Imao sam isti problem, i to na 2 ribe. Totalno nasumicno, nekad se nazdere pa nista, nekad se prevrce iako cijeli dan nisu dobili hrane. nekad pliva normalno, nekad ne.
Jedna nazalost nije prezivjela, druga se totalno oporavila, namakanje hrane, vise zelene hrane, posebice graska, baerm jednom tjedno. A sto se tice ovoga "kad mi budemo imali za rucak" - zezas se, zar ne?

Grasak, blitva, kelj, kupus, mozes i malo mrkve, prokuhas kratko u vodi, bez dodavanja icega, izezes na komadice, ispasiras, kako god, i to je to. U sve skupa mozes dodati i umjesati i malo pasiranog cesnjaka, ili jednostavno taj mix hrane preliti onom vodom sto cesnjak ispusti, ako vec ne zelis davati njega direktno u vodu. U razumnim kolicinama ne moze stetiti, jasno, ovo ne radis svaki dan, ni svaki put, ali ono povremeno, skoditi nece, a odlicna je preventiva.
S obzirom da je akvarij mali, riba samo jedna, a filter koliko sam skuzio slabiji, doziraj ovakvu hranu oprezno. Zlatne u pravilu sve pojedu, ali ako pretjeras, imati ces veeeliko smece u akvariju....