Dobro, jesam ja lud ili sto?
"posudjeno" sa oscarfishlover-a
Stavka 1 - A Suitable Aquarium for Your Oscar
Many people seem to agree that 55 gallons is about the minimum size aquarium if you want to keep one adult Oscar. I would actually recommend no less than 75 gallons for one adult Oscar. The extra room will really benefit your fish and will significantly reduce the amount of maintenance needed if accompanied with a good filtration system. Once you start thinking about more than one Oscar then you are looking at tanks in excess of 100 gallons.
Stavka 2 - How Many Oscars?
Again, it all depends on how big your aquarium is. Basically, if you've got less than 100 gallons I wouldn't recommend any more than one Oscar. A 125 gallon tank is more than capable of housing two adult Oscars.
E sad, moj engleski saks, ali po meni ovdje pise - 55 galona ili cca 200 litara za JEDNOG OSKARA. Ili jos bolje 75 galona - 280 litara za JEDNOG OSKARA.
Da bi bili potpuno sigurni, u stavki 2 pise - ako imate manje od 100 galona, a to je jos uvijek nekih 378, zaokruzimo na 400 litara - NE PREPORUCUJEMO VISE OD JEDNOG spomenutog oskara. 125 galona ili 470 (zaokruzimo na 500 litara) za 2, DVA, odrasla oskara.
Prema tome, jesam ja lud, ili ljudi citaju ono sto njima pase?
Dobro si rekao, imas 250 litara, pa hajde sad procitaj ponovo sto tvoj renomirani, a mozda i renomiraniji izvor od ovog mjesta kaze, koliko riba oni preporucuju u 250 litara? Dvije? Ili, mozda ipak, samo mozda, nekim cudom, ni oni se ne slazu da je 250 litara dosta za vise primjeraka? Cak i lijepo pise, ispod 400 litara, NE vise od jednog.
Nema mjerila koliko litara ide za ribu, osim zdrave logike, da ribu od 50cm duzine i par kila tezine nebi trebali drzati u akvariju koji je dugackak 80cm, a sirok 40. A kamoli dvije, tri takve....
Ali, ovo definitivno vise nema smisla, cjenjeni kolega od nas uopce ne trazi savjet, pomoc ili ideju, on trazi potvrdu za ono sto je on smislio.... od nekih ju je i dobio, dakle, ovo definitivno postaje besmisleno.