Može pomoć,naime ovo sam danas primjetio kod ribica,i to na njih 4,kod jedne je malo duži taj bijeli končasti izmet koji visi,a kod drugih kraći.
Evo podataka:
AKVARIJ:
- Cayman 80 (120Lit)
- temperatura 26
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH : Nemam opremu da bi izmjerio zasad

- vrijeme od pokretanja akvarija: mjesec i 7 dana
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice: nakon 28 dana
- koliko često i koliko mijenjate vode: Jednom tjedno 10 L
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija:Da,i to 2/3
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) : BlueWave 05(Bluclima 100W heater and Blupower 350 l/h pump )
- način i periodi čišćenja filter materijala : Još nisam jer smatram da je prerano
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) Spužva,keramika
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? : Panj i kamenje,nema sluzi
- grijač(BluClima 100w)
- pumpa za zrak : ne
- CO2 sustav – Nema
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.)- AquaSafe u kantu sa vodom,i stoji bar 3-5 dana)
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 15 Puntius Tetrazona,5 zelenih barbusa,2 sijamska algojeda, i 2 plecha
- starost ribica :Ne znam
- ima li potencijalnih „terorista“ Ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) Tetra Pro,3 put dnevno tako da pojedu za manje od minute je količina,te Tetra TabiMin svako 3-4 dana 2 tablete,rok trajanja je ok.
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)Nakon 28 dana ubačeno 15 Puntiusa i 2 plecha,a prije 3 dana 5 zeleih barbusa i 2 algojeda
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris): Malo smeđa od panja,ali se čisti polako ovim izmjenama vode(Sve osim panja prokuhano prije stavljanja,on je bio prevelik za kuhanje)
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke: Ne
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma:Danas primjetio taj končasti izmet na 4 tetrazone,evo sad ga je većina pokakala i bio je malo roze boje dok je padao,ne više bijel.Inače ,normalno i živahno ponašanje.
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima...:Nema ih
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...):Sve u redu zasad
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...):Končasto bijeli im visi neko vrijeme,tad otpadne,i bio je tada malo rozi pri ispuštanju
- kad su se simptomi prvi puta uočili .danas,ali imao sam dojam da je izmet nekad valjkast ali kraći na početku kad su donesene,ali im nije ništa vislilo iz stražnjice tada
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima :Ništa
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? : 4 koliko vidim te tetrazone,nikakva uginuća
- stanje ostalih stanovnika:Regularno,ok.
Danas sam namjeravao ionako po kanistar veći od 10 lit. da bi mogao tjedne izmjene dignuti na 20% vode,pretpostavljam da je do kvalitete vode,i po onome što sam pročitao ovdje(Hvala Plavi),da su to crijevni paraziti.Samo neznam točno sad koliko vode da mijenjam i u kojem režimu,pošto se razlikuje od slučaja do slučaja koliko ovdje sam pročitao. Btw,nemam nikakav drugi akvarij za karantenu,ako bude potrebna

Plavi spasi,znam ,reći ćeš da sam ih puno ugurao vjerovatno,jbg,ali sam bio strpljiv i pokušao bar taj proces cikliranja pričekati,i pričekao,evo danas sam taman išao po te kanistere da i izmjena vode bude 20% ane 10% i to primjetim.Ne znam možda su već došli sa tim parazitima,ali u svakom slučaju sad je svejedno