Srpanj 18, 2025, 10:24:49 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: akvarij za oskara  (Posjeta: 25822 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: akvarij za oskara
« Odgovori #75 u: Veljača 29, 2012, 10:27:42 prijepodne »
 :up:

Offline Najki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #76 u: Veljača 29, 2012, 10:30:42 prijepodne »

Molim vas da mi neko preporuči od kojeg drveta je najbolje napravit poklopac?? pretpostavljam da to neće bit puno drvo, već nešto lakše... i koliko onih otvora sa strane poklopca je potrebno za kakav takav ispust vlage?

:up: :up: :up:

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #77 u: Veljača 29, 2012, 10:35:30 prijepodne »
Poklopac je najbolje radit od forexa. A otvori koje ostaviš za filter i opremu su ti više nego dovoljni.

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #78 u: Veljača 29, 2012, 18:00:20 poslijepodne »
[pretpostavljam da to neće bit puno drvo, već nešto lakše...

Izbjegavaj drvo što je moguće više, osim ako između njega i vode neće biti staklo. Voda se kondenzira i vlaži poklopac koji se pak zbog rasvjete dosta zagrijava i "radi" zbog čega bilo kakva zaštita od vlage neće biti efikasna pa će ispucati a poklopac se vitoperiti, bubriti, trunuti itd. Većina premaza efikasnih protiv vlage je pak otrovna itd.

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #79 u: Veljača 29, 2012, 19:47:24 poslijepodne »
bio sam danas kod susjeda koji mi je napravio i ormariće i dogovorili smo da mi napravi poklopac od jele jer je to drvo jedno od laganijih. na površinu će ić crna boja uz trostruki premaz ne toksičnim lakom. Također, na pojačanja sam mislio stavit staklo debljine 4 mm, nadam se da će ta debljina biti dovoljna.

Offline demasoni

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 43
« Odgovori #80 u: Ožujak 02, 2012, 21:08:09 poslijepodne »
Najki uopće se ne brini oko litraže, ovo ti je dosta, ja sam imala 2 muška u 200 l pa nije išlo, da je bio par možda bi im odgovaralo, kad je ostao jedan bio je zadovoljan, točno sam vidjela da mu je super carevati u akvariju kad se riješio drugog, a najsretniji je bio kad je dobio žive kišne gliste,kravlje srce obavezno, pileće meso i komadiće šnicla te male guppye,car nikad nije imao nikakvu bolest, tako ga hrani pa če ti začas čuvati kuću umjesto nekog đukca :D, btw ovo sve si lijepo posložio, imam ti ja jedan veći panj koji bi ti možda pasao lijepo. poslikaj poklopac da vidim!

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #81 u: Ožujak 02, 2012, 23:05:55 poslijepodne »
Prije dosta godina susjed na vikendici je držao Njemačkog ovčara na lancu od kojih 3, ne više od 4 metra i nikad ga nije puštao ni vodio u šetnju. Točno se vidjelo da je pas sretan kad bi mu se bacila kost za večeru. Obožavao je carevati na svom lancu i povremeno je silnu sreču iskazivao mahanjem repom kad bi mu netko posvetio malo pažnje.
I tako je sretno i veselo živio jedno 12 godina...

Davne neke 84. godine jedan je klinac s bakom izašao iz dućana u Ratkajevom prolazu držeći u ruci vrečicu sa dvije zlatne ribice. Na licu mu je blistao osmjeh i žurio se doma gdje je već čekala spremna tegla od krastavaca. Imala je sigurno jedno 3 litre i u njoj su te dvije ribice sretne i zadovoljne carevale, neš vjerovat, jedna 5, a druga 8 i pol godina.
U međuvremenu su došli i gupiji koji su carevali u svojoj tegli od krastavaca koja naravno nije trebala biti tako velika kao za zlatne jer su gupiji bili osjetno manji.

Da, bio sam to ja. Kad sam poslije shvatio koliko sam u biti maltretirao te jadne ribe koje su se godinama patile kako bi ja imao ukras u kući, odlučio sam da više nikada neću držati životinju kojoj ne mogu pružiti adekvatan životni prostor. Ne mogu kriviti tog susjeda jer je bio naučen da se na selu tako drže psi i da je to normalno.
Ne mogu kriviti ni sebe jer u ono vrijeme nije bilo interneta, akvaristička literatura bila mi je nedostupna, a i razlikovala se poprilično od današnje, a u dućanu si ti rekli da to može tako i da je to dobro.

