Budi oprezan sa zemljom za cvijece. Drzi se provjerene - florabela, s njom nikakvih problema.
Ja stavio neku lijevu, nije bilo florabele, toliko je farbala vodu dobra tri mjeseca, da sam morao svaka 3-4 dana mjenjati po malo vode dok se nije ocistila. Ali zato biljke rastu kao lude. istina, ja sam kriv, nisam je namakao, nista stetno se nije desilo, ali ako ti se desi da te ne uhvati panika, sve je pod kontrolom, osim sto ruzno izgleda, ako imas dovoljno biljaka koje ce sve to "trositi", nista se ne moze desiti....
Valisneria nije bas za taj akvarij, drzi se anubiasa, microsoruma, rogolista, kuge (oni rastu u nebesa, ali ih sisas i drzis na visini koja ti pase, a jako brzo ces imati lopate toga za prodavati-mjenjati), crypta, mozes i mozda neki echinodorus kao sredisnju tocku u akvariju, iako on raste poprilicno, mislim da (ipak) nebi bio prevelik za tvoj akvarij..
S mahovinom budi oprezan, s obzirom da ce ti beta biti sama, ja sam imao problem jer mi je na njoj sve smece ostajalo, a beta ti se bas nece spustati na dno i kupiti sa dna hranu previse.....
Ali ako ides na takvo bilje, neznam treba li ti uopce podloga u smislu neke zemlje. Eventualno za cryptu, ali s njom ionako cekaj, to nije bas biljka za nove akvarije, tek kad se malo ustabili, kad se stvori dovoljno "smeca" u podlozi, tek onda nju sadi, vecina crypti propada (topi se) nakon sto se posadi, ukoliko podloga nije dobra. A za mjesec-dva-tri, sadis je direktno u sljunak, i nista joj nece biti. Istina, nece ludovati i rasti ubrzano, ali to ti ni nebi trebao biti cilj u tako malo vode.
Usput, kakva beta ce ici?