joj, dirnuo si u bolnu točku svakog a posebno morskog akvariste, za početak sve ovisi kakav si s rukama, jel imaš dvije lijeve ili si poluprofi majstor, zatim da li želiš da sve izgleda kao iz dućana ili si zadovoljan pristojnim izgledom. Koliko voliš komplicirati (

) i tražit dlaku u jajetu

. Ja sam , uz Vipka, izgleda najfriškiji sa većim tankom, moj je 460+120L, a kolko se sjećam Vipkov je 700+L. I on i ja smo neke radove sami izvodili i sad je veliko pitanje jel tako ispalo jeftinije, međutim znam da je ispalo kak smo htjeli, nemamo se kome žaliti i da hoćemo

. mene je okvirno došlo ovak : sve su cijene cca jer nisam pisal cifre da slučajno ne odustanem

- akvarij + sump (150x65x55v , 150x45x40v) ................................................................................................... 2.900,00 kn
- postolje DIY, metalna konstrukcija + iveral obloga + ručke + Al otvori za ventilaciju ........................................... 2.500,00
- rasvjeta DIY ledice 10wx20+2xT554w +8kanalni timer+kučište ....................................................................... 5.800,00
- struja DIY, kanal+utičnice+žica+prekidači+kutija+uvodnice ............................................................................ 1.000,00
- skimer + kalkvaser + cirkulacijske pumpe + povratna pumpa + wavemaker ...................................................... 6.000,00
- RO + filteri ... 1.200,00
- brdo kojekakvih potrebnih neplaniranih sitnica ................................................................................................ 2.000,00
- pijesak 50 kg sitnog + 25kg krupniji( iskorišteno 30kg sitnog +25kg krupnog)....................................................... 700,00
- kamen živi 30 kg (5-6kg jadranskog), sreća kaj sam ga postepeno kupovao, ostalo od prošlog malog morskog .... 1.000,00
- MORE 600L ... 600,00
+______________
=23.700,00 kn

to je naravno okvirna cijena, vjerojatno je viša za bar 2000 kn plus benzin koji se utrošio da se sve to pribavi, sad vidiš da je bolje da ne zbrajaš dok nisi gotov sa svime jer vjerojatnost odustajanja je vrlo velika. A tek sada slijedi lagano cijeđenje kartica, struja je mrkli mrak, voda hlapi sve u šesnaest, jezik do poda pred slikama koralja kolega akvarista "moram ga i ja imati" ribe svih boja i fela..................................

kud sam se uvalio.
...
....