Zato ne žalim onog vremena provedenog na AkTeru, svaki dan od jutra do kasno uvečer, makar smo svi već bili popadali s nogu. Jer kao što Kori kaže, ako smo ijednog potencijalnog nesvjesnog mučitelja životinja odvratili od njegovih namjera, napravili smo puno.

I svakome obrazovanom čovjeku tko u današnje vrijeme tvrdi da je u redu zbog svog gušta bilo koju životinju držati u uvjetima u kojima ne može normalno živjeti i kretati se, reći ću da je jebeni idiot.

Bilo da je riječ o psu na kratkoj lajni, ptici u kavezu u kojem jedva raširi krila, kornjači u malom terariju, skalarima u 50 litara ili oskarima u 200...

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #82 u: Ožujak 03, 2012, 02:00:51 prijepodne »
Prije dosta godina susjed na vikendici je držao Njemačkog ovčara na lancu od kojih 3, ne više od 4 metra i nikad ga nije puštao ni vodio u šetnju. Točno se vidjelo da je pas sretan kad bi mu se bacila kost za večeru. Obožavao je carevati na svom lancu i povremeno je silnu sreču iskazivao mahanjem repom kad bi mu netko posvetio malo pažnje.
I tako je sretno i veselo živio jedno 12 godina...

Davne neke 84. godine jedan je klinac s bakom izašao iz dućana u Ratkajevom prolazu držeći u ruci vrečicu sa dvije zlatne ribice. Na licu mu je blistao osmjeh i žurio se doma gdje je već čekala spremna tegla od krastavaca. Imala je sigurno jedno 3 litre i u njoj su te dvije ribice sretne i zadovoljne carevale, neš vjerovat, jedna 5, a druga 8 i pol godina.
U međuvremenu su došli i gupiji koji su carevali u svojoj tegli od krastavaca koja naravno nije trebala biti tako velika kao za zlatne jer su gupiji bili osjetno manji.

Da, bio sam to ja. Kad sam poslije shvatio koliko sam u biti maltretirao te jadne ribe koje su se godinama patile kako bi ja imao ukras u kući, odlučio sam da više nikada neću držati životinju kojoj ne mogu pružiti adekvatan životni prostor. Ne mogu kriviti tog susjeda jer je bio naučen da se na selu tako drže psi i da je to normalno.
Ne mogu kriviti ni sebe jer u ono vrijeme nije bilo interneta, akvaristička literatura bila mi je nedostupna, a i razlikovala se poprilično od današnje, a u dućanu si ti rekli da to može tako i da je to dobro.

Zato ne žalim onog vremena provedenog na AkTeru, svaki dan od jutra do kasno uvečer, makar smo svi već bili popadali s nogu. Jer kao što Kori kaže, ako smo ijednog potencijalnog nesvjesnog mučitelja životinja odvratili od njegovih namjera, napravili smo puno.

I svakome obrazovanom čovjeku tko u današnje vrijeme tvrdi da je u redu zbog svog gušta bilo koju životinju držati u uvjetima u kojima ne može normalno živjeti i kretati se, reći ću da je jebeni idiot.

Bilo da je riječ o psu na kratkoj lajni, ptici u kavezu u kojem jedva raširi krila, kornjači u malom terariju, skalarima u 50 litara ili oskarima u 200...

ajde Dante više prestani!  :dead: Nikome ne pomazes s svojim bajkovitim postovima... Rekao si svoje mišljenje i BOK!

