Srpanj 23, 2025, 21:14:18 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Svijet Guppya novi podforum na akvarij netu i osnivanje udruge ljubitelja guppy  (Posjeta: 5730 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline guppy world

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
Poštovani članovi akvarij neta, povodom sve češćih upita sa raznih strana lijepe naše o konkretnijim temama u vezu guppya, njihovom uzgoju i križanju radi dobijanja ciljanih genskih obilježja u potomaka, a u konzultacijama sa moderatorima i vodstvom akvarij neta, donešena je odluka o:

- otvaranju podforuma posvećenog guppyima i svemu što uz njih ide.
- osnivanju udruge ljubitelja guppy ribica.

Tim korakom akvarij net želi pridonijeti kvalitetnijem informiranju i druženju svojih članova, te se ciklidašima evo pridružuju i ljubitelji guppya kao struktuiranija cijelina na forumu.

Osobno zahvaljujem svim članovima akvarij neta koji su proteklih godina svojim uzgajanjem guppya i zalaganjem za što raznovrsnije teme u vezi istih na forumu, te trudom i zanimanjem oko praćenja dobijanja što kvalitetnijih uzgojnih oblika, omogućili da danas evo svijet guppya dobija još jedno mjesto više na ovim internet stranicama.

Naredni je cilj, ukoliko se pokaže interes u cijeloj hrvatskoj - osnivanje udruge ljubitelja guppy ribica i pridruživanje udruge međunarodnoj mreži klubova ljubitelja guppya.
U vezi sa time otvaram anketu - jeste li za osnivanje udruge!!!

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
Odg: Svijet Guppya novi podforum na akvarij netu i osnivanje udruge ljubitelja guppy
« Odgovori #1 u: Siječanj 16, 2012, 11:18:11 prijepodne »
već ste dobili odgovor  :up:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Svijet Guppya novi podforum na akvarij netu i osnivanje udruge ljubitelja guppy
« Odgovori #2 u: Siječanj 16, 2012, 11:30:02 prijepodne »
o podforumu samo za gupije još nije odlučeno... podforum udruge ljubitelja gupija se podrazumijeva...

baza je ionako pomalo prevelika, forum ima masu podforuma, postao je poprilično nepregledan, velik, glomazan.. povest ćemo raspravu pa ćemo vidjeti, ovisno naravno i o razvoju situacije među gupi ljubiteljima...

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #3 u: Siječanj 16, 2012, 11:33:53 prijepodne »
o podforumu samo za gupije još nije odlučeno... podforum udruge ljubitelja gupija se podrazumijeva...
baza je ionako pomalo prevelika, forum ima masu podforuma, postao je poprilično nepregledan, velik, glomazan.. povest ćemo raspravu pa ćemo vidjeti, ovisno naravno i o razvoju situacije među gupi ljubiteljima...

Vedrane, zahvaljujem na pojašnjenju  :klap:.

Kako vidite, po osnutku udruge, biti će dobiven podforum udruge ljubitelja guppya... a o razvoju situacije među guppyljupcima.... osobno ne bih imao ništa protiv vidjeti i dio za guppye uz ciklidni  :P iako bi to izazvalo domino efekat i kod drugih vrsi ljubitelja određenih ribica, što bi proizvelo još više tema po forumu...

e upravo stoga da istovremeno imamo svoj dio na akvarij netu a da ga ne preopteretimo sa našim specifičnim temama,  biti će po osnivanju ovdje otvoren podforum udruge... a na nama je da napravimo kao udruga svoje vlastite net stranice :up:
« Zadnja izmjena: Siječanj 16, 2012, 11:44:10 prijepodne od guppy world »

Offline ovcica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • Panta rei. Carpe diem.
« Odgovori #4 u: Siječanj 16, 2012, 12:49:00 poslijepodne »
Kao početniku ideja mi je zanimljiva. Iz našeg razgovora znaš da su mi živorotke broj jedan. Koliko mi vrijeme i dječica dozvoljavaju. U fazi sam učenja o svemu no ako će trebati možda štogod prevesti, sročiti u kakav tekstić i slično za potrebe buduće Udruge, kao teta učitelka se nudim za prijevode s engleskog i slično.Volonterski naravno.
Clara pacta, boni amici.

