Srpanj 19, 2025, 16:53:57 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pocetak sa staffom :D  (Posjeta: 14302 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline delbi

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
Odg: Pocetak sa staffom :D
« Odgovori #50 u: Studeni 29, 2011, 16:12:09 poslijepodne »
slozio sam se ja sa tobom...apsolutno....:)
Ali..ono sto sam zelio naglasiti je da su ljudi uvijek krivi. Oduvijek imam pse, i...oduvijek popizdim kada vidim vlasnika ...dok njegov pas(svejedno koji) potrci prema nekome i hladno vice...nece vam nista...fuck! Takve se stvari nesmiju desavati! Nikada i sa nijednim psom. Ja sam stajalista da smo mi koji imamo pse 'drugaciji' i, nesmijemo dozvoliti da nas pas apsolutno nikome ne zasmeta.
Psi koji su 'ostriji' po genima...jer su tako uzgajani...samo trebaju malo vise paznje u odgoju. I to je to, nema opsanih pasa...postoje opasni ljudi.
Mah..ja se jos jednom ispricavam sto sam tako....iz vedra neba uletio......jos jednom...sorry......
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #51 u: Studeni 29, 2011, 16:14:28 poslijepodne »
Baš si ljepe savjete dobio o nabavci i uzgoju psa.. :-X
Da,...slažem se,tema je tako krivo krenula,..ali ipak iz svega se može shvatiti barem ozbiljnost i odgovornost kad se nabavlja takav pas.
Pa če možda utjecat malo na vlasnika da još ozbiljnije pristupi odgoju, i da bude sretan sa njim :).
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #52 u: Studeni 29, 2011, 16:20:14 poslijepodne »
slozio sam se ja sa tobom...apsolutno....:)
Ali..ono sto sam zelio naglasiti je da su ljudi uvijek krivi. Oduvijek imam pse, i...oduvijek popizdim kada vidim vlasnika ...dok njegov pas(svejedno koji) potrci prema nekome i hladno vice...nece vam nista...fuck! Takve se stvari nesmiju desavati! Nikada i sa nijednim psom. Ja sam stajalista da smo mi koji imamo pse 'drugaciji' i, nesmijemo dozvoliti da nas pas apsolutno nikome ne zasmeta.
Psi koji su 'ostriji' po genima...jer su tako uzgajani...samo trebaju malo vise paznje u odgoju. I to je to, nema opsanih pasa...postoje opasni ljudi.
Mah..ja se jos jednom ispricavam sto sam tako....iz vedra neba uletio......jos jednom...sorry......
Svaka rijeć štima....i htio bih da se svi vlasnici ponašaju kako si naveo. A to ...neče ti ništa ...meni ništa ne znaći kad sam sat vremena u komi nakon takvog susreta sa pitbullom ili sličnim.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #53 u: Studeni 29, 2011, 16:22:49 poslijepodne »
svaki pas može ubiti dijete... vjerujte... bio to pudlek ili šarplaninac... malo dijete je dovoljno malo jače ugristi i eto problema... i apsolutno uvijek treba biti prisutan kad imate i dijete i psa...

Liamu ne da vjerujem, nego bih ruku u vatru stavila za njega... ali svejedno ga nikad ne puštam kad dolazi netko nepoznat, kada su djeca tu itd... sestrična ga je šetala bez frke kad je imala 5godina - ni jednom ju nije povukao niti išta... svi koji ga znaju, znaju da je apsolutno nježan, pažljiv... nenametljiv... možeš raditi što god želiš od njega... u šetnji ga ne zanimaju ni ljudi, ni bicikli, ni motori, niti išta - ali kada nam netko ide u susret pozovem ga k sebi i pričekam da taj netko prođe... svjesna sam da ima ljudi koji se boje i koji ne žele da im moj "neće ništa" pas ne prilazi... to što ja znam da on neće ništa - to ljude ne zanima... ako strah postoji - bojat će ga se i sa i bez mog upozorenja da se ne boje...

ovo drugo predimenzionirano štene je ludo i blesasto, ne bi ona ništa, ali je dovoljno da se iz igre zaskoči na prolaznika/dijete i eto "razderotine" koja nije ni ugriz niti išta - ali je osnova za tužbu... tatin kolega se i dan danas poteže po sudovima radi toga što mu je kujica ogrebala NOKTOM neku ženu...

Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline mateo20094

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #54 u: Studeni 30, 2011, 18:15:40 poslijepodne »
Ok, osobno nikad ne bi kupila psa bez rodovnika, koji nije samo komad papira. Ili bi kupila čistokrvnog psa s rodovnikom ili bi besplatno udomila psa u tipu iz azila.  Ali nebitno to očito nije tema, sretno dalje, nemam više što za komentirati.

Slažem se. Ako se misli ic na izlozbe onda jos mogu shvatit kupnju psa. Makar vise nema sanse da bi ja osobno kupio psa, bilo kakvog. Ako nisi bas zagrizo za Staffa evo ti dva mala zaigrana stenca koji bi ti pruzili svu svoju ljubav za topli dom http://www.noina-arka.hr/kor/ i http://www.noina-arka.hr/kona/. Napisano je da su malog rasta al sudeci kojom brzinom rastu nebi reko da ce ostat mali :D

zagrizao sam za staffa i ne zanima me ni jedna druga pasmina. :)

Baš si ljepe savjete dobio o nabavci i uzgoju psa.. :-X
Da,...slažem se,tema je tako krivo krenula,..ali ipak iz svega se može shvatiti barem ozbiljnost i odgovornost kad se nabavlja takav pas.
Pa če možda utjecat malo na vlasnika da još ozbiljnije pristupi odgoju, i da bude sretan sa njim :).

ma bit ce bolje ;)
jos ce neko dat dobrih savijeta ali i sveg drugog. :P

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #55 u: Studeni 30, 2011, 21:05:51 poslijepodne »
"opasan pas"

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Prosinac 01, 2011, 16:37:16 poslijepodne »
ja se ispricavam...eto, dotaknuo sam sam sebi bolnu temu pa me povuklo....nista, nista lose se o Dogi nebi trebalo govoriti, divni..pre pre divni psi
eto...nisam si mogao pomoci, povuklo me...stare slike...puno godina...suze u ocima...fuck!

doga je prelijepa :))

"opasan pas"

ma sta opasan, agresivan i krvolocan. :P
ma prelijep je :)

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Prosinac 04, 2011, 12:49:36 poslijepodne »
btw: svog pitbull / staford mixa nisam odgajao nista drugacije nego ostalih pizdeke koje imam a svi su "pitomi" osim njega jer je on "agresivan" i u knjizici mu pise "opasan pas" iako mu to zakonski nebi smijelo pisat jer nije nikad nista napravio nego je veterinar bio kreten pa je to upisao jer ga se boji, a pas je beba da veća nemoze bit, zato su glupe predrasude kad na ulici vide ljudi nekog od "opasnih pasa" pa odmah rade krug od tri km, to je meni smijesno i čista ljudska glupost zbog koje se gotovo svaki dan nasmijem :D
Moj savjet je svima koji nabavljaju "opasne" pse da ih odgajaju s poštovanjem i svjesti da oni jesu malo luđi od prosječnog psa i da jednostavno osiguraju da je pas u dobi šteneta što više u društvu drugih pasa i malih i velikih i naravno djece i odraslih pa i mačaka zečeva itd...

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Prosinac 04, 2011, 14:39:45 poslijepodne »
btw: svog pitbull / staford mixa nisam odgajao nista drugacije nego ostalih pizdeke koje imam a svi su "pitomi" osim njega jer je on "agresivan" i u knjizici mu pise "opasan pas" iako mu to zakonski nebi smijelo pisat jer nije nikad nista napravio nego je veterinar bio kreten pa je to upisao jer ga se boji, a pas je beba da veća nemoze bit, zato su glupe predrasude kad na ulici vide ljudi nekog od "opasnih pasa" pa odmah rade krug od tri km, to je meni smijesno i čista ljudska glupost zbog koje se gotovo svaki dan nasmijem :D
Moj savjet je svima koji nabavljaju "opasne" pse da ih odgajaju s poštovanjem i svjesti da oni jesu malo luđi od prosječnog psa i da jednostavno osiguraju da je pas u dobi šteneta što više u društvu drugih pasa i malih i velikih i naravno djece i odraslih pa i mačaka zečeva itd...

ma taj veterinar je glup.sta drugo rec :)
a na ovoj slici je presladak kad se igraa :D

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #59 u: Prosinac 04, 2011, 14:57:33 poslijepodne »
btw: svog pitbull / staford mixa nisam odgajao nista drugacije nego ostalih pizdeke koje imam a svi su "pitomi" osim njega jer je on "agresivan" i u knjizici mu pise "opasan pas" iako mu to zakonski nebi smijelo pisat jer nije nikad nista napravio nego je veterinar bio kreten pa je to upisao jer ga se boji,

Koliko vidim tvoj je kastriran? Jesi pročitao zakon, dakle treba pisati moguće opasan pas. Dakle veterinar se drži zakona a ako nisi želio da ti to piše za psa onda si trebao psa nabaviti iz registriranog uzgoja.  A za ostale koji žele kupovati bez papira nadam se da ste upoznati s ovim zakonom:

Članak 6.