Najki uopće se ne brini oko litraže, ovo ti je dosta, ja sam imala 2 muška u 200 l pa nije išlo, da je bio par možda bi im odgovaralo, kad je ostao jedan bio je zadovoljan, točno sam vidjela da mu je super carevati u akvariju kad se riješio drugog, a najsretniji je bio kad je dobio žive kišne gliste,kravlje srce obavezno, pileće meso i komadiće šnicla te male guppye,car nikad nije imao nikakvu bolest, tako ga hrani pa če ti začas čuvati kuću umjesto nekog đukca :D, btw ovo sve si lijepo posložio, imam ti ja jedan veći panj koji bi ti možda pasao lijepo. poslikaj poklopac da vidim!

hvala na savjetima u vezi prehrane!  :up: S takvom prehranom mogu krenut odmalena ili moram malo pricekat da poraste? Što se tiče poklopca, trebao bi bit gotov početkom sljedečeg tjedna, pa onda stavim slike :)

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #83 u: Ožujak 03, 2012, 08:05:31 prijepodne »
Citat:
ajde Dante više prestani!   Nikome ne pomazes s svojim bajkovitim postovima... Rekao si svoje mišljenje i BOK!

Pomaže.. Samo sto neki ne žele slušati i pod svaku cijenu rade ono sto bi htjeli makar to značilo loše uvjete za životinje... Ni prvi ni zadnji nažalost..
I ja bi htjela imati, ne jednog dva, nego barem 6-7 oskara, evo idem osloboditi 200 lit akvarij, bas će dobro izgledati, ko iz konzerve  :dead:

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #84 u: Ožujak 03, 2012, 08:19:42 prijepodne »
ajde Dante više prestani!  :dead: Nikome ne pomazes s svojim bajkovitim postovima... Rekao si svoje mišljenje i BOK!

Ma, ne pišem ja da bi tebi pomogao jer ja ne mogu promijeniti činjenicu da je neki nadobudni šmrkavac odlučio držat ribu u premalom akvariju.
Ja pišem ovo zato kaj će neko kom se sviđaju oskari malo googlat i naletit na ovu temu. I vidjet će da se na jednoj renomiranoj akvarističkoj stranici preporuča radit gluposti.
A tebi ionako već pomažu stručnjaci tipa ove šta u temi ispod savjetuje čovjeku da uz Bettana stavi i par ženki kako ovom nebi bilo dosadno.

A oni koji na ovom forumu mogu od mene tražiti da prestanem to sigurno neće napraviti jer su svi redom dobar dio svog života uložili na podizanje akvaristike u Hrvatskoj na jednu višu razinu, a podrške za neadekvatno držanje životinja tome nimalo ne pomažu.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #85 u: Ožujak 03, 2012, 08:33:19 prijepodne »
Citat:
ajde Dante više prestani!   Nikome ne pomazes s svojim bajkovitim postovima... Rekao si svoje mišljenje i BOK!

Pomaže.. Samo sto neki ne žele slušati i pod svaku cijenu rade ono sto bi htjeli makar to značilo loše uvjete za životinje... Ni prvi ni zadnji nažalost..
I ja bi htjela imati, ne jednog dva, nego barem 6-7 oskara, evo idem osloboditi 200 lit akvarij, bas će dobro izgledati, ko iz konzerve  :dead:

Kako me brani odma...  :-[

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Ožujak 03, 2012, 10:48:54 prijepodne »
A nista..... Ti si svoje izgleda odlucio, sto god tebi neko napisao i savjetovao, oskari ce zavrsiti u tvome akvariju, ti ces biti sretan i zadovoljan, za ribe manje vise, nije ni bitno. A svi oni koji su savjetovali protiv toga, ispast ce, da citiram " :-X idioti". Zali boze truda i vremena.

Ali, nadoci ces ti polako na to, uvidjet ces i sam da to nije dobro rjesenje.  Samo se nadam da ces onda sa istim zarom i odlucnoscu, kako sada zastupas teoriju da ovo moze i da je ok, zastupati i teoriju kako svojim ribama moras napraviti veci akvarij, i neces zaliti ni truda, ni vremena ni poprilicnih novaca da to i ostvaris.

Postoji vise puteva, niti jedan nije los ni neispravan, ako znas gdje te vodi na kraju. Ako tvoj put vodi prema jednom primjerenom i odgovarajucem akvariju za oskare, zasto da ne, mozes poceti i ovako, i to je odlicna varijanta.....

Offline Dentex

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #87 u: Ožujak 03, 2012, 12:45:30 poslijepodne »
Citat:
ajde Dante više prestani!   Nikome ne pomazes s svojim bajkovitim postovima... Rekao si svoje mišljenje i BOK!

