svaki pas može ubiti dijete... vjerujte... bio to pudlek ili šarplaninac... malo dijete je dovoljno malo jače ugristi i eto problema... i apsolutno uvijek treba biti prisutan kad imate i dijete i psa...
Liamu ne da vjerujem, nego bih ruku u vatru stavila za njega... ali svejedno ga nikad ne puštam kad dolazi netko nepoznat, kada su djeca tu itd... sestrična ga je šetala bez frke kad je imala 5godina - ni jednom ju nije povukao niti išta... svi koji ga znaju, znaju da je apsolutno nježan, pažljiv... nenametljiv... možeš raditi što god želiš od njega... u šetnji ga ne zanimaju ni ljudi, ni bicikli, ni motori, niti išta - ali kada nam netko ide u susret pozovem ga k sebi i pričekam da taj netko prođe... svjesna sam da ima ljudi koji se boje i koji ne žele da im moj "neće ništa" pas ne prilazi... to što ja znam da on neće ništa - to ljude ne zanima... ako strah postoji - bojat će ga se i sa i bez mog upozorenja da se ne boje...
ovo drugo predimenzionirano štene je ludo i blesasto, ne bi ona ništa, ali je dovoljno da se iz igre zaskoči na prolaznika/dijete i eto "razderotine" koja nije ni ugriz niti išta - ali je osnova za tužbu... tatin kolega se i dan danas poteže po sudovima radi toga što mu je kujica ogrebala NOKTOM neku ženu...