od ffma voda prvo bude mutna, ali nakon par sati bude kristalno čista.

Da nebi bilo zabune stomed, ja ne zagovaram upotrebu ffma, koristim ga samo u jednom akvariju jer tamo točim drugačiju vodu.

I btw, ako ideš na mbune onda ti treba puno više kamenja, ali to će ti bolje objasniti ciklidaši :)
« Zadnja izmjena: Veljača 24, 2012, 14:27:18 poslijepodne od Dellete »

Offline Woofer

• Punopravni član
« Odgovori #194 u: Veljača 24, 2012, 14:21:54 poslijepodne »
idem na non mbune

Offline Woofer

• Punopravni član
« Odgovori #195 u: Veljača 24, 2012, 14:25:03 poslijepodne »
Moj prethodni post nije nikakav crnjak, pa valjda znaš da se voda mora tretirati prije uljevanja u akvarij, ili ni tu osnovnu stvar neznas? :) Istina, možeš ju ostaviti preko noći u nekoj posudi da ishlapi klor, ali kako imaš veći akvarij jednostavnije je uljevati direktno u akvarij. I tada dodas ffm ili neko drugo sredstvo.

I btw, ako ideš na mbune onda ti treba puno više kamenja, ali to će ti bolje objasniti ciklidaši :)

usput pokazacu ti akvarij od 2.5m duzine gdje covjek samo cesmovacu ulije 20-30% svakih 7 dana i bez ikakvog tretiranja njegove non mbune su izmedju 10 i 20cm duzine...

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #196 u: Veljača 24, 2012, 14:57:39 poslijepodne »
taj tvoj kolega, mozda i ulijeva iz pipe, ali ako ima takav akvarij, tj te velicine, nije ga valjda nabavio samo onako a da nista nezna, ako sipa vodu iz pipe, sigurno dodaje neku kemiju, kao sto su vec naveli ffm.. imas za kupiti u nekim shopovima, ja inace kupujem u pet centru.. to sto ti je dellete napisala, nemisli nista lose, samo dobar savjet ti daje sto je potrebno, a tvoja je volja dali ti to zelis ispuniti ili ne.. sto se tice izmjene vode, voda moze odstajati 24h prije nego ju ulijes u akvarij, zbog vise razloga, a i nemora, opet tvoja volja.. ali ako ide odmah iz pipe, moras nariktati slicnu temperaturu kao sto je u akvariju da ribe nedozive šok.. i naravno poslije dodati easy life ffm, da unisti sve lose stvari u vodi koja je dosla iz pipe, kao sto su ti vec i napisali..

inace nitko ti nista lose ovdje nemisli, nego ti samo daju dobre savjete.. a ti si taj koji zeli po svome i onda se nista neslaze s onime kako treba biti i kako je inace..  ;)
« Zadnja izmjena: Veljača 24, 2012, 15:07:00 poslijepodne od alen_zgb »

Offline Woofer

• Punopravni član
« Odgovori #197 u: Veljača 24, 2012, 15:02:51 poslijepodne »
ok ok... zivot ide dalje  ;)

Offline Woofer

• Punopravni član
« Odgovori #198 u: Veljača 24, 2012, 15:03:32 poslijepodne »
ok ok... idemo dalje... necemo valjda sad se samo toga drzati  :clown:

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #199 u: Veljača 24, 2012, 15:11:08 poslijepodne »
Hvala Alene.  :up:  Eto, kad nabavis "prave" ribe onda možeš otvoriti temu u ciklidnom podforumu. Tamo ćemo moći pratiti razvoj tvog akvarija i moći ćeš čuti mišljenja i savjete od iskusnih ciklidaša. Sretno :)