Srpanj 22, 2025, 16:35:21 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Svijet Guppya novi podforum na akvarij netu i osnivanje udruge ljubitelja guppy  (Posjeta: 5696 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline guppy world

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
Odg: Svijet Guppya novi podforum na akvarij netu i osnivanje udruge ljubitelja guppy
« Odgovori #25 u: Veljača 27, 2012, 08:52:16 prijepodne »
:heart: prekrasan je!  Moram prikupiti zivaca i baterija i poslikat svoje...
malo smo otišli u off... nadam se da neće biti ljutnje  :-[

Nego, jel ima kakvih planova glede okupljanja?  :)

Ljutnje nema, planova ima!

Čekalo se da prođe snijeg i ispiti na fakultetima.
Stoga nije do sada određen datum okupljanja, iako je bila najava za isti tijekom drugog mjeseca.

Sve ću otvoriti u novoj temi.

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
Odg: Svijet Guppya novi podforum na akvarij netu i osnivanje udruge ljubitelja guppy
« Odgovori #26 u: Ožujak 01, 2012, 09:51:52 prijepodne »
evo i mojih makar nisu najbolje slike  :)

Offline Shone

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #27 u: Ožujak 01, 2012, 10:07:32 prijepodne »
Evo i ja da stavim malo slika. Naravno nisam slikao sve. Imam kao ovog crnog i indigo zeleno (rusko plava), ali nisam slikao. Ima nekih žutih, kolumbija, yellow grass... Biće slika još...

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #28 u: Ožujak 01, 2012, 11:17:56 prijepodne »
Druženje u nedjelju u 18 sati...
Avenue mall, avenija dubrovnik, novi zgb
kafić uz cinestar, stolovi uz akvarije

Offline Shone

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Ožujak 01, 2012, 11:20:17 prijepodne »
Blago vama. Lepo se provedite. Meni malo daleko....

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #30 u: Ožujak 01, 2012, 11:20:29 prijepodne »
joj vidio sam tu tmu no nažalost vjerovatno nemogu doć  :'(
Evo i ja da stavim malo slika. Naravno nisam slikao sve. Imam kao ovog crnog i indigo zeleno (rusko plava), ali nisam slikao. Ima nekih žutih, kolumbija, yellow grass... Biće slika još...
jesi li ih kupio ili su tvoj uzgoj ovi moji su moj uzgoj  -?

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #31 u: Ožujak 01, 2012, 13:43:11 poslijepodne »
ima dana,  budemo se svi vidjeli kad tad... a u nedjelju tko može dođe...
ekipa iz Novog Sada i okolice može nam se pridružiti u ljeto kad će biti 2-3 susreta u slavoniji. ;)

Offline Shone

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Ožujak 01, 2012, 13:58:58 poslijepodne »
Sve sam ih jednom kupio. Neke su se kao takve rodile kod mene, pa sam sam izvlačio liniju. Ribe nisam kupi bar 2 godine. Jel to onda moj uzgoj?

Offline phasid man

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
« Odgovori #33 u: Ožujak 01, 2012, 18:52:26 poslijepodne »
Sve sam ih jednom kupio. Neke su se kao takve rodile kod mene, pa sam sam izvlačio liniju. Ribe nisam kupi bar 2 godine. Jel to onda moj uzgoj?

ovo bas nisam razumijo  -? ribe iz tvog uzgoja je koje su se parile u kad ih je ženka okotila  :up:
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline Shone

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Ožujak 01, 2012, 21:56:36 poslijepodne »
DPa onda su sve moj uzgoj, jer su sve rođene kod mene. Njihovi roditelji su bili nekad kupljeni, a nekima i dede...

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #35 u: Ožujak 02, 2012, 08:21:22 prijepodne »
Da, sada su već tvoj uzgoj!
Samo molim te obrati pažnju na to da barem dvaputa godišnje sa nekim akvaristom zamjeniš po 2-3 mužjaka i po 5-6 ženki... radi razmjene genetike. U protivnom ako stalno križaš samo ove svoje - svako naredno potomstvo će ti biti manji i kržljaviji i imati po okotu sve više degenerativnih ribica...

Imaš li mogućnost u svome domu držati 3-4 akvarija po barem 50-70 litara - bilo bi dobro da odvojiš određene mužjake i ženke u svaki.
Na primjer - crvenorepi mužjaci u i srebrne cure u jedan, a plavorepi muški i žućkaste cure u drugi... tako ciljano dobiješ potomke koje onda ili križaš međusobno pa staviš novo stvorene ribice u treći ili iz svih akvarija pomalo od ribica mjenjaš i novo dobivene staviš u treći ili četvrti akvarij...