1) Psi iz kontroliranog uzgoja pasmina terijera tipa bull - stafordski bull terijer, američki stafordski terijer, bull terijer i mini bull terijer moraju posjedovati rodovnicu izdanu od Hrvatskoga kinološkog saveza te biti upisani u registar.

2) Psi iz stavka 1. ovoga članka moraju postići zadovo­ljavajuću ocjenu iz testa iz članka 5. stavka 1. ovoga Pravilnika.

3) Psi pasmine terijera tipa bull koji ne mogu biti upisani u registar (pit bull terijer) i njihovi križanci, moraju biti označeni mikročipom, sterilizirani ili kastrirani te upisani u Upisnik pasa u rubriku »Moguće opasan pas«, o čemu se obavijest dostavlja Hrvatskom kinološkom savezu.

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Prosinac 04, 2011, 16:56:41 poslijepodne »
Veterinar nije glup...samo se drzi protokola i zakona.
Očito nisi vido pitta ili staffa kad se otmu kontroli ili ako se s njima ne postupa kako bi trebalo?

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Prosinac 05, 2011, 10:19:10 prijepodne »
ne veterinar je jako glup jer zakon kaze da se psu smije upisat opasan pas u knjizicu samo ako je nanio bol ili smrt drugoj zivotinji ili osobi bez ikakvog opravdanaog razloga tj. da ga je osoba maltretirala ili da je netk huskao svog psa na tvog pa se tvoj jednostavno branio, pročitaj malo bolje zakon o bull pasminama u hr i o upisivanju epiteta opasan pas u knjizicu.

@ Chilii : malo  zabrijasmo na rodovnike jel hehehe, sta mislis da staford s rodovnikom nemoze bit opasan bez pravilnog odgoja ili da ce ti neko garantirat da ce on bit jako dobar sa svim zivotinjama, nemoze naravno
Da moj je kastriran, al to neznaci da nece svim silama napadat psa koji zapocne prvi i da je bilo po mom nebi bio kastriran al to je tako kad uzimas psa iz azila ;)
I da nemoj mislit da svi kupuju pse neki ih i spasavaju iz azila negledajuci na rodovnike nisu svi zatupljeni tim sranjima ;)

@ tarantula : vidio sam sve i svasta nebrini dugo se bavim psima,

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #62 u: Prosinac 05, 2011, 10:21:03 prijepodne »

ma taj veterinar je glup.sta drugo rec :)
a na ovoj slici je presladak kad se igraa :D

e dobro si reko igra se :D
mogu se pohvalit da sam ga sam obučio za "zaštitara"  i da je izvrstan pas

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Prosinac 05, 2011, 10:29:07 prijepodne »
Svaka čast onda :up:

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #64 u: Prosinac 05, 2011, 10:36:56 prijepodne »
@ Chilii : malo  zabrijasmo na rodovnike jel hehehe, sta mislis da staford s rodovnikom nemoze bit opasan bez pravilnog odgoja ili da ce ti neko garantirat da ce on bit jako dobar sa svim zivotinjama, nemoze naravno
Da moj je kastriran, al to neznaci da nece svim silama napadat psa koji zapocne prvi i da je bilo po mom nebi bio kastriran al to je tako kad uzimas psa iz azila ;)
I da nemoj mislit da svi kupuju pse neki ih i spasavaju iz azila negledajuci na rodovnike nisu svi zatupljeni tim sranjima ;)

Svaka čast na udomljenju psa iz azila  :klap: :klap: :klap:
Naravno, u pravu si da i onaj sa i onaj bez rodovnika mogu biti opasni bez pravilnog odgoja. Nije to razlog zašto je bitan rodovnik. Ne podržavam kupovinu pasa bez rodovnika. Dakle udomljavanje napuštenih pasa je nešto sasvim drugo. Znam i sretna sam što ljudi udomljuju pse, bavim se upravo spašavanjem takvih pasa. Baš sam jučer bila u posjetu kod ljudi koji su udomili dogo argentina kojeg sam prije 5mj spasila od eutanazije, dovela ga kod sebe, izlječila i udomila. A on je jedan od gomile koji je bio kod mene  ;)

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Prosinac 05, 2011, 10:46:39 prijepodne »
nisam tu mislio na tebe osobno sto se tice zatupljenosti, nisam ni ja za stancanje pasa al kazem samo da rodovnik nije sve kao ni brak na papiru hahahaha

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #66 u: Prosinac 05, 2011, 10:54:08 prijepodne »
nisam tu mislio na tebe osobno sto se tice zatupljenosti, nisam ni ja za stancanje pasa al kazem samo da rodovnik nije sve kao ni brak na papiru hahahaha

hahahahahaha koja usporedba  :up: Ma naravno da nije, ali ne razumjem ljudsku potrebu za kupovanjem mačka u vreći jer je jeftiniji za par sto kn. Pa onda pas preraste standard, dobiju ga premladog, neki ugibaju od raznih boleština... A neću ni spominjati u kakvim uvjetima živi večina štancerskih pasa, mogu postaviti slike boksera koje smo na proljeće izvlačili od jednog štancera pa će svima bit jasno. Ili kako se s tim uništava pasmina. Neki ljudi više pozornosti obraćaju kad kupuju novi mobitel, bolje se informiraju, nego kad kupuju živo biće koje će s njima biti idućih 15 godina.

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #67 u: Prosinac 05, 2011, 11:57:43 prijepodne »
Veterinar nije glup...samo se drzi protokola i zakona.
Očito nisi vido pitta ili staffa kad se otmu kontroli ili ako se s njima ne postupa kako bi trebalo?
Svaki pas kad se otme kontroli napravi glupost, a ovo što si napisao me čudi jer si vlasnik "opasne" pasmine, a doprinosiš ionako lošoj reklami pasmine. Osobe koje misle da je pit, staford, sbt potencijalno oružje i koji uzimaju ženke jer će kao biti mirnije i lakše ih je odgojiti - takvog psa ne smiju imati. Sve su to psi kao i svi drugi, a ako si papak, nemaš svoje ja i ne možeš nametnuti svoju volju psu, onda ne bi trebao imati ni pekinezera jer će napraviti sranje. Baš zbog likova koji furaju pse da bi im nadomjestili manjak samopouzdanja je ova pasmina i došla na glas na kojem je.

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #68 u: Prosinac 05, 2011, 12:13:03 poslijepodne »
Ja doprinosim loš glas?
Ti nauči čitati tuđe postove i razmisli o njima prije ih komentiraš.

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #69 u: Prosinac 05, 2011, 16:20:31 poslijepodne »
Ja doprinosim loš glas?
Ti nauči čitati tuđe postove i razmisli o njima prije ih komentiraš.
Očito nisi vido pitta ili staffa kad se otmu kontroli ili ako se s njima ne postupa kako bi trebalo?   -  onda objasni što si htio reći s tim.

I što se desilo sa tvojim pitom?

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Prosinac 05, 2011, 16:35:00 poslijepodne »
Šta se tu ima objašnjavati?

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #71 u: Prosinac 05, 2011, 16:56:06 poslijepodne »
I mene zanima di je nesto tvoj pit?

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #72 u: Prosinac 05, 2011, 17:10:33 poslijepodne »
Uginuo je od piroplazmoze,bio je zaštićen advantixom i na vrijeme smo otisli kod vet no nije bilo spasa.
Kakve veze ima sad moj pas sa ovom temom u kojoj dečko traži odgovore pri nabavi psa :question:

Offline mateo20094

• Punopravni član
« Odgovori #73 u: Prosinac 06, 2011, 00:14:42 prijepodne »

"...sa ovom temom u kojoj dečko traži odgovore pri nabavi psa" :question:

ne samo o tovm psu.ja zelim da neko da primjere svog psa koju sliku svog psa i sve.al vidim da je ova tema osla daleko od onoga sta sma ja trazio.no ja tu ne mogu pomoci jer ja sam samo jedan dosadni clan ovog foruma koji ttrazi koji pokoji savijet ;)

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #74 u: Prosinac 06, 2011, 11:03:33 prijepodne »
narav opasnog psa :P