:up:
Margaritas ante porcos..
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline demasoni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #88 u: Ožujak 03, 2012, 12:58:32 poslijepodne »
Da, sigurno je loše da ženka i mužjak betta žive zajedno, i meni je bilo loše kad je moj napravio gnijezdo od mjehurića i kad sam vidjela mrijest...baš mi se to sve činilo glupo. Hvala dušebrižnici na lijepim epitetima. :'(

Offline demasoni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #89 u: Ožujak 03, 2012, 14:53:35 poslijepodne »
Što se oscara tiče na AkTeru 2010 u Vž imala sam prilike vidjeti kako su vrli akvaristi izložili 6 kom u 400 l svi odreda bolesni s rupama u glavi. Valjda su jeli soju da ne ugroze krave i guppye :D Još imam tu sliku doma tak da mi ne filozofirajte. Daj im od malena meso. :)  Ne opravdavam mučenje životinja nikako ali kakve sve stvari ljudi danas rade za svoj gušt ne trebamo ni raspravljati. Odavno smo izgubili taj rat na globalnoj razini.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Ožujak 03, 2012, 15:58:10 poslijepodne »
Bas nesto nisam pretjerano siguran kakve veze ima dali ribu hranis mesom ili ne sa "rupama" u glavi...... ja sam oduvijek mislio da je toj bolesti neki drugi uzrok....

Za to izlaganje 6 kom u 400 litara nemam pojma, ako netko stvarno drzi 6 komada u 400 litara, nekako ti dodje kao jednak zlocin drzanja 2 komada u 200, jako slicno, a u svakom slucaju, dovoljno za streljacki vod....

Ali mislim da je u tvojoj recenici kljucna rijec "izlaganje".....

Sto se tice hranjenja mesom, opet....niti je takvo hranjenje kljuc zdravlja ribe, samo brzeg rasta (ne razvoja, jer najcesce prebrz rast nije dobar), a posebice kod oskara nije najsretnije rjesenje, jer ako ga od malena naviknes na zivu hranu, stalno ces ga time morati hraniti, a nekako nije isto hraniti oskara od par cm i par deka, i oskara od pola metra i par kila.... a o prednostima i manama hranjenja iskljucivo jednom vrstom hrane je vec odavno raspravljeno, pametnome dosta, jasno mu je da prehrana mora biti raznolika i odgovarati velicini, navikama i "temperamentu" ribe, inace joj bas i ne radis uslugu.

Offline demasoni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #91 u: Ožujak 03, 2012, 16:31:13 poslijepodne »
Nisam rekla da ima veze meso s rupama u glavi već da i pojedini ljudi koji sudjeluju na manifestacijama poput AkTer-a i dio su te organizacije ne brinu baš toliko svojim ribama kako bi trebali ili kako se predstavljaju. Ali ako ćemo sad tako zagriženo u detalje analizirati svaku moju riječ onda mi je uopće žao što sam se aktivirala na ovom forumu. Mislila sam da su akvaristi uglavnom pozitivni ljudi...

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #92 u: Ožujak 03, 2012, 19:47:11 poslijepodne »
Je, a kaj misliš zakaj više nete dobili AkTer gore u Varaždin?  :clown:

Šalu na stranu. Ti oskari mislim da nisu čak ni od nikoga s foruma nego su posuđeni za AkTer ti par dana.
Nažalost nisam bio u Varaždinu, ali koliko čujem ljudi su gore napravili odličan posao.
Svak ko misli da može unaprijedit i poboljšat neke stvari oko AkTera dobrodošao je da dođe iznojit koju kap znoja za iduću izložbu.
Cijeli AkTer se odrađuje na skroz volonterskoj bazi tak da se nitko ne mora niš sramit.

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #93 u: Ožujak 03, 2012, 20:09:17 poslijepodne »
ajde Dante više prestani!  :dead: Nikome ne pomazes s svojim bajkovitim postovima... Rekao si svoje mišljenje i BOK!

Ma, ne pišem ja da bi tebi pomogao jer ja ne mogu promijeniti činjenicu da je neki nadobudni šmrkavac odlučio držat ribu u premalom akvariju.
Ja pišem ovo zato kaj će neko kom se sviđaju oskari malo googlat i naletit na ovu temu. I vidjet će da se na jednoj renomiranoj akvarističkoj stranici preporuča radit gluposti.
A tebi ionako već pomažu stručnjaci tipa ove šta u temi ispod savjetuje čovjeku da uz Bettana stavi i par ženki kako ovom nebi bilo dosadno.

A oni koji na ovom forumu mogu od mene tražiti da prestanem to sigurno neće napraviti jer su svi redom dobar dio svog života uložili na podizanje akvaristike u Hrvatskoj na jednu višu razinu, a podrške za neadekvatno držanje životinja tome nimalo ne pomažu.

Kao prvo, ja za tebe nisam nadobudni šmrkavac, a kao drugo na RENOMIRANIJEM forumu od ovoga, koji se bavi samo oskarima se kao minimum navodi 50 galona, što je cirka 180 litara, a preporučaju 70 galona, što je cirka 280 litara! Moj akvarij ima 250 litara, ČITAJ DANTE: dvjesto pedeset litara!!! Što u prijevodu znači da nema govora o nikakvoj staklenci, niti ičemu sličnom!!! Zato dantiša STFU low noob tard!  

što se prehrane tiče, svi večinom vele da im treba davat što raznovrsniju hranu, da to uopče nisu izbirljive ribe. Već sam obišao obližnje dučane s hranom za ljubimce da vidim gdje šta ima, da nebi onda bila panika s čim ga hranit. Također, restaurira se stari akvarij od 70 litara u kojem ću imat mrijesni par nigrica, kako bi stalno imao izvor sveže i žive hrane.  :D

Offline tiger_oscar

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #94 u: Ožujak 03, 2012, 20:32:52 poslijepodne »
trudim se ne uplitati jer mi je glupo voditi djecje rasprave tko je pametniji od koga, ali evo sad ja kreten maloumni pitam koliko litara treba za oscara i neka to netko stvarno obrazlozi, ocito je da sam ja glup, nedozreo, malouman, mucitelj zivotinja, nadopunite ostalo....

koliko L za veliku ribu ? koje pravilo tu vrijedi ono sa centimetrima ? 1 cm ribe = 2 l vode ?

pa da vidimo kamo ide ova rasprava, velike ribe se nebi trebale drzati uopce u akvariju, tocno...
koliko vas super cool pazljivih ima scalare po 15 cm u 100 l bilja ?

kao sto rekoh prije 35 postova, ova rasprava nema smisla, uvijek ce biti oko toga prepucavanja...

smirite tenzije...

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #95 u: Ožujak 03, 2012, 20:38:05 poslijepodne »
...

Neznam, ne pokazuješ beš zrelo razmišljanje...
Tu na forumu ima dečeca od 13-14 godina koji razmišljaju puno zrelije od tebe. Izdvojio bih kao primjer malog Phasida, on je čak tam negdi od tvog kraja pa mali Samoborec Biosfera, Splićo Venom isto ima potencijala, bil je još jedan pametan dečec negdi iz Mostara mislim...
A to šta je neka stranica američka ne znači da je renomiranija od naše, naprotiv može bit baš suprotno.
Kao lijep primjer savjeta za oskar tank prije bih naveo ovu stranicu:

http://www.flower-horn.de/my_oscarfish.html

A o tom cijelo vrijeme i pričamo, može on unutra, al to je mučenje ribe koja kao odrasla u tom tanku ne može ni zaplivat.

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #96 u: Ožujak 03, 2012, 20:56:48 poslijepodne »
...

Neznam, ne pokazuješ beš zrelo razmišljanje...
Tu na forumu ima dečeca od 13-14 godina koji razmišljaju puno zrelije od tebe. Izdvojio bih kao primjer malog Phasida, on je čak tam negdi od tvog kraja pa mali Samoborec Biosfera, Splićo Venom isto ima potencijala, bil je još jedan pametan dečec negdi iz Mostara mislim...
A to šta je neka stranica američka ne znači da je renomiranija od naše, naprotiv može bit baš suprotno.
Kao lijep primjer savjeta za oskar tank prije bih naveo ovu stranicu:

http://www.flower-horn.de/my_oscarfish.html

A o tom cijelo vrijeme i pričamo, može on unutra, al to je mučenje ribe koja kao odrasla u tom tanku ne može ni zaplivat.

stvarno ne znam ko je ovdje PRVI pokazao ne zrelo razmišljanje... al ajde, kažeš da odgovore potražim na toj stranici, oskarima su posvetili CIJELI JEDAN članak! ja sam svoje odgovore potražio na:

www.oscarfishlover.com

tak da se slobodno možeš informirati... a ja cu uvijek radije savjet potražiti od osoba koje su već imale oskare, nego od takvih kao što si ti, odnosno koje us o tome samo čitale! već sam ti rekao da tvoj komentar na mojoj temi nije dobro dosao, tako da se slobodno suzdrzi od daljnjih postova. HVALA! :)

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #97 u: Ožujak 03, 2012, 21:04:06 poslijepodne »
Znam ja tu stranicu jako dobro.
I opet ponavljam da nisi ti tu taj koji može određivat ko će šta pisat.
Na ovom forumu podrške za neadekvatno držanje riba nećete dobivat.
Imaš dovoljno drugih foruma gdje će ti za ovakve gluposti pljeskati sa smajlićima i hvaliti te pa ako ne možeš pogledati istini u oči...

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Ožujak 03, 2012, 21:35:10 poslijepodne »
Dobro, jesam ja lud ili sto?

"posudjeno" sa oscarfishlover-a

Stavka 1 - A Suitable Aquarium for Your Oscar

Many people seem to agree that 55 gallons is about the minimum size aquarium if you want to keep one adult Oscar. I would actually recommend no less than 75 gallons for one adult Oscar. The extra room will really benefit your fish and will significantly reduce the amount of maintenance needed if accompanied with a good filtration system. Once you start thinking about more than one Oscar then you are looking at tanks in excess of 100 gallons.

Stavka 2 - How Many Oscars?

Again, it all depends on how big your aquarium is. Basically, if you've got less than 100 gallons I wouldn't recommend any more than one Oscar. A 125 gallon tank is more than capable of housing two adult Oscars.

E sad, moj engleski saks, ali po meni ovdje pise - 55 galona ili cca 200 litara za JEDNOG OSKARA. Ili jos bolje 75 galona - 280 litara za JEDNOG OSKARA.

Da bi bili potpuno sigurni, u stavki 2 pise - ako imate manje od 100 galona, a to je jos uvijek nekih 378, zaokruzimo na 400 litara - NE PREPORUCUJEMO VISE OD JEDNOG spomenutog oskara. 125 galona ili 470 (zaokruzimo na 500 litara) za 2, DVA, odrasla oskara.

Prema tome, jesam ja lud, ili ljudi citaju ono sto njima pase?

Dobro si rekao, imas 250 litara, pa hajde sad procitaj ponovo sto tvoj renomirani, a mozda i renomiraniji izvor od ovog mjesta kaze, koliko riba oni preporucuju u 250 litara? Dvije? Ili, mozda ipak, samo mozda, nekim cudom, ni oni se ne slazu da je 250 litara dosta za vise primjeraka? Cak i lijepo pise, ispod 400 litara, NE vise od jednog.

Nema mjerila koliko litara ide za ribu, osim zdrave logike, da ribu od 50cm duzine i par kila tezine nebi trebali drzati u akvariju koji je dugackak 80cm, a sirok 40. A kamoli dvije, tri takve....

Ali, ovo definitivno vise nema smisla, cjenjeni kolega od nas uopce ne trazi savjet, pomoc ili ideju, on trazi potvrdu za ono sto je on smislio.... od nekih ju je i dobio, dakle, ovo definitivno postaje besmisleno.

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #99 u: Ožujak 03, 2012, 23:00:55 poslijepodne »

Ali, ovo definitivno vise nema smisla, cjenjeni kolega od nas uopce ne trazi savjet, pomoc ili ideju, on trazi potvrdu za ono sto je on smislio.... od nekih ju je i dobio, dakle, ovo definitivno postaje besmisleno.

Hvala Damire, mada te moram malo ispraviti, ja ne tražim od Vas da mi kažete što bi ja trebao ili nebi trebao držat u akvariju, već tražim savjete kako izvesti akvarij! Na mnoga pitanja za koja sam tražio odgovor mi niste odgovorili, a odgovorili ste na pitanja koja nisam postavio... Čast izuzecima koji su uvijek spremni pomoći!