Ok, teže je za održavanje imati više akvarija, ali je puno lakše pratiti nasljedne osobine i odabirati kandidate za daljnje križanje...

Svaki trud se isplati jer je lijepo od sasvim običnih gupija sa trokutastim repom ciljanim križanjem kroz 5-7 generacija dobiti dobiti lyra rep ili sasvim drugu boju koja nije bila prisutna... nema veće radosti kad si akvarista sam uzgoji oblik koji želi... uzgojen a ne kupljen...prava stvar!

Offline Shone

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Ožujak 02, 2012, 08:32:55 prijepodne »
Da, sada su već tvoj uzgoj!
Samo molim te obrati pažnju na to da barem dvaputa godišnje sa nekim akvaristom zamjeniš po 2-3 mužjaka i po 5-6 ženki... radi razmjene genetike. U protivnom ako stalno križaš samo ove svoje - svako naredno potomstvo će ti biti manji i kržljaviji i imati po okotu sve više degenerativnih ribica...

Imaš li mogućnost u svome domu držati 3-4 akvarija po barem 50-70 litara - bilo bi dobro da odvojiš određene mužjake i ženke u svaki.
Na primjer - crvenorepi mužjaci u i srebrne cure u jedan, a plavorepi muški i žućkaste cure u drugi... tako ciljano dobiješ potomke koje onda ili križaš međusobno pa staviš novo stvorene ribice u treći ili iz svih akvarija pomalo od ribica mjenjaš i novo dobivene staviš u treći ili četvrti akvarij...

Ok, teže je za održavanje imati više akvarija, ali je puno lakše pratiti nasljedne osobine i odabirati kandidate za daljnje križanje...

Svaki trud se isplati jer je lijepo od sasvim običnih gupija sa trokutastim repom ciljanim križanjem kroz 5-7 generacija dobiti dobiti lyra rep ili sasvim drugu boju koja nije bila prisutna... nema veće radosti kad si akvarista sam uzgoji oblik koji želi... uzgojen a ne kupljen...prava stvar!

Imam oko 3000 litara, 27 akvarijuma, dobro ne držim samo gupije, ali recimo da za gupije imam 4 akvarijuma od 54 l, 6 komada od 40 litara i dva dugačka od 114 za rasplivavanje....

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #37 u: Ožujak 02, 2012, 10:25:05 prijepodne »
Citat:
Imam oko 3000 litara, 27 akvarijuma, dobro ne držim samo gupije, ali recimo da za gupije imam 4 akvarijuma od 54 l, 6 komada od 40 litara i dva dugačka od 114 za rasplivavanje....

:D :D :D
POSVOJI ME!!! :rotfl:

Offline Shone

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Ožujak 05, 2012, 09:25:05 prijepodne »
Vrlo rado, i onako ne stižem sve sam... U početku dok žena nije radila bilo je lakše, a sad kad oboje radimo cela ribarnica spala na mene... Imam još neke staklene plave, osnova kao kod kobre, samo bela riba sa neonsko plavim šarama. Uskoro ću slikati pa mećem nove slike....

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #39 u: Ožujak 16, 2012, 10:06:20 prijepodne »
ima dana,  budemo se svi vidjeli kad tad... a u nedjelju tko može dođe...
ekipa iz Novog Sada i okolice može nam se pridružiti u ljeto kad će biti 2-3 susreta u slavoniji. ;)
e ovo cekam  :klap:

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #40 u: Ožujak 16, 2012, 14:47:58 poslijepodne »
 :up:

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #41 u: Ožujak 16, 2012, 15:17:05 poslijepodne »
http://www.world-guppy.de/english/links.html#europa

Dok išćekujete otvaranje kluba u Hr, naslađujte se malo sa nekoliko klupskih portala sa raznih krajeva svijeta.  ;)

p.s.
meni su se svidjele švedske gupijice ;)... pogledajte zašto  :D
al ni talijanke i japanke nisu za baciti  :D...
prosurfajte, lijepe su sve...

Offline dixidino

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #42 u: Travanj 03, 2012, 22:42:32 poslijepodne »
Pozdrav! da li itko ima ili zna gdje nabaviti ovakve prekrasne gupije? http://adf.ly/712yV

Offline Shone

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Travanj 04, 2012, 08:39:50 prijepodne »
Imam ja nešto malo, ali još ih nisam razmnožio, tek su spojeni mužjaci i ženke. Staviću slike mojih za koji dan...

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #44 u: Travanj 04, 2012, 15:04:16 poslijepodne »
Pozdrav! da li itko ima ili zna gdje nabaviti ovakve prekrasne gupije? http://adf.ly/712yV

Zna se pokoja takva u shopu nać, al brzo odu...
Možda ti se posreći pa ih netko na forumu ima :)