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #5 u: Siječanj 16, 2012, 13:14:25 poslijepodne »
Meeeeeeeeeee!!!! Hoću reći - HVALAAAAA!!!!   

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #6 u: Siječanj 16, 2012, 14:48:57 poslijepodne »
Umjesto podforuma za neku ribu , mislim da bi bilo bolje organizirati threadove u odredjenom podforumu da je svaki za jednu ribu.
Znaci imao bi

Akvarij.NET - Forum | Slatkovodna Akvaristika | Tropske ribe

i u njemu threadovi

guppy
skalari
barakude

itd

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #7 u: Siječanj 16, 2012, 22:28:53 poslijepodne »
Za Udrugu sam! A i podforum udruge naravno!

Umjesto podforuma za neku ribu , mislim da bi bilo bolje organizirati threadove u odredjenom podforumu da je svaki za jednu ribu.
Znaci imao bi

Akvarij.NET - Forum | Slatkovodna Akvaristika | Tropske ribe

i u njemu threadovi

guppy
skalari
barakude

itd

eh to bi bome bilo pregledno.. A i zanimljiv posao sve dosadašnje teme premještati u te threadove. :D Blago onome tko će to raditi.  :D

Offline Nji

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #8 u: Siječanj 17, 2012, 10:57:02 prijepodne »
 :klap: :klap: :klap: :klap:

Weeee!
Super!
Podržavam naravno!
ni da ni ne

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #9 u: Siječanj 17, 2012, 17:12:20 poslijepodne »
 :zagrljaj:

Dan mi je postao puno ljepšim!
Podržavam i stojim na usluzi  :up:

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #10 u: Siječanj 17, 2012, 18:27:54 poslijepodne »
Također podrzavam ovu odluku , a najbolje bi bilo ovo sto je Majstor76 predlozio , ako ikako mogu ja bi tu pomogao oko pospremanja u odredene foldere , ne mora se sad bas za svaki ribu , recimo sad Tropske Ribe pa mozemo prema kategorijama : Dvodihalice , Somici ...

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #11 u: Siječanj 18, 2012, 09:29:58 prijepodne »
Venom, kad se već nudiš... da zgrabim odmah...

ostavimo to ekipi koja uređuje akvarij net... već imaju glavobolje i ovako. oko uređenja foruma.
A ako si voljan, obzirom čim bude osnivačka skupština, da bude formalno i prijaljeno po odredbama zakona - ići će se i na izradu internet stranice i trebati će sve i svašta oko toga... i teme i forum i... ma vidiš i sam - slično kao i ovdje samo na naglasku prema gupijima...

dapaće, tko god imalo zna o stvarima oko interneta, svaka je pomoć dobrodošla je ja sam ipak stari mastodont iz kamenog doba... mogu vam pričati o apleovima, komodorima i prvim windowsima... ali o današnjim dostignućima baš i ne, nisam toliko trendi.

Već se javilo preko 20 članova koji su za udrugu i mole svi da okupljanje radi osnivanja bude negdje krajem mjeseca... kad večini paše vikend.
p.s. sviđa mi se što se javilo i puno članova izvan zagrebačke regije... :up: iako neće moći biti na osnivanju, ne sumnjamk u to da će biti vjerni članovi. :zagrljaj:

Offline ovcica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • Panta rei. Carpe diem.
« Odgovori #12 u: Siječanj 18, 2012, 21:00:07 poslijepodne »
Mislim da će moj dragi hubby postati (ili je već postao) guppoljubac...danas odemo do pet shopa po ancistrusa a vratimo se s njim i sedmero guppija  :rolleyes:  a nakon toga je proveo pola sata gledajući razne varijetete na netu   a kao ja sam u ribama i on nema ništa s tim  :whistle: tak da nas možeš brojati dvoje ovdje
Clara pacta, boni amici.

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #13 u: Siječanj 19, 2012, 08:11:40 prijepodne »
zaraza je počela  :D

e hubby hubby, a kad otkriješ da iako su mali, ti ribeki imaju temperament i osobnost... nikad više kraja... :klap:

Offline Nji

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Siječanj 19, 2012, 13:33:24 poslijepodne »
Weeeeee!
Super,ima ljubitelja vidim dovoljno!
ni da ni ne

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #15 u: Siječanj 19, 2012, 14:06:39 poslijepodne »
ima ih i više, brojao sam jutros sveukupno i tko se na forumu izjasnio i tko me samo telefonom zvao i podržao - preko 40 članova.
A ide i dalje. Veseli me što osnivanje podržava i sve više članova van zg županije, javljaju se iz slavonije, dalmacije i istre i nude svekoliku pomoć, pogotovo kada krenu internet stranice :zagrljaj:

(iskreno, nisam se niti nadao tolikom odazivu, pogotovo što ovu inicijativu podržavaju članovi za koje sam do sada znao da su u morskoj ili ciklidima... a kad tamo i oni imaju gupije :zagrljaj:... eh te male šašave ribice, ispada da ih imaju svi rad, samo neki o tome šute.  :D)
Guppy rules  :up:

Offline Nji

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Siječanj 19, 2012, 19:14:29 poslijepodne »
Super!
ni da ni ne

Offline Orlando du

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #17 u: Veljača 24, 2012, 17:50:54 poslijepodne »
Ovo je super, evo jedan :up: iz dubrovnika

Offline gigach

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Veljača 25, 2012, 18:22:13 poslijepodne »
joj krasno....

Offline phasid man

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
« Odgovori #19 u: Veljača 25, 2012, 18:45:02 poslijepodne »

eh te male šašave ribice, ispada da ih imaju svi rad, samo neki o tome šute.  :D)
Guppy rules  :up:

ja sam  njima počeo sa 6-7 godina potpuno bezveze dok sam bio mali balavac i namnožile su mi se pa sam počeo i vise i jednom nakon par godina sam napravi opogrešku i sve su uginule  :'(

sad u ljeti opet sam nabavio par komada i mislim da imam najljepšeg mužjaa u hrvatskoj  :heart:
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline Lili

• Punopravni član
  • Fish freak
« Odgovori #20 u: Veljača 25, 2012, 19:38:29 poslijepodne »
mislim da imam najljepšeg mužjaa u hrvatskoj  :heart:

Ne priznamo ovakvu izjavu bez slike  :P

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Veljača 25, 2012, 20:01:15 poslijepodne »
mislim da imam najljepšeg mužjaa u hrvatskoj  :heart:

Ne priznamo ovakvu izjavu bez slike  :P

nakon par sati slikanja samo je jedna uspjela i jos je dosta mutna  -?
Eliptorhina Javanica x2

Offline Lili

• Punopravni član
  • Fish freak
« Odgovori #22 u: Veljača 25, 2012, 21:40:55 poslijepodne »
ugh slikanje, pogotovo guppyija- nemoguća misija  :dead:.
 stavi filmić....  prišparati ćeš si živce  :)

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Veljača 25, 2012, 22:04:25 poslijepodne »
koristio sam snapshot :D snimljeno prije desetak minuta ;)
Eliptorhina Javanica x2

Offline Lili

• Punopravni član
  • Fish freak
« Odgovori #24 u: Veljača 25, 2012, 22:22:09 poslijepodne »
 :heart: prekrasan je!  Moram prikupiti zivaca i baterija i poslikat svoje...
malo smo otišli u off... nadam se da neće biti ljutnje  :-[

Nego, jel ima kakvih planova glede okupljanja